Icoane pentru Sufelt

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 6403
Mărime: 566.63KB (arhivat)
Publicat de: Narcis Varga
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nelu Florea

Extras din proiect

In marketing, intotdeauna se opereaza cu o piata concreta, localizata sub aspect geografic, indentificabila sub aspect socio-demografic, descriptibila sub aspect economic si monetar, inteligibila sub aspect cultural, accesibila sub aspect politic si juridic si determinata precis in raport cu o anumita intreprindere sau un anumit produs.

Piata reprezinta ansamblul relatiilor generate de vanzarea si cumpararea bunurilor si serviciilor manifestate prin cerere si oferta.

In Romania, piata icoanelor la care vom face referire in acest proiect, nu a inregistrat o evolutie spectaculoasa, nu a avut mari perspective de dezvoltare, motiv pentru care impunerea pe aceasta piata poate fi o solutie.

Piata icoanelor este structurata in: icoane pe lemn, icoane pe sticla, icoane sculptate in lemn, icoane confectionate si poleite din diferite metale, pretioase sau nu. Pana nu demult, Biserica detinea exclusivitatea in comercializarea obiectelor de cult. Acum lucrurile s-au schimbat, iar episcopiile permit intreprinzatorilor de tot felul sa produca si sa comercializeze aceste produse.

Pe piata romaneasca , a inceput de curand sa se dezvolte o noua afacere, cea cu obiecte de cult. O afacere profitabila este intreprinsa si de firma “Icoane pentru suflet”, nou aparuta pe piata, ce are ca obiect de activitate comercializarea icoanelor.

1.2.Caracterizare (profil consummator)

Piata este formata din clienti din interiorul Romaniei. Dintre acestia, o parte se constituie in piata nonconsumatorilor, care la randul lor se impart in : nonconsumatori relativi, adica acei clienti potentiali care au nevoie de produsele firmei, dar care nu le achizitioneaza, fie ca nu au bani, fie ca nu sunt convinsi de calitatea si utilitatea produsului, fie pur si simplu nu vor sa cumpere produsul oferit; si nonconsumatori absoluti, acestia fiind cei care nu au nevoie de produsele firmei ( nonconsumatorii de alte religii decat cea Ortodoxa si cea Catolica), numarul acestora fiind determinat prin scaderea din numarul nonconsumatorilor a numarului consumatorilor relativi.

Piata consumatorilor produsului de referinta este reprezentat de clientii firmei “Icoane pentru suflet” si clientii concurentei (Biserica + alti intreprinzatori).

Piata teoretica este formata din consumatori si nonconsumatori relativi si se obtine prin diminuarea pietei totale (N) reprezentata de populatie cu numarul de nonconsumatori absoluti.

PT= N-NCA

Piata actuala a produsului de referinta, numita si piata efectiva, este reprezentata de piata teoretica, diminuata cu numarul nonconsumatorilor relative.

PA= PT-NCR

Piata actuala a produsului de referinta este formata din clientii proprii ce constituie piata actuala a intreprinderii si clientii concurentei ce constituie piata actuala a concurentei.

Deoarece portofoliul de produse al firmei “Icoane de suflet” cuprinde o gama larga, piata pentru aceasta va fi:

P= Pj, unde:

P = piata

Pj= piata produsului

Preview document

Icoane pentru Sufelt - Pagina 1
Icoane pentru Sufelt - Pagina 2
Icoane pentru Sufelt - Pagina 3
Icoane pentru Sufelt - Pagina 4
Icoane pentru Sufelt - Pagina 5
Icoane pentru Sufelt - Pagina 6
Icoane pentru Sufelt - Pagina 7
Icoane pentru Sufelt - Pagina 8
Icoane pentru Sufelt - Pagina 9
Icoane pentru Sufelt - Pagina 10
Icoane pentru Sufelt - Pagina 11
Icoane pentru Sufelt - Pagina 12
Icoane pentru Sufelt - Pagina 13
Icoane pentru Sufelt - Pagina 14
Icoane pentru Sufelt - Pagina 15
Icoane pentru Sufelt - Pagina 16
Icoane pentru Sufelt - Pagina 17
Icoane pentru Sufelt - Pagina 18
Icoane pentru Sufelt - Pagina 19
Icoane pentru Sufelt - Pagina 20
Icoane pentru Sufelt - Pagina 21
Icoane pentru Sufelt - Pagina 22
Icoane pentru Sufelt - Pagina 23
Icoane pentru Sufelt - Pagina 24
Icoane pentru Sufelt - Pagina 25
Icoane pentru Sufelt - Pagina 26
Icoane pentru Sufelt - Pagina 27
Icoane pentru Sufelt - Pagina 28
Icoane pentru Sufelt - Pagina 29
Icoane pentru Sufelt - Pagina 30
Icoane pentru Sufelt - Pagina 31
Icoane pentru Sufelt - Pagina 32
Icoane pentru Sufelt - Pagina 33
Icoane pentru Sufelt - Pagina 34
Icoane pentru Sufelt - Pagina 35
Icoane pentru Sufelt - Pagina 36
Icoane pentru Sufelt - Pagina 37
Icoane pentru Sufelt - Pagina 38
Icoane pentru Sufelt - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Icoane pentru Sufelt.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetarea Preferințelor Studentilor pentru Presa Scrisa

STABILIREA SCOPULUI CERCETARII Scopul acestei cercetari de marketing il reprezinta determinarea preferintelor pentru presa scrisa in randul...

Scandia Sibiu

Industria alimentara pare pentru multi dintre noi o abordare oarecum banala. Putini sunt cei care stiu ca acum 150 de ani conservarea alimentelor,...

Impactul aderării României la Uniunea Europeană asupra circulației factorilor de producție

Obiectivele Referatului 1. impactului asupra factorului capital ca urmare a aderarii Romaniei la UE 2. impactului asupra fortei de munca ca...

Marketing în Cadrul ING Bank

ING Group asigura o gama larga de servicii financiare integrate pentru clienti individuali si institutionali, folosind mai multe canale de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?