Lansarea unui automobil pe piața românească

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 6177
Mărime: 1.32MB (arhivat)
Publicat de: Eremia Militaru
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oancea Olimpia

Extras din proiect

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA FIRMEI

Cronologia Grupului BMW

Acronimul pentru Bayerische Motoren Werke AG (în română: Uzina Bavareză de Motoare SA), este un producător german de automobile, motociclete şi motoare. BMW este o companie germană organizată ca societate pe acţiuni, cel mai mare fabricant de automobile de lux la nivel mondial, având ca subdivizii ale sale alte companii producătoare de automobile, cum ar fi: BMW MINI şi Rolls-Royce. Marca britanică Rover a fost în trecut parte a concernului.

Sloganul german original al firmei este “Freude am Fahren”, ceea ce se traduce liber prin „Plăcere la condus”, Plăcere la volan. În engleză, motto-ul companiei este “The Ultimate Driving Machine”, ceea ce se traduce aproximativ prin „Cea mai sofisticată/Ultima maşină de condus”.

În sectorul de piaţă al maşinilor de lux, BMW se află în competiţie directă cu alte nume prestigioase din domeniul fabricanţilor de automobile: Acura, Alfa Romeo, Audi, Cadillac, Infiniti, Jaguar, Lexus, Lincoln, Mercedes-Benz, Volvo şi Porsche.

Compania BMW a fost fondată de Karl Friedrich Rapp în octombrie 1913, fiind iniţial o uzină de fabricare a motoarelor de avion, Bayerische Flugzeug-Werke. Localizarea uzinei în cartierul Milbertshofen a fost aleasă pentru că era aproape de Flugmaschinenfabrik, o uzină de fabricat avioane aparţinând lui Gustav Otto.

Sigla alb-albastră folosită până în prezent utilizează aceleaşi culori ca ale steagului Bavariei, sugerând simultan o elice albă care se roteşte având ca fundal un albastru similar cu cel al cerului.

Fig.1. Sigla BMW

În 1916 compania a semnat un contract cu Austro-Ungaria pentru construirea de motoare de tip V12 asigurându-şi astfel viitoarea dezvoltare. Comanda a presupus finanţare suplimentară, care a fost asigurată prin asocierea lui Rapp cu Camillo Castiglioni şi Max Friz. Simultan cu lărgirea capitalului social compania şi-a schimbat numele în Bayerische Motoren Werke GmbH, devenind o societate cu răspundere limitată, GmbH. Asocierea şi creşterea prea rapidă a firmei a creat şi victime, fondatorul Karl Friedrich Rapp, fiind nevoit să părăsească compania, care a fost preluată de industriaşul austriac Franz Josef Popp în 1917 şi apoi redenumită BMW AG în 1918, transformându-se într-o societate pe acţiuni.

După primul război mondial, Tratatul de la Versailles, 1919 a interzis producerea de avioane în Germania. Ca urmare, Gustav Otto şi-a închis fabrica sa de avioane, iar BMW a trecut la producţia de material rulant pentru căi ferate specializându-se în producţia de frâne.

Anii 1970 - 1980

La sfârşitul anilor 1970, BMW a dezvoltat o variantă sportivă a seriilor 3 şi 5, acestea numindu-se M3 respectiv M5, iniţiala “M” însemnând aici motorsport. Odată cu apariţia modelului din seria 6, a luat naştere proiectul BMW M6. Principalul concurent al modelelor M al firmei BMW este reprezentat de modelele AMG al concernului Mercedes-Benz.

1982 Primele motoare BMW au ieşit pe linia de producţie a fabricii BMW din oraşul din nordul Austriei, Steyr. Alături de München, aceasta este a doua fabrică de motoare a companiei. Centrul de cercetare pentru tehnologia diesel a fost de asemenea constituit aici.

1983 În prima parte a anilor ’80, încurajat de succesul în Formula 2, BMW a mai urcat o treaptă în topul sportului motorizat: Formula 1. Victoria nu s-a lăsat mult aşteptată: după doar 630 de zile, echipa BMW Brabham împreună cu pilotul său Nelson Piquet au câştigat Campionatul Mondial de Formula 1.

1985 În 1985 a fost începută munca într-un centru de cercetare special. Noul Centru de Dezvoltare şi Cercetare (FIZ) a adus împreună sub acelaşi acoperiş toate ariile de cercetare ale companiei. De la inaugurarea oficială a centrului în 1990, un personal calificat în număr de 6.000 de persoane a colaborat pentru avansarea tehnologiei BMW din viitor.

1987 BMW 750i a fost lansat drept primul model cu 12 cilindri după mai mult de 50 de ani. Pentru a veni în ajutorul fabricii principale din München şi pentru a face faţă cerinţelor pentru seria 3, BMW a deschis cea de a treia fabrică de maşini în Regensburg.

1990 Înfiinţarea BMW Rolls-Royce GmbH, cu fabrici în Oberursel lângă Frankfurt şi Dahlewitz în afara Berlinului, a marcat o întoarcere temporară la origini. Compania a dezvoltat şi a produs motoare pentru avioane de afaceri de dimensiuni mari şi pentru avioane de cursă scurtă. În 1999 BMW a vândut partea sa de acţiuni către partenerul Rolls-Royce în schimbul a 10% din acţiunile Rolls-Royce plc.

1994 Cu perspective de a deveni un producător cu o gamă largă şi penetrând cu uşurinţă segmente ale pieţei nereprezentate încă de BMW, compania a cumpărat cel mai mare producător de maşini britanic, Grupul Rover, şi a pornit un plan de modernizare completă pentru fabricile şi produsele mărcilor Rover, Land Rover, MG şi Mini.

1995 Doar 2 ani mai târziu, a fost începută munca în prima fabrica din America, fabrica din Spartanburg în South Carolina care a fost pusă în funcţiune pentru a satisface piaţa mondială cu modelele Z3 şi începând cu 1999, noul X5.

1997 Primul model cruiser a fost inclus în gama de motociclete BMW, modelul R 1200 C. Un an mai târziu un nou tourer de lux avea să urmeze prin modelul K 1200 LT.

1998 BMW a obţinut dreptul de a folosi numele Rolls-Royce şi în urma unei înţelegeri cu Volkswagen AG, urma să le activeze în 2003. Între timp a fost dezvoltat un nou model Rolls-Royce şi un nou sediu al companiei şi o fabrică urmau să fie construite în Goodwood în sudul Angliei.

1999 BMW X5 Sports Activity Vehicle a fost lansat la salonul auto de la Detroit. BMW a câştigat o victorie istorică prin câştigarea competiţiei de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans.

La salonul auto de la Frankfurt, BMW a prezentat maşina sportivă de vis Z8 şi conceptul Z9 Gran Turismo Coupé dezvăluind un colţişor din o nouă era a designului automobilistic.

2000 La trecerea în următorul mileniu, BMW a revenit în Formula 1. Ralf Schumacher a ocupat locul trei pe podium chiar după prima cursă. La sfârşitul sezonului echipa BMW Williams a ocupat locul al treilea în clasamentul constructorilor.

Preview document

Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 1
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 2
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 3
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 4
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 5
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 6
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 7
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 8
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 9
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 10
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 11
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 12
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 13
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 14
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 15
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 16
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 17
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 18
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 19
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 20
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 21
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 22
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 23
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 24
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 25
Lansarea unui automobil pe piața românească - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Lansarea unui Automobil pe Piata Romaneasca.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza comparativă a publicității între mărcile BMW și Mercedes

Publicitatea - concept si realizare Publicitatea este unul dintre cele 5 instumente importante folosite de firme pentru orientarea comunicatiilor,...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru mărcile Lamborghini și Ferrari

Partea I: Analiza comunicarii de marketing pentru marcile Ferrari si Lamborghini a) Demersurile comunicationale de marketing ale marcii...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Managementul Inovării

CAPITOLUL I Aspecte generale privind sistemele, procesele şi potenţialul tehnologic al întreprinderilor. I.1 Sisteme tehnologice şi sisteme de...

Proiect reglarea și corectarea automată a luminilor de întâlnire

Capitolul I PREZENTAREA GRUPULUI DACIA - RENAULT 1.1. ISTORIC DACIA 1.1.1. Începuturile Născută ca fabrica de piese de avion în 1943,...

Publicitatea și promovarea vânzărilor - Dacia Logan

Motivatie În alegerea produsului pentru care am realizat acest proiect, o influenta foarte puternica a avut-o faptul ca DACIA este cea mai...

Relariile Politico-Economice - Romania-Franta

Introducere Tema “Relaţiile politico-economice România-Franţa” mi-a trezit un mare interes în elaborarea unei lucrări ştiinţifice. Această lucrare...

Analiza mediului înconjurător general și a mediului concurențial, analiza mediului intern al firmei Dacia

Motivarea Temei Alegerea acestei teme, a fost influenţată, de faptul că managementul inovării presupune de cele mai mult ori interacţiunea cu...

Huse pentru Scaune de Automobile

Rezumat Scopul acestui proiect este de a prezenta mixul de marketing al produsului huse pentru scaune de automobile în faza de lansare a...

Mixul de Marketing la Zapp

Capitolul 1: MIXUL DE MARKETING 1.1. Etape în evoluţia conceptului de marketing Termenul marketing este de origine anglo-saxonă şi provine din...

Piața automobilelor Dacia

CAPITOLUL 1. Principalele coordonate ale activitãtii întreprinderii Începuturile Constructia Uzinei de Autoturisme Piteşti a început în 1966, la...

Ai nevoie de altceva?