IFFI - Festivalul Internațional de Film din India

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 3191
Mărime: 1.35MB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Alin Stancu
Acest proiect a fost prezentat pentru materia Relatii Publice.

Extras din proiect

India, “a saptea minune a lumii moderne”

Cate un pic din “Slumdog millionaire”, “O floare si doi gradinari”, Taj Mahal, “Maytrey”, Raj Kapoor si Mahatma Gandhi ne duc cu gandul la minunatul taram al Indiei.

India este tara cu 100 de dialecte, 1000 de religii, 2000 de zei si cu peste 1 miliard de oamneni. Este tara celor mai puternice contraste: de la Bollywood si romanticul Taj Mahal, la varfurile mandre ale Muntilor Himalaya, aceasta patrie a contrastelor si a exagerarilor te surprinde prin diversitate si te cucereste prin cultura. Este tara cu cea mai vasta bucatarie din lume, Cristofor Columb a descoperit America incercand sa gaseasca un drum mai scurt spre „tara condimentelor”, India. Aroma incredibila a acestei tari consta in gustul desavasit pe care condimente precum curry, cardamon, scortisoara, coriandru, sofran, menta, piper, ghimbir, chimen, menta si petale de trandafir le dau mancarurilor, facand din bucataria acestei tari una extrem de savuroasa.

India reuneşte multe dintre marile religii ale lumii şi le îmbină atât de armonios încât rare sunt acele cazuri în care se nasc mari conflicte. India hindusa, India musulmana, India jaină, buddhistă, sikh, India crestina, yoga, reincarnarea… toate isi găsesc lăcaşul în oceanul ce poartă numele India. Si totusi cum reuseste poporul acestei tari atat de diversificate ca religie si cultura sa convietuiasca intr-o asemenea armonie? Mark Twain spunea pe bună dreptate că „India are două milioane de zei şi îi venerează pe fiecare. În religie, toate celelalte ţări sunt sărace; India este singura milionară!”

Sa nu uitam de faimosul Bombay, metropola plina de viata, traditie si cultura este cel mai populat oras al tarii. Emblema orasului este Poarta Indiei, locul in care incep itinerariile celor mai multi turisti. Acest arc de 26 m inaltime si a fost construit la inceputul secolului trecut, pentru a comemora vizita Regelui George V si a Reginei Maria. Faima metropolei nu provine insa numai din trecutul ei. Oras cosmopolit si stralucitor, Mumbai-ul adaposteste si Bollywood-ul, locul in care se fac, in fiecare an, in jur de 1.000 de filme , chiar mai multe decat la Hollywood, „cetatea filmului” american. Cinematografele din India se lauda ca vand, anual, peste 4 miliarde de bilete. India este tara filmelor si serialelor pline de frumusete si intelpciune, bunatate si devotement, curaj si frica, ura si invidie, gelozie si spaima, sacrificiu si civilizatie, sinceritate si minciuna. Arta cinematografica indiana este premiata anual prin numeroase festivaluri nationale si internationale, dintre care poate cel mai cunoscut si poate cel mai vechi din India este IFFI. Acesta poate fi considerat echivalentul Oscarurilor in varianta indiana.

Festivalul International de Film din India – “colorat”, exotic, memorabil

Prima editie a IFFI a fost organizata de Films Division, Guvernul Indiei si prim-ministrul Indiei de la aceea vreme. A avut loc in Mumbai, intre 24 ianuarie – 1 februarie 1952. In 1965, la cea de-a treia editie, Federatia Internationala a Asociatiilor Producatorilor de Film din Paris (FIAPF - Federation Internationale des Associations de Producteurs de Films), a recunoscut oficial festivalul Indian ca fiind unul de talia celor de la Cannes, Berlin, Venetia, Karlovy Vary si Moscova.

IFFI este unul din festivalurile de film cele mai importante in Asia. De-a lungul anilor, festivalul a fost mutat la Madras, Delhi si Calcutta, insa, incepand cu anul 2004, acesta a fost mutat si organizat in Goa, pe coasta de vest a tarii – un loc minunat, cunoscut pentru plajele sale. Festivalul isi propune sa ofere o platforma comuna pentru cinematografele lumii pentru a proiecta excelenta filmului ca arta, contribuind la intelegerea si aprecierea culturilor filmului a diferitelor natiuni. Deasemenea, festivalul promoveaza prietenia si cooperarea intre oamenii din intreaga lume.

Festivalul este realizat in comun de catre Ministerul de Informatii si de Broadcasting si de Guvernul din Goa. Cea de-a 42-a editia a fost desfasurata in Panaji (Goa), intre 23 noiembrie – 3 decembrie 2011, 11 zile de film, culoare si veselie. Festivalul a fost condus de Shankar Mohan , care a fost desemnat in mod oficial de catre guvernul Indiei ca director al celei de-a 42-a editii. In ultima editie au fost introduse pentru prima data alte noi sectiuni precum: 3D, Animatii (“Skeches on Screen”) si sectiunea pentru Documentare.

“The Dancing Peacock”

Istoria nu a inregistrat sosirea lor. Veterani de film nu-si amintesc geneza. Au fost acolo pentru ultimii 42 de anii, adaugand un strop de culoare si vibratie festivalului intr-o maniera atat de unica si de eleganta incat nimeni nu stia ca ei chiar exista- desi, erau cat se poate de vii!

“The Dancing Peacock”, logo-ul Festivalului International de Film din India a fost o parte a identitatii festivalului inca de la inceputurile sale. Dupa ce a trecut prin propria sa calatorie de schimbare a modelelor, a culorilor si a ilustratiilor, logo-ul paun a fost modificat chiar si la ultima editie, intr-o incercare de a i se acorda stabilitate in termenii de design, caracter si culoare. Profesionisti precum Thotta Tharani (artist/designer de productie) si Shaji N Karun (regizor/cinefil) au lucrat impreuna pentru a duce la bun sfarsit logu-ul IFFI. Ideea de integrare a spiritului pasarii nationale a Indiei ca simbol al festivalului a reprezentat o provocare estetica care a necesitat atat gratie cat si curaj. Un pictor in arta Tharani a schitat o varietate de modele care a dus in cele din urma la trei versiuni distincte ale logo-ului: pauni stand fata in fata reprezinta cinematografia indiana venind fata in fata cu cinematografia internationala; un paun alaturi de un glob in culori tricolore simbolizeaza lumea pe intregul pamant venind in India pentru a lua parte la acest festival (Imginea V); si in cele din urma, un paun avand ca si coada o banda de film in culorile curcubeului, portretizand amestecul continuu de filme de toate genurile si natiile (ImagineaVI).

Preview document

IFFI - Festivalul Internațional de Film din India - Pagina 1
IFFI - Festivalul Internațional de Film din India - Pagina 2
IFFI - Festivalul Internațional de Film din India - Pagina 3
IFFI - Festivalul Internațional de Film din India - Pagina 4
IFFI - Festivalul Internațional de Film din India - Pagina 5
IFFI - Festivalul Internațional de Film din India - Pagina 6
IFFI - Festivalul Internațional de Film din India - Pagina 7
IFFI - Festivalul Internațional de Film din India - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • IFFI - Festivalul International de Film din India.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?