Managementul producției industriale - carcase calculator

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 1973
Mărime: 91.19KB (arhivat)
Publicat de: Rozalia Ardelean
Puncte necesare: 11

Extras din proiect

Motivatie

Prezentarea pietei

Situatia actuala

In prezent, piata de carcase de calculator este caracterizata printr-o lipsa a producatorilor autohtoni. Majoritatea carcaselor de calculator sunt importate sau din tarile vestice, la un cost mare si foarte mare, sau importate din tarile vecine, acestea din urma fiind slabe din punct de vedere calitatativ. Fiind folosite pe scara larga din cauza pretului foarte scazut, carcasele de calculator de o slaba calitate au repercursiuni asupra celoralte componente ale calculatorului.

De obicei una din cele mai ignorate componente din interiorul unui calculator, in faza achizitiei, este carcasa si implicit sursa. In achizitionarea carcasei primeaza de cele mai multe ori pretul si designul si in mod secundar calitatea constructiei si a sursei. Astfel, o sursa de slaba calitate nu va rezista unor astfel de solicitari puternice si sustinute, iar “decesul” ei poate fi insotit in cazurile nefericite si de decesul altor componente, lucru care nu poate decat sa ridice si mai mult stacheta importantei unui astfel de dispozitiv.

Concurenti

Sursele integrate in carcasele brand (carcasele de firma - Antec, Chieftec, Thermaltake, Chenbro) sunt de aceea mult mai avantajoase pe termen lung dacat sursele ieftine integrate; si datorita ergonomiei foarte bune, necesitatea folosirii lor in sistemele de top este subinteleasa, efortul financiar fiind pe deplin rasplatit. O alta categorie de concurenti sunt importatorii de carcase OEM (cunoscute in “folclorul IT” si sub denumirea de “no name”) la un pret scazut, dar cu o calitate indoilenica.

Prezentarea produsului

Prezentare generala

Firma noastra va produce 2 variante de carcase, una dedicata sistemelor ieftine, cu o sursa de 350 W, si una dedicata sistemelor de top, care include o sursa de 450 W si un panou de afisaj, prin intermediul caruia utilizatorul va fi avertizat asupra eventualelor erori. Ambele tipuri de carcase vor folosi 2 tehnologii noi, True Power si Voltage Feedback.

Principalul avantaj al acestor noilor surse True Power sunt circuitele dedicate pentru fiecare linie (ne referim la cele de +3.3V, +5.0V, +12.0V). Tipic, linia de 5V este folosita de PCI si AGP. Linia de 12V este caracteristic folosita de toate echipamentele care au motoare, adica unitati optice, hard-disk-uri, ventilatoare etc. La cele mai multe surse liniile de 3.3V si 5V sunt combinate pe acelasi transformator. Daca procesorul functioneaza la incarcare 100% atunci consumul lui este maxim si linia de 5V poate functiona la limita. In timp, acest lucru poate afecta destul de serios componentele. Transformatoarele dedicate incluse in sursele ce beneficiaza de tehnologia True Power asigura un curent de iesire mult mai stabil pe cele trei linii.

A doua tehnologie oferita de firma noastra este “Voltage Feedback”. Procesoarele si chip-set-urile placilor de baza au devenit extrem de pretentioase in ceea ce priveste variatia curentului. Intel® de pilda, considera acceptabila o variatie de maxim 5%. Peste aceasta valoare chip-urile pot fi teoretic afectate. Antec contrapune acestei probleme tehnologia “Voltage Feedback”. Prin monitorizarea constanta a voltajului, circuitele suplimentare incluse in sursa regleaza la maxim semnalul (cu o variatie de maxim 3%).

Nu in ultimul rand, materialul folosit va fi aluminiul. Aluminiul, ca material de constructie al carcaselor are trei mari avantaje. In primul rând, aliajele de aluminiu sunt la fel de rezistente, dar cu o greutate cu mult mai mica decât materialele metalice similare folosite in constructia carcaselor. De aici provine si impresia de fragilitate pe care o ai atunci când ridici o astfel de carcasa. Carcasele traditionale de dimensiuni similare sunt cu cel putin 2 kilograme mai grele. In al doilea rând, aluminiul este un material cu parametrii de transfer termic superiori. Totul in interiorul unitatii centrale genereaza caldura si, in acelasi timp, regimul de functionare al tuturor componentelor este influentat de temperatura mediului de lucru. Cresterea excesiva a temperaturii duce nu numai la o functionare sub parametrii standard, dar si la aparitia de erori si in caz extrem la deteriorarea componentei respective. Carcasele din aluminiu permit un transfer termic mai bun, dând posibilitatea egalizarii temperaturii din interiorul carcasei cu cea din exteriorul ei, intr-un cuvânt o ventilatie mai buna. Trebuie luat in considerare ca acest avantaj este obtinut in mod pasiv, fara a fi implicat un ventilator suplimentar.

Preview document

Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 1
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 2
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 3
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 4
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 5
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 6
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 7
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 8
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 9
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 10
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 11
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 12
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 13
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 14
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 15
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 16
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 17
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 18
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 19
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 20
Managementul producției industriale - carcase calculator - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Managementul Productiei Industriale - Carcase Calculator.doc

Alții au mai descărcat și

Heidi Chocolate

Capitolul I 1. Argumentarea alegerii facute 2. Prezentarea pietei produsului ales si a caracteristicilor de calitate 3. Istoricul aparitiei...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?