Jaluzele - SC Volets Design SRL

Proiect
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 36 în total
Cuvinte : 8659
Mărime: 799.63KB (arhivat)
Publicat de: Renata Albu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andi Irimia

Extras din proiect

REZUMAT INTRODUCTIV

S.C. Volets Design S.R.L cu sediul in Iaşi, cartierul Alexandru cel Bun, str. Voievozilor nr. 7 Bl O1 parter, s-a infiinţat in decembrie 2007 şi şi-a inceput activitatea la 21 ianuarie 2008. S.C. Volets Design S.R.L se ocupă cu comercializarea si montarea jaluzelelor şi ofera servicii de cutaţare a acestora; se ofera clientilor o gama larga de jaluzele verticale si orizontale, promovand jaluzelele ecologice. Firma se adreseaya momentan consumatorilor din oraşul Iaşi, urmand apoi o extindere si în celelalte oraşe principale ale ţarii.

S.C. Volets Design S.R.L îşi propune să găsească soluţii pentru gustul fiecarei personae ori instituţie. Chiar şi cei mai exigenţi clienţi vor fi mulţumiţi deoarece prin combinarea diverselor tehnici şi culori, pe care firma le pune la dispoziţie, se creeaza un ambient unic. Îndeplinind cele mai înalte cerinţe de eleganţa, manevrabilitate şi confort managerii firmei apreciează că in viitor aceste jaluzele vor fi folosote de majoritatea persoanelor care îşi decorează ferestrele.

Societatea este specializată în fabricarea şi comercializarea jaluzelelor conform standardelor europene, remarcându-se calitatea superioară a acestora, precum şi preţurile avantajoase ce asigură totodată raportul preţ-calitate.

Consumatorii vor avea numeroase motive să apeleze la produsele firmei, printer acestea regăsindu-se ca fiind cele mai importante: rapiditatea, preţurile acceibile, posibilitatea participarii la crearea designului propriilor jaluzele, calitatea serviciilor.

I. ANALIZA PIEŢEI

Piaţa, în accepţiunea ei cea mai simplă, este reprezentată de un grup de cumpărători sau consumatori. În momentul în care se doreşte crearea şi lansarea unui nou produs, o analiză a pieţei este necesară, pentru a se putea compara ceea ce firma îşi propune să facă şi ceea ce consumatorul caută şi pentru a se găsi cea mai bună îmbinare a celor două.

Identificarea pieţei

Piaţa pe care va funcţiona firma S.C. Volets Design S.R.L este piaţa Iaşului, firma aflandu-se la începutul activitaţii.

Jaluzelele produse se adresează consumatorilor individuali, familiilor care doresc să îşi redecoreye ferestrele dar şi cansumatorilor industriali, firmelor de construcţii ori instituţiile de stat. consumatorii au la dispoziţie o mare gama de jaluzele deoarece piaţa jaluzelelor din Iaşi este saturată de firme mici şi mijlocii.

Populaţia totală (N) reprezentată de populaţia judeţului Iaşi, adică de 825.100

persoane atât de sex feminin, cât şi de sex masculin (din care 393.389 în mediul urban). O parte din populaţie e formată din consumatori (clienţi ai concurenţei şi proprii), iar cealaltă din nonconsumatori absoluţi şi relativi.

Consumatorii se pot clasifica în:

- Consumatorii frecvenţi: sunt persoanele de sex feminine sau masculin cu vârsta între 20 şi 65 ani, în special din mediul urban.

- Consumatorii ocazionali: sunt persoanele care aceste produse doar pentru o singură dată.

Nonconsumatorii reprezintă acea categorie care nu obişnuiesc să folosească produsul din anumite motive care îi separă în două categorii:

- Nonconsumatori relativi - reprezentaţi de persoanele care nu au nevoie de acest produs, fie pentru că îl au deja cumpărat, fie pentru că nu sunt convinşi de calitatea lui, fie nu au bani, fie nu vor. Aceştia pot deveni consumatori efectivi, pentru că există posibilitatea ca la un moment dat să utilizeze produsul.

- Nonconsumatorii absoluţi sunt persoanele alergice la materialul din care sunt confecţionate jaluzelele sau care prezintă diferite motive medicale sau de ordin religios (persoanele care niciodata nu folosesc jaluzele din motive religioase)

În ceea ce priveşte evoluţia probabilă a utilizării jaluzelelor în următorul an, se estimează o creştere in utilizare cu cel puţin 5 %, datorită îmbunătăţirilor aduse la nivelul acestor produse şi cercetărilor specialiste continue.

Caracterizarea pieţei

Piaţa pe care funcţioneaza firma S.C. Volets Design S.R.L sunt numeroşi concurenţi, firme cu capital privat mai mic ori mai mare, însă care toate reprezintă ameninţari pentru firma. Piaţa actuala a jaluzelelor in Iaşi este formată din clienţi ai firmei noastre şi clienţii concurenţei.

Firma îşi propune să atragă clienţii concurenţei in primul rand prin diferenţierea produselor şi a serviciilor aducând ceva nou pe piaţa jaluzelelor din Iaşi. Un alt atuu pe care firma se bazează este faptul că aduc pe piaţă produse de o calitate sporită la un preţ scăzut şi foarte accesibil, sperând astfel atragerea şi non-consumatorilor.

Preview document

Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 1
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 2
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 3
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 4
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 5
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 6
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 7
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 8
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 9
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 10
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 11
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 12
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 13
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 14
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 15
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 16
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 17
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 18
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 19
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 20
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 21
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 22
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 23
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 24
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 25
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 26
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 27
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 28
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 29
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 30
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 31
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 32
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 33
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 34
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 35
Jaluzele - SC Volets Design SRL - Pagina 36

Conținut arhivă zip

  • Jaluzele - SC Volets Design SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?