KFC - între eficiență și risc alimentar

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3027
Mărime: 253.70KB (arhivat)
Publicat de: Ieremia Ilie
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Istoricul KFC.pag 3
  2. 2. Tehnici de marketing utilizate.pag 4
  3. 3. Oferta de produse KFC.pag 6
  4. 4. Analiza compoziţiei chimice şi aprecierea valorii nutritive a produselor KFC.pag11
  5. 5. Preocupări vizând educaţia nutriţională a consumatorilor.pag 13

Extras din proiect

1). Istoricul KFC

Reteta Originala este inca secreta. De-a lungul mai multor ani Colonelul Sanders a fost singurul care a cunoscut Reteta Originala KFC. In prezent ea se afla intr-un seif din Trezoreria din Louisville, Kentucky. Cateva persoane cunosc reteta care valoareaza milioane de dolari, semnand contracte de confidentialitate foarte restrictive.Colonelul a dezvoltat-o inca din 1930; amestecul sau de 11 ierburi si mirodenii i-a facut pe trecatori sa devina clienti fideli la Sanders Cafe. ³Am amestecat ierburile si mirodeniile pe o podea din spatele verandei din Corbin´ isi amintea Colonelul .

O companie face amestecul dupa o formula care reprezinta numai o parte din Reteta Originala. O alta companie amesteca restul. Un program informatic este folosit pentru securizarea si standardizarea amestecului de produse, dar nici una dintre companii nu stie reteta completa , contractele semnate de acestea impiedicindu-le sa o afle. “Ma inspaimant numai cand ma gandesc la toate procedurile si masurile de siguranta pe care companiile le adopta pentru a

proteja reteta mea´ spunea Colonelul, mai ales cand ma gandesc la Claudia, care se ocupa de ambalare, era supervisorul meu de magazie, persoana care se ingrijea de distributie. Garajul eradepozitul nostru.”

Casatorindu-se, Colonelul Sanders si Claudia au semnat la un moment dat cel mai bun contract de confidentialitate, insa nu si-ar fi imaginat niciodata ca reteta lor va deveni faimoasa in lumea intreaga.

KFC ( Kentucky Fried Chicken ) opereaza sub un contract de franciza prin care licenta este acordata companiei US Food Network S.A.

Colonelul Harland Sanders s-a nascut pe 9 septembrie 1890 insa a inceput sa acorde franciza afacerii sale cu produse din pui abia la varsta de 65 de ani. Creatia sa, KFC, s-a dezvoltat, ajungind astazi unul dintre cele mai mari lanturi de fast food din intreaga lume. Puiul pregatit dupa reteta secreta a Colonelului se prepara in peste 82 de tari din intreaga lume.

Tatal Colonelului Sanders a murit cand acesta avea 6 ani, mama sa fiind nevoita sa lucreze, iar tanarul Harland trebuind sa aiba grija de fratele si sora sa mai mici. Acest lucru l-a determinat sa se ocupe si de bucatarie. La varsta de sapte ani era un adevarat maestru in pregatirea unor mancaruri traditionale din zona sa.

Cand Harland avea 12 ani a plecat de acasa si a inceput sa lucreze la o ferma in Greenwood. In anii ce au urmat a avut mai multe slujbe temporare: conductor de tramvai, soldat in Cuba timp de 6 luni, pompier pe calea ferata, a studiat dreptul prin corespondenta, a practicat apoi dreptul, a vandut asigurari, a lucrat pe un vapor, navigand pe raul Ohio, iar la 40 de ani, a inceput sa gateasca pentru calatorii infometati care se opreau la benzinaria sa in Corbin, Kentucky.

La acea vreme nu avea un restaurant, dar ii servea pe calatori la masa din locuinta sa. Cu timpul au inceput sa vina tot mai multi clienti pentru mancarea pregatita de Colonel. Acesta s-a vazut nevoit sa se mute vis-a-vis, intr-un motel care avea si restaurant. Timp de 9 ani el si-a perfectionat reteta alcatuita din 11 ierburi si mirodenii si tehnica de prepare, care este folosita si astazi.

Faima lui Sanders a crescut. Guvernatorul Ruby Laffoon i-a acordat titlul onorific de “Colonel al statului Kentucky” in anul 1935, in semn de recunoastere a contributiei sale la dezvoltarea bucatariei regionale - de aici si titulatura de Colonel.

Colonelul Sanders a murit in anul 1980 la varsta de 90 de ani. El a strabatut 250.000 mile pe an vizitand restaurantele KFC din intreaga lume.

Scurt istoric KFC in Romania

1997 - Se deschide primul restaurant, in aprilie, pe bulevardul Magheru din Bucuresti;

2001 - Are loc inaugurarea restaurantului KFC deschis in Bucuresti Mall;

2002 - La parterul fostului magazin Unirea, actualul Unirea Shopping Center se deschide un nou restaurant KFC, perfect pentru a servi masa cu orice ocazie, chiar si atunci cand mergi la cumpararturi;

2003 -2005 - In aceasta perioada, KFC s-a extins intr-un ritm rapid, ajungand sa aiba 8 restaurante in Bucuresti si cite unul in Constanta, Brasov, Ploiesti si Timisoara;

2006 - Pina la sfirsitul anului incercam sa fim peste tot unde sint si clientii nostri, chiar in orasele lor. La Iasi si Constanta o sa avem cite 2 restaurante, la Oradea si Rimnicu Valcea cite unul in cele mai noi centre comerciale locale.

Calitatea produselor, modul exceptional de servire si standardele mentinute la un nivel constant ridicat au indreptatit echipele KFC din Romania sa castige numeroase premii europene si mondiale in competitia pentru “Restaurant Excellence”, cu celelalte restaurante KFC din lume.

Cea mai importanta distinctie este data de cel mai bun scor (100%) obtinut in numeroase randuri de fiecare restaurant, incepind cu anul 2000. Atunci a fost implementat CHAMPSCHECK, un sistem de verificare de catre echipe de profesionisti a experientei clientilor in localurile noastre. Aceasta performanta a introdus echipele manageriale din Romania in Champions Club si le-a oferit participarea la galele anuale de la Reykjavik, Sevilla, Paris, Limassol, Atena, Budapesta (2006).

In prezent colectivul KFC cuprinde aproximativ 470 de oameni, cu o medie de virsta sub 25 ani. KFC are in acest moment 16 restaurante in mai multe orase din Romania, avand un plan de dezvoltare care se va concretiza cu deschiderea a inca 15 restaurante in urmatorii trei ani.

2).Tehnici de marketing utilizate

-oferirea unei experiente unice pentru fiecare client care vine la KFC

-relatia stransa cu clientii, pentru a putea afla parerile si asteptarile acestora

-implicarea in comunitate

-aducerea in atentia clientilor, atat a calitatii produselor, cat si a experientei KFC

-cresterea vanzarilor si a profitabilitatii tuturor restaurantelor KFC

-sporirea si imbunatatirea celor 4 domenii specifice activitatii restaurantului: Calitate, Servire, Curatenie si Valoare (QSC&V).

Pentru a-si atinge scopurile, marketingul KFC inglobeaza o multitudine de alte domenii.

Datorita inovatiilor si eficientei, KFC a devenit unul din liderii mondiali ai restaurantelor cu servire rapida din intreaga lume

Preview document

KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 1
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 2
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 3
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 4
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 5
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 6
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 7
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 8
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 9
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 10
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 11
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 12
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 13
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 14
KFC - între eficiență și risc alimentar - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • KFC - intre Eficienta si Risc Alimentar.doc

Alții au mai descărcat și

Colgate - Proiect Marketing

1.1. Produsul: Obiceiul de a pastra gura curata dateaza inca de pe vremea lui Buddha. Exista dovezi ca acesta folosea un ”betisor pentru dinti” de...

Personalitatea mărcii KFC

1.1 Istoric În spatele unui brand puternic precum Kentucky Fried Chicken sau KFC se ascunde o poveste impresionantă ce a început o dată cu...

Studiu de Marketing privind Comercializarea Mierii de Albine

apicultura a fost descoperita acum 6 milenii, apicultura urmand a fi utlizata in secolul VII i.Hr, drept marturie stand papirusurile egiptene si...

Comportamentul consumatorului - napolitane Joe

Napolitanele sunt produse fainoase, preparate din aluat fluid, obtinut din faina, grasimi, zahar, lapte, oua si afânatori chimici, la care...

Cercetare cantitativă privind consumul de brânzeturi

Capitolul I Introducere Tema pe care mi-am propus sa o abordez face referire la un studiu de piata al branzeturilor pentru a evidential care sunt...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?