Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3833
Mărime: 31.06KB (arhivat)
Publicat de: Margareta Crișan
Puncte necesare: 8
Academia de Studii Economice Facultatea de Marketing

Cuprins

  1. Cap. I – Date Informationale pentru marca propusa
  2. I.1 – Scurt Istoric
  3. I.2 – Prezentarea marcii propuse pentru export
  4. Cap. II – Analiza mediului de marketing
  5. II.1 – Mediul sociodemografic
  6. II.2 – Mediul economic
  7. II.3 – Mediul legislative
  8. II.4 – Mediul Politic
  9. Cap. III – Justificarea alegerii produsului si concurenta pe piata argentiniana
  10. III.1. – Justificarea alegerii produsului
  11. III.2 – Principalii Concurenti de pe piata berii din Argentina
  12. Cap. IV – Obiective de marketin
  13. IV.1 – Criterii şi variabile de segmentare
  14. IV.2 – Segmentul tinta
  15. IV.3 – Rezultatele asteptate
  16. Cap. V – Programul de marketing
  17. Cap. VI – Bugetul planului de Marketing
  18. Cap. VII – Sistemul de control
  19. Bibliografie

Extras din proiect

Cap. I – Date Informationale pentru marca propusa

I.1 – Scurt Istoric

Berea a fost bautura populara de mult timp. Tablele babiloniene de lut prezinta retete detaliate de bere, ce se faceau în anii 4300 Î.C. Berea a foat fabricata şi de chinezii antici, asirieni şi incasi

Un text egiptean din 1600 Î.C. da peste 100 de retete ce folosesc berea. Acum caţiva ani beraria din New Castle, Anglia, au inbuteliat 1000 de sticle de bere blonda Tutan Kamon dupa o reteta veche de 3200 de ani, gasita în templul soarelufi de Regina Nefertiti.

Fabricarea şi comercializarea berii a inceput în anul 1200 D.C. în Germania de astazi. În 1506 apare Legea Germana a Puritatii care spune clar ca ingredientele berii trebuie sa fie duar apa pura, orzoaica, hameiul şi graul. Inbutelierea berii a inceput în 1605.

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obţinută prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malţ, apă şi fiert cu hamei.

În toata lume 20.000 de feluri de bere sunt imbuteliate în 180 de feluri, de la normala, slab alcoolizata, slab alcoolica, pils, la amara, crema de bere şi bere neagra.

Berea se imbuteliaza în sticle, butoaie şi PET-uri . Umplerea sticlelor se face dupa principiul izobarometric cu masini automate de imbuteliat. Dupa umplere inchiderea se face cu capsule metalice prevazute cu rondele din plastic pentru etansare. Etichetarea se face automat .

Sticlele se aseaza în ambalaje de plastic (navete ) şi sunt depozitate. Livrarea se face insotita de certificat de calitate. Cand ambalajul este facut din sticla verde sau transparenta berea poate sa dobandeasca un miros neplacut. Cea mai des folosita culoare este cea maro, pentru ca ea blocheaza cel mai bine lumina. Sticlele transparente sunt mai ieftine şi mai usor de reciclat, dar daca un berar scade costurile folosind ambalaje mai ieftine, din ce alta parte mai incearca sa economiseasca.

Produsul bun se recunoaste dupa modul de ambalare. Traditional cel mai bun capac este capsula coroana metalica cu pluta avand la interfata dintre pluta şi bere o foita de aluminiu. În zilele noastre pluta este inlocuita cu plastic. Dopurile în intregime din plastic sunt inferioare capsulelor metalice.

I.2 – Prezentarea marcii propuse pentru export

Berea Stejar

Stejar este o marcă de bere (variantă strong, având o concentraţie de 7% alcool şi culoare ambrata, ce ofera experienta unui gust puternic, consistent şi unic; si varianta pilsner, avand o concentratie de 5.5% alcool). Fiind obtinuta din incrediente naturale atent selectionate cu continut ridicat de malt, berea Stejar te provoaca sa iti masori cu ea puterile şi exigenta. Vorbim asadar despre o bere deosebita, care garanteaza experienta unui gust puternic, consistent. O bere recomandata aracterelor tari. Este un produs distinct, de inalta calitate, produs în România de compania Ursus Breweries (parte a grupului SABMiller) şi lansată pe piaţă la data de 01 martie 2010, cu ocazia celui mai puternic turneu de rugby organizat vreodata în Romania - IRB Nations CUP 2007.

Din anul 2007 este sponsorul oficial al echipei naţionale de rugby a României.

Agentia de publicitate Brands&Bears continua campania de imagine pentru brandul Stejar şi pozitionarea diferita în randul berilor din Romania. Daca majoritatea berilor s-au asociat cu regele fotbal, berea Stejar anunta un parteneriat cu un sport de "esenta tare", rugby-ul, de aici şi sloganul marcii: “Stejar. De esenta tare” . Atunci cand spune "sport", Stejar o face cu respect şi cu putere. Pentru ca rugby-ul este un sport de "esenta tare", potrivindu-se perfect cu pozitionarea marcii: puternic, dur, dar mereu corect.

Cap. II – Analiza mediului de marketing

Argentina este o republică federală. Se învecinează la nord cu Bolivia şi Paraguay; la est cu Brazilia, Uruaguay şi Oceanul Atlantic; la sud cu Oceanul Atlantic şi Chile; la vest cu Chile. Ţara ocupă cea mai mare parte în sudul Americii de Sud şi are forma unui triunghi cu baza la nord şi vârful la Punta Dungeness, extremitatea sudică a continentului. Lungimea teritoriului, de la nord la sud, este de aproximativ 3330 km iar lăţimea maximă este de aproximativ 1384 km. Argentina include şi Ţara de Foc, care cuprinde jumătatea estică a Insulei Mari a Ţării de Foc şi numeroase insule vecine (ca de exemplu Isla de los Estados. Suprafaţa ţării este de 2 780 400 km2; este ca mărime a doua ţară sud-americană (după Brazilia). Împreună cu Insulele Falkland şi celelalte insule din sudul Atlanticului are o suprafaţă totală de 2 808 602 400 km². Coastele argentiniene au o lungime de 4990 km. Capitala este la Buenos Aires, cel mai mare oraş argentinian.

II.1. – Mediul sociodemografic

Populaţia Argentinei era în iulie 2007 de aproximativ 40,301,927 persoane cu o densitate medie de 13 persoane/km². Aproximativ 85% din populaţie este de origine europeaă.

Structura pe varste 0-14 ani: 24.9% (barbati 5,134,958/femei 4,905,181)

15-64 ani: 64.4% (barbati 12,979,588/femei12,967,507)

peste 65 ani: 10.7% (barbati 1,769,593/femei 2,545,100) (2007 est.)

Varsta medie: total: 29.9 ani

barbati: 29 ani

femei: 31 ani (2007 est.)

O mică parte a populaţiei este metisă. Datorită imigrării masive, între anii 1850-1940 au sosit în Argentina aproximativ 6.608.000 de imigranţi spanioli, italieni dar şi francezi, englezi, germani sau ruşi. 89% din populaţie trăieşte în zone urbane. Limba oficială este spaniola. Deasemenea se vorbesc italiana şi engleza. 90% din populaţie este de religie catolică. Prin lege, preşedintele şi vicepreşedintele trebuie să fie de religie catolică.

Argentina este formată din 23 de provincii, un district federal care cuprinde zona oraşului Buenos Aires şi câteva suburbii, un sector argentinian în Antartica şi căteva insule în Oceanul Atlantic. Cel mai mare oraş este capitala Buenos Aires cu o populaţie de aproximativ de 12.000.000 locuitori. Alte oraşe importante sunt Cordoba, La Plata, Mar de Plata, oraşul-port Rosario şi Mendoza, un important centru agricol.

II.2. – Mediul economic

Principalii indicatori economici ai economiei Argentinei sunt:

Produsul Intern Brut : 271 miliarde USD

PIB pe locuitor : 6.884 dolari / loc ( octombrie 2007 ) Cresterea PIB : 8,7% ( estimare pentru anul 2007)

Rata inflatiei :10,8% (2006)

Datoria publica federală : 136 dolari ( octombrie 2007 ) In afara de datoria publica federala, si provinciile au datorie ce poate fi considerata publica.

Datoria externa totala : 51,1% din PIB

• Rezervele valutare : 43 miliarde USD ( octombrie 2007 )

• Somajul: 8,5% ( octombrie 2007 ) Metodologia argentiniana de calcul a somajului mai presupune un numar de asistati social (cca. 1,6 milioane de persoane), care legislativ nu sunt someri, dar care nu dispun de loc de munca.

• Forta de munca : 15.04 milioane de oameni (estimare 2004)

• Populatia sub limita saraciei : 31.4% (estimare 2004)

• Competitivitatea : locul 72 din 117 Comparativ cu alte state latino-americane, Argentina se situează după Brazilia (locul 65), Mexic (locul 55) si Chile (locul 23).

• Rata de schimb fata de dolarul american: 1 USD = 3,15 pesos, 1 Euro = 4,48 pesos(octombrie 2007)

• Consumul intern : 8,4% crestere anuala ( octombrie 2007 ) 76,6% din PIB.

Preview document

Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 1
Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 2
Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 3
Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 4
Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 5
Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 6
Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 7
Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 8
Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 9
Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 10
Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 11
Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 12
Lansarea berii Stejar pe piața din Argentina - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Lansarea Berii Stejar pe Piata din Argentina.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing Lansare Produs Turistic

1. Planul strategic al firmei - Expunere introductiva Valea Prahovei este una dintre regiunile turistice cele mai renumite din Munții Carpați din...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?