Lansarea unui nou Parfum

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4301
Mărime: 143.30KB (arhivat)
Publicat de: Salomea State
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristina Neagoe

Extras din proiect

Parfumul – scurt istoric

Fascinanta istorie a parfumurilor incepe, potrivit cercetatorilor, inca din preistorie. S-au gasit destule dovezi care sustin aceasta teorie, de la urme de uleiuri aromatice la vase care contineau esente extrase din plante si flori, asa ca se poate spune ca istoria parfumurilor este la fel de veche precum cea a umanitatii.

Primul parfum s-a format în urma caderii unei ramuri de molid în focul cu greu întretinut al primitivilor, care degaja un miros particular si frapant al esentelor sale arse, în urma acestui proces formându-se parfumul (per fumum) prin fum.

Parfumurile în Europa

La sfârsitul secolului , parfumurile aveau mireasma unei singure flori. Trandafirul, violeta, liliacul, crinul erau la mare cerere. Miresmele de amestecuri florale au fost întroduse spre sfârsitul primei decade când au fost descoperite noi ingrediente ce au fost amestecate pentru a rezulta noi parfumuri. Mai târziu, mirosuri abstracte, care nu aveau nuci o legatura cu parfumul unei flori sau al unui buchet de flori au fost create. Aceasta realizare a revolutionat industria parfumurilor. Astazi, parfumurile au devenit mult mai complexe, cu multe tente si tonuri necunoscute înainte de descoperirea aromelor chimice.

Prezentarea firmei L’oreal

L'Oréal Paris, marcă franţuzească de renume mondial în domeniul produselor cosmetice, oferă atât femeilor cât şi barbatilor din întreaga lume, produse cosmetice şi de îngrijire având la bază ultimele progrese ştiinţifice. L'Oréal Paris este luxul pe care şi-l permit toţi cei care doresc să exceleze la capitolul frumuseţe. Marcă recunoscută internaţional, L'Oréal Paris reprezintă avangarda tehnologiei şi dorinţa de a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor.

Brandul L'Oréal Paris, a carui filosofie este de a inova permanent, este asociat cu valori precum frumusete, glamour, calitate inalta, cercetare, tehnologie, expertiza, inovatie. Brandul este promovat folosind imaginea unor actrite si top-modele binecunoscute si foarte diferite ca varsta cum ar fi:Laetitia Costa, Penelope Cruz, Milla Jovovich, Jane Jonda, Claudia Schiffer, Linda Evanghelista, Eva Logoria si altele.

Principalii actionari ai grupului L’Oreal sunt Liliane Bettencourt, mostenitoarea unei averi de mai multe miliarde de euro, si producatorul elvetian din industria alimentara Nestle. Portofoliul companiei include produse de machiaj precum Maybelline si Lancôme, produse de ingrijire a pielii Garnier si Vichy si cele pentru par marca L’Oreal si Elseve.

Inceputul L’oreal

Un tânăr chimist francez pe nume Eugène Schuller a inventat vopseaua de păr,în 1907. Această vopsea s-a numit “Auréole”.

Astfel, începe istoria L’Oréal. Eugene Schuller, creează şi produce propriile sale produse care erau vândute în saloanele de înfrumuseţare din Paris din acea vreme.

Doi ani mai târziu Schuller a înregistrat compania sa sub numele de “Societatea Franceză de Vopsea Inofensivă pentru Păr”,viitoarea firmă L’Oreal.

Principiile după care se ghida compania lui Schuller sunt aceleaşi principii ale firmei L’Oreal din ziua de azi, si anume cercetare şi inovare în interesul frumuseţii.

În anul 1920 compania lui Schuller avea 3 chimişti, în anul 1950 echipa de cercetare a companiei număra 100 de chimişti iar în prezent numărul lor este peste 2000.

După cinci ani de când Eugene Schuller a creat produsele pentru colorarea părului, a început să exporte produsele în 3 ţări din Europa, şi anume – Olanda, Austria şi Italia.

Câţiva ani mai târziu prin intermediul agenţilor pe care firma îi avea în lume produsele acesteia au fost introduse şi pe pieţele din SUA, America de Sud, Rusia şi Orientul Îndepărtat.Azi Grupul L’Oreal este prezent peste tot în lume prin intermediul sucursalelor şi filialelor pe care le are în lume.

L’Oreal a început cu produse pentru colorarea părului, dar în anul 1934 L’Oreal a început să pună la dispoziţia consumatorilor şi produse pentru curăţarea şi înfrumuseţarea tenului.

Grupul L’Oreal cuprinde peste 500 de brand-uri şi mai mult de 2000 de produse care fac parte din industria frumuseţii, cum ar fi: vopsea de păr, produse de styling, produse pentru îngrijirea corpului, produse de parfumerie, cosmetice etc.

Printre cele mai importante categorii de produse care se gasesc in portofoliul firmei L’oreal amintim:

1. Divizia produselor profesionale:

- Kérastase

- Redken

- Matrix

- Mizani

- Shu Vemura Art of hair

- Keraskin Esthetics

Preview document

Lansarea unui nou Parfum - Pagina 1
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 2
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 3
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 4
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 5
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 6
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 7
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 8
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 9
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 10
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 11
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 12
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 13
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 14
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 15
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 16
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 17
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 18
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 19
Lansarea unui nou Parfum - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Lansarea unui nou Parfum.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Strategii de Marketing în Mediul Concurențial

Introducere Competitia reprezinta un factor motor pentru dezvoltarea societatii economice. În acelasi timp, nu poate fi neglijata importanta...

Șampon pentru animale de companie - SC Venelli SRL

1. Introducere Calitatea unei decizii de marketing este de obicei dependentă de calitatea informaţiei, care se află la baza acestei decizii....

Comportamentul consumatorului - gel de duș Nivea

Cap. 1 Prezentarea produsului gel de dus Gelul de dus este un produs atat cosmetic cat si de igiena. Majoritatea marcilor de gel de dus,...

Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence

INTRODUCERE Acest proiect are in vedere lansarea pe piata a unui nou produs a firmei “L’Oreal” si realizarea unei campanii de promovare in randul...

Concurență Neloială

ARGUMENT Concurenţa e factorul determinant, esenţial în succesul sau eşecul firmelor. Concurenţa determină oportunitatea acelor activităţi ale...

Analiza Comparativă a Activităților Promoționale Realizate de Paco Rabanne și Givenchy

Cuvântul „parfum” vine din sintagma latinească „per fumus”, însemnând „în întregime fum”. Francezii mai târziu au dat numele de parfum...

Oriflame Pro Causa

1.Prezentarea firmei Compania Oriflame este o firma internationala ce se ocupa cu vanzarea de produse cosmetice suedeze pentru o ingrijire...

Studiu de piață realizat la SC Farfalla SRL

În urma studiului de piaţă realizat, firma S.C FARFALLA SRL, a decis lansarea unui nou produs pe piaţa Moldovei în domeniul mărţişoarelor. Este...

Ai nevoie de altceva?