Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4734
Mărime: 693.19KB (arhivat)
Publicat de: Veniamin Chiriță
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

INTRODUCERE

SC Clarisiga Impex SRL, este o firma a carei principala afacere este in sectorul tertiar (servicii), respectiv un restaurant. Acesta este deschis in orasul Cluj si ofera servicii de o calitate deosebita de cele ale restaurantelor concurente. La atmosfera restaurantului, unul din punctele de atractie, va concura designul interior distingandu-se prin mobilerul deosebit, modul de decorare si muzica foarte bine aleasa.

Meniul propus este variat, incluzand toate preparatele oferite de restaurantele direct concurente.

Preturile practicate vor fi similare cu cele ale competitorilor. Ceea ce va distinge meniul vor fi specialitatile casei. Ele vor contine ingrediente naturale si de cea mai buna calitate.

Clientii cu disponibilitate de a cheltui vor constitui piata tinta si vor oferi o imagine de prestigiu restaurantului.

O alta caracteristica proprie afacerii va fi personalul de deservire, acesta evidentiindu-se prin comportament, tinuta si “eticheta”.

Toate acestea vor conduce la formarea unei imagini pozitive despre afacerea firmei, concretizandu-se in castigarea unei clientele fidele, daca nu frecvente, dispusa sa cheltuiasca pentru a-si oferi un serviciu diferentiat.

Frecventarea acestui restaurant distinct prin atmosfera, meniul si personalul sau va da clientilor sai certitudinea unui serviciu deosebit.

CAP.1. AFACEREA

1.1. FIRMA

SC Clarisiga Impex SRL, se doreste a fi o firma care prin serviciile pe care le ofera sa schimbe imaginea despre restaurantele din judetul Cluj, prin aparitia unuia “mai altfel” decat celelalte. Principalul scop al afacerii este de a reusi atragerea unei clientele fidele, si mai ales deosebite, chiar daca aceasta necesita timp si investitii ridicate.

Strainii, functionarul “cu dare de mana”, micii sau marii proprietari, intreprinzatorii de succes, intelectualii sau oamenii de cultura, toti acestia trebuie sa formeze in mare clientela restaurantului Green House. Acest restaurant este un restaurant select prin el insusi, select prin ceea ce ofera, prin atmosfera sa, prin clientii sai.

1.2. CAPITALUL SOCIAL

Capitalul necesar initierii afacerii este evaluat la 453.000 RON (cheltuieli de lansare, costul utilajelor, a echipamentelor, a mobilierului si mijlocului de transport si cheltuielile previzionate a fi facute in prima luna de desfasurare a activitatii).

1.3. FORMA JURIDICA

Forma juridical -SRL- a fost considerata cea mai potrivita din urmatoarele motive:

-raspundere limitata a asociatilor;

-capitalul social al firmei este distinct de cel al asociatilor;

-formulare simple la constituire;

-capital social redus.

Dezavantajul principal prezentat de o astfel de forma juridica: obiect limitat de activitate nu constituie un impediment pentru scopul propus.

1.4. ACTIVITATE VIZATA SI PRODUSUL-SERVICIU OFERIT

Activitatea vizata prin constituirea societatii este in sectorul tertiar respectiv servicii, concretizat in deschierea unui restaurant.

Se vor avea in vedere si alte preparate de bucatarie selecta, deosebita prin calitate, aroma si savoare.

CAP.2. ACTIVITATEA

2.1. AMPLASARE

Restaurantul prin care se vor oferi serviciile, numit Green House, este amplasat pe Str. Pascaly Nr. 7, in orasul Cluj-Napoca.

Calitatea, modul de prezentare al preparatelor, serviciul si amabilitatea personalului si nu in ultimul rand amplasarea vor fi atuurile acestui restaurant.

2.1.1. PERSPECTIVE

Ca perspective se va incerca, in principalele orase ale tarii (Constanta, Bucuresti, Brasov, Timisoara), dezvoltarea unui lant de restaurante. Ele vor avea aceeasi fatada exterioara, aceeasi firma (nume, tip de scris, culoare) si decoratiuni interioare.

In ceea ce priveste meniul oferit va fi identic in toate orasele, fara diferente notabile. Se va evita oferirea de specialitati culinare care nu exista in planul de productie al vreunui restaurant echivalent aflat in alt oras. Intr-un cuvant, meniul va fi acelasi pentru intreg lantul de restaurante tinand cont de gusturile consumatorilor din fiecare oras si incercand o cat mai buna satisfacere a cerintelor generale indiferent de zona de provenienta.

Dezvoltarea unui lant de restaurante este o politica necesara pentru atingerea unor scopuri pe termen mediu si lung ( formarea unei clientele fidele, selecte, marirea profitului societatii). Prin aceasta strategie se evita fluctuatiile in nivelul general al vanzarilor societatii, aplatizand nivelurile minime si maxime generate de perioadele estivale. Concretizand, in cazul unui restaurant ampasat in orasul Cluj maximul incasarilor se va inregistra in trimestrul I (luna martie), II (luna iunie) si V (luna octombrie) al anului; in schimb maximul profiturilor inregistrate intr-un restaurant din Constanta se va observa in trimestrul III (lunile iulie-august). Aceasta stare de lucruri se explica prin fluctuatia populatiei, respectiv o deplasare a consumatorilor in perioada estivala din orasul Cluj catre litoralul romanesc, inclusiv Constanta. Analizand in continuare restaurantele aflate in orasele Timisoara, Brasov, Bucuresti vor inregistra cele mai inalte rate ale profiturilor pe intreaga perioada a anului, fara fluctuatii semnificative, datorita amplasarii in zonele vestice si sudice, cele mai dinamice din punct de vedere al dezvoltarii economice.

Pe plan local nu se vad posibilitati de extindere si nici nu se va urmari acest lucru. In Cluj firma va detine un singur restaurant pentru a asigura exclusivitatea si unicitatea serviciului. Se vor incerca doar imbunatatirea pe cat posibil a serviciilor, a meniurilor, dotarea cu noi utilaje, echipamente (noi anexe pentru bar) daca toate aceste investitii duc la cresterea productivitatii muncii, scaderea consumurilor energetice si prezinta un nivel ridicat de fiabilitate avand ca rezultat sporirea profiturilor.

Pe termen mediu se poate aplica o strategie de integrare in amonte; aceasta prin achizitionarea de terenuri arabile in afara orasului Cluj si realizarea unor micro ferme cu profil legumicol (pentru cultivarea de verdeturi si legume) sI zootehnic (pentru cresterea de pasari). Principala ratiune pentru promovarea unei astfel de strategii o reprezinta cresterea profitabilitatii si urmarirea imbunatatirii calitatii produsului final prin asigurarea necesarului de materii prime in conditii optime de timp.

Preview document

Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 1
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 2
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 3
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 4
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 5
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 6
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 7
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 8
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 9
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 10
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 11
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 12
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 13
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 14
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 15
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 16
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 17
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 18
Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Managementul Vazarilor - Plan de Afaceri - SC Clarisiga Impex SRL - Restaurant Green House.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afacere D C Automotive

A. DATE DE INDENTIFICARE A AGENTULUI ECONOMIC 1. Denumirea firmei : D&C Automotive 2. Numărul și data înregistrării la Registrul Comerțului:...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?