Jhonnie Walker

Proiect
6/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 1239
Mărime: 219.86KB (arhivat)
Publicat de: Adi Albert Croitoru
Puncte necesare: 7
tehnici promotionale

Extras din proiect

Analiza pietei

Johnnie Walker este cea mai cunoscuta si premiata marca de whisky la nivel mondial. Aceasta marca a aparut în 1820 într-un orasel din Scotia, Kilmarnock, acolo unde un baiat de numai 15 ani pe numele sau John Walker a început sa aplice principiile de combinare a ceaiului pe whisky. Varietatile obtinute s-au bucurat de un succes imens, afacerea cunoscând o dezvoltare rapida.

Astazi Johnnie Walker este numarul 1 în lume, cu peste 4 sticle de whisly consumate în fiecare secunda, anual fiind vândute peste 120 de milioane de sticle în aproximativ 200 de tari. Johnnie Walker este recunoscut ca fiind whisky-ul ce ofera consumatorilor o colectie remarcabila de sortimente, existând pentru fiecare ocazie o marca cu care sa se potrivesca. Dintre marcile produse cele mai cunoscute sunt: JW Red Label, JW Black Label, JW Blue Label, JW Gold Label si JW Green Label.

JW Red Label a aparut în 1909, purtând initial denumirea de Extra Special Old Highland Whisky. Acest tip de whisky este comercializat în peste 200 de tari, devenind marca de whisky favorita a consumatorilor. JW Red Label reprezinta cea mai populara si mai vânduta marca de whisky, aroma si gustul sau fiind considerate clasice.

JW Black Label reprezinta o marca rafinata, având un amestec special de peste 40 de tipuri de whisky de 12 ani vechime. Reprezinta marca cea mai premiata impunându-si propria personalitate prin aroma si gust unice pentru acest tip de bautura.

JW Blue Label reprezinta marca de whisky de lux, creata din 15 dintre cele mai scumpe si rare sortimente de whisky din lume. Aceasta marca este destinata consumatorilor de whisky cu experienta. Produsul prezinta o aroma autentica secolului al XIX-lea, fiind creata pentru clientii fideli brandului.

JW Gold Label este considerata cu siguranta ca fiind marca de aur a brandului, fiind comparata de consumatori cu mierea de albine. Acest tip de whisky este creat dintr-o varietate restrânsa a celor mai rare sortimente de whisky ce au peste 18 ani. Consumatorii loiali acestui produs prefera sa îl tina la rece 24 de ore înainte de a-l consuma pentru a se bucura de aroma unica prezenta în acest tip de bautura.

JW Green Label a fost initial distribuit în putine tari fiind recomandat apoi de consumatorii acestei marci care se distinge de celelalte printr-o aroma cu totul speciala. Aceasta marca se bucura de cea mai mare popularitate dintre toate marcile brandului Johnnie Walker.

Principalii concurenti pe piata acestui tip de bauturi sunt: Jim Bean, Jack Daniels, Black&White si Ballantines.

Obiective

Compania Johnnie Walker doreste sa lanseze în România o noua marca de whisky, denumita Johnnie Walker White Label. Aceasta marca a fost creata din 10 tipuri de whisky de peste 7 ani vechime, fiind adaptata pentru consumatorii din România. Obiectivul pe care compania si-l propune îl reprezinta atragerea de noi clienti pentru produsele sale si familiarizarea cu cel mai nou produs al brand-ului Johnnie Walker.

Strategii

Strategia propusa pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse o constituie realizarea unei campanii promotionale de sampling, în perioada 1-25 noiembrie 2007. Punctele de vânzare vizate sunt supermarket-urile si hypermarket-urile din România, iar pentru piata din Iasi supermarket-urile: Billa, Selgros, G-market, Kaufland si Carefour.

Plan de implementare

Preview document

Jhonnie Walker - Pagina 1
Jhonnie Walker - Pagina 2
Jhonnie Walker - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Jhonnie Walker.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Botez

Argumentul Organizarea de evenimente constă în procesul de organizare a unei nunți, congres, conferință, ceremonie, expoziție. Organizarea...

Ai nevoie de altceva?