Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4304
Mărime: 187.31KB (arhivat)
Publicat de: Dumitru Peter
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. I. REZUMATUL PLANULUI DE MARKETING
  2. II. ANALIZA PIETEI
  3. 2.1.Structura pietei
  4. 2.2. Concurenti
  5. 2.3. Caracterizarea consumatorului de iaurt
  6. 3. Publicul tinta
  7. 4. Identitatea marcii
  8. III. ANALIZA SWOT
  9. IV. OBIECTIVELE PLANULUI DE MARKETING
  10. 1.Obiective calitative
  11. 2. Obiective cantitative
  12. V. PROIECTAREA MIXULUI DE MARKETING
  13. VI. BUGETUL ESTIMATIV AL PROGRAMULUI DE MARKETING
  14. VII. SISTEMUL DE EVALUARE SI CONTROL

Extras din proiect

I. REZUMATUL PLANULUI DE MARKETING

Compania Danone a decis, la sfarsitul primaverii, pe data de 1 iunie 2011 introducerea pe piata a unei noi marci de iaurt pentru copii si anume KiDino- iaurt pentru copii cu portocale rosii si cereale glazurate in ciocolata.

Am ales acest produs deoarece,iaurtul natural este considerat a fi alimentul sanatos din familia lactatelor , este considerat de catre foarte multi consumatori alimentul care ajuta la prelungirea vietii, si de asemenea un alt motiv pentru care am ales lansarea acestui produs este faptul ca in momentul de fata nu exista un iaurt cu aceasta formula, care cu siguranta va fi pe placul copiilor si nu numai.

Daca aruncam o privire asupra pietei iaurturilor putem observa ca este o piata foarte aglomerata, cu multi concurenti si este foarte greu sa te mentii in top, pe piata, mai multi ani la rand.

In cadrul planului de marketing pe care il vom putea observa in cele ce urmeaza, am facut o analiza a mediului de marketing, am analizat componentele mediului intern si extern cu care compania Danone urmeaza sa interactioneze la lansarea produsului nou pe piata lactatelor, am detaliat o analiza SWOT.

O parte foarte importanta a acestui plan de marketing este stabilirea obiectivelor planului de marketing, si de asemenea strategiile aplicate pentru indeplinirea acestor obiective.

Bugetul este o alta componenta fara de care acest program de marketing nu ar putea fi finalizat, precum si modalitatile de control si evaluare necesare determinarii eficientei cu care s-a desfasurat procesul lansarii produsului nostru.

II.ANALIZA PIETEI

Analizand ce spun specialistii putem observa ca din dorinta de a avea o alimentatie mai sanatoasa si in contextul scumpirii celorlalte produse alimentare, romanii aleg sa consume tot mai multe lactate.

2.1. Structura pietei

In timp, iaurtul a cunoscut o evolutie ascendenta si anume, aceasta categorie de alimente s-a dezvoltat diferentiat pe iaurturi simple, cat si cu fructe, atat ca vanzari, cat si ca sortimentatie.

Odata cu trecerea timpului, oferta de iaurturi s-a diversificat foarte mult, chiar daca, romanii au preferat mai mult iaurturile clasice.

Principalii competitori de pe piata interna a iaurturilor sunt Danone, Friesland, Tnuva, Albalact si Campina care detin, cumulat, aproape 90% din productia interna de iaurturi, potrivit unui studiu al companiei de cercetare MEMRB.

2.2. Concurenti

Piata romaneasca a produselor lactate este intr-o continua crestere si dezvoltare. An de an apar pe piata noi concurenti, iar brand-urile deja cunoscute introduc pe piata noi produse, pentru a raspunde tuturor cerintelor consumatorilor. Astfel ei isi asigura mentinerea pozitiei pe piata.

In momentul de fata exista cel puţin 10 firme importante producătoare şi distribuitoare. Concurenţa este realizată la nivel de marcă dar şi între produsele acelorasi mărci.

Principalii concurenti pe piata iaurturilor pe teritoriul Romaniei sunt: Tnuva, Napolact, Albalact, Covalact, Prodlacta.

Tnuva Romania - Producatorul iaurturilor Tnuva este Tnuva Romania, companie fondata in anul 2003 de catre Tnuva Israel. Compania a hotarat constructia unei fabrici de lactate in localitatea Popesti-Leordeni si a unei ferme in Adunatii Copaceni, ambele in judetul Ilfov, investitia de 55 mil de euro fiind realizata prin intermediul Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare.

Compania Tnuva produce si comercializeaza o gama larga de produse alimentare de cea mai buna calitate, cu vanzari anuale de peste 1,5 miliarde de dolari.

Preview document

Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 1
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 2
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 3
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 4
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 5
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 6
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 7
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 8
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 9
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 10
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 11
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 12
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 13
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 14
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 15
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 16
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 17
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 18
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 19
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 20
Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Lansarea Iaurtului Kidino pe Piata din Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?