Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 6857
Mărime: 81.10KB (arhivat)
Publicat de: Manole Feraru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionel Dumitru

Cuprins

  1. 1. Prezentarea conceptului de produs (pag.3)
  2. 2. Analiza mediului (pag 5)
  3. 2.1. Analiza elementelor macroeconomice de intrare pe piata laptelui in Bulgaria (pag 5)
  4. 2.2. Analiza micromediului intreprinderii pe piata Bulgariei (pag 9)
  5. 3. Obiective (pag 11)
  6. 4. Activitati (pag 15)
  7. 5. Bugetul estimativ (pag 19)
  8. 6. Indicatori utilizati pt controlul realizarii obiectivelor (pag 21)
  9. 7. Bibliografie (pag 24)

Extras din proiect

Albalact a fost infiintata in 1990 prin luarea in proprietate a patrimoniului Intreprinderii de industrializare a laptelui Alba din Alba Iulia, iar in 1999 S.C. Albalact S.A. s-a privatizat prin licitatie publica deschisa, constituindu-se astfel intr-o societate cu capital integral privat. Daca in 1999 fabrica procesa 6.000 de litri de lapte zilnic, astazi capaciatea a ajuns la 70.000 de litri de lapte zilnic. In prezent, Albalact este printre primele cinci companii din industria laptelui si a produselor lactate, avand o distributie la nivel national. De asemenea, compania a primit recent acreditarea ISO 9001  HACCP.

A inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 11 milioane de euro, aproape dubla fata de cea din anul anterior, pe fondul lansarii unei campanii de promovare de 500.000 de euro (rate card) a unui nou brand: Fulga. Acum, compania pregateste o majorare a capitalului social cu 2,5 milioane de euro pentru modernizarea si marirea capacitatii de productie. Succesul deosebit al brandului Fulga nu numai ca a adus companiei Albalact o crestere spectaculoasa a vanzarilor, propulsand-o in primii cinci jucatori de pe piata locala a lactatelor, dar a si impins-o spre o dezvoltare rapida si spre necesitatea de a aborda diferit legatura dintre business si organizatie.

Datorita succesului obtinut in Romania, in 2007 compania intentioneaza sa se lanseze si pe piata european alegand ca tinta Bulgaria. Aceasta alegere s-a facut tinand cont de faptul ca este membra a Uniunii Europene , are o piata tanara si fara mari probleme de intrare care se aseamana foarte mult cu cea a Romaniei.

Campania de promovare a brandului Fulga continua in Romania ceea ce va fi de mare ajutor pentru promovarea lui si in Bulgaria. Se va folosi standardizarea pentru a usura munca si pentru a controla mai bine intrarea pe piata. Produsul se adreseaza in general copiilor dar si tuturor persoanelor care consuma lapte.

Când Albalact a decis sa intre pe piata laptelui ambalat aseptic (UHT), cu ajutorul tehnologiei Tetra Pak, a apelat la Brandient pentru crearea noului brand. Analizând piata locala a produselor lactate, Brandient a identificat o oportunitate de simpatie si a propus o pozitionare curajoasa. Si de aceasta data compania va analiza piata Bulgariei si va gasi ce-a mai oportuna modalitate de intrare. Se va pastra si in acest caz mesajul pe care Fulga il promoveaza si in Romania : Fulga este mai mult decât lapte, este un produs cu personalitate. Fulga aduce buna dispozitie si stârneste zâmbete, tintind un target larg.

2. Analiza mediului

II

Compania Albalact urmareste continuarea politicii sale de extindere si mai nou de internationalizare a sa prin patrunderea pe piata Bulgara avand drept premiza mediul macronomic relativ similar cu cel al pietei Romaniei al acestei tari. Compania urmareste demersul de marketing de internationalizare in cascada, pentru inceput are ca tinta Bulgaria, o tara europeana cu potential important de absorbtie si cu un grad ridicat de intensitate a concurentei.

1. Analiza elementelor macroeconomice de intrare pe piata laptelui in Bulgaria

Mediul politic

Coordonate ale mediului politic. Conform Constitutiei, Bulgaria este o republica democratica parlamentara Exista un sistem pluripartit, principalele formatiuni care activeaza pe scena politica fiind: partidul Socialist Bulgar, Coalitia pentru Bulgaria, Uniunea Forfelor Democratice, Miscarea pentru Drepturi si Libertate, etc. In ultimul deceniu Bulgaria a facut numeroase demersuri in privinta stabilitatii politice, eficientei sistemului birocratic, siguranta sistemulu juridic si combaterea coruptiei si a demararii reformelor propice dezvoltari tarii. In august 2006 Bulgaria a semnat un accord privind regimul frontierei de stat cu Romania referitor la cooperarea si asistenta reciproca.

Bulgaria se considera a fi o tara in curs de stabilizare a arenei politice, mai ales odata cu intrarea ei in UE. Expertul WIIW, Gabor Hunya afirma ca aderarea va aduce o stabilizare care s-ar putea extinde la intreaga regiune a Balcanilor. O legatura directa cu dezvoltarea economica si nivelul investitional o are securitatea dreptului de proprietate si repudierea contractului, ambele fiind controlate si coordonate de legislatia UE. Deci riscul unor esecuri cauzate de mediul politic al acestei tari este redus, din contra sistemele politice din ambele tari se sustin reciproc.

Preview document

Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 1
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 2
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 3
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 4
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 5
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 6
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 7
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 8
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 9
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 10
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 11
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 12
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 13
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 14
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 15
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 16
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 17
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 18
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 19
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 20
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 21
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 22
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 23
Internaționalizarea companiei Albalact în Bulgaria - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Internationalizarea Companiei Albalact in Bulgaria.doc

Alții au mai descărcat și

Raport de țară Bulgaria - marketing internațional

CAPITOLUL 1 PREZENTAREA PE SCURT A ŢĂRII 1.1. FIŞĂ DE PROFIL Nume oficial: Republica Bulgaria Situare: în Peninsula Balcanică Vecini: Nord –...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Program de marketing privind lansarea unui produs pe o piață internațională

1. PREZENTAREA FIRMEI Albalact a fost înfiinţată în 1990 prin luarea în proprietate a patrimoniului întreprinderii de industrializare a laptelui...

Ai nevoie de altceva?