Marketing - Apple Iphone 3GS

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3838
Mărime: 4.21MB (arhivat)
Publicat de: Amedeu Gradinaru
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Prezentare companiei Apple

Apple, Inc. (până în ianuarie 2007 Apple Computer, Inc.) este o companie din Silicon Valley, cu sediul în Cupertino, California, cu scop principal de activitate în tehnologia computerelor. Cunoscută mai ales pentru computerele Macintosh, Apple are o reputaţie de inovaţie în industria de înaltă tehnologie. Compania Apple a fost înfiinţată la 1 aprilie, 1976 de către Steve Jobs, Steve Wozniak, şi Ronald Wayne, pentru a vinde calculator personal Apple I. Acestea au fost construite de mână şi prima dată arătate publicului la Homebrew Computer Club. Apple I a fost vândut ca o placă de bază (cu procesor, memorie RAM), mai puţin decât ceea ce este astăzi considerat un computer personal. Apple I a fost lansat pe piaţă în iulie 1976 cu pretul de 666.66$.

Extinderea ariei de interes

Între anii 1986 şi 1993 Apple a experimentat cu o serie de alte produse care nu au avut succes pe piaţă cum ar fi aparate foto digitale, CD-playere audio portabile, difuzoare, console video, aparate TV, prcum şi o serie de programe pentru calculator. În 1998 Apple a anunţat scoaterea pe piaţă a software-ului Macromedia Final Cut, extinzâdu-se pe piaţa de editare digitală. În anul următor Apple lansează alte două produse de editare: iMovie şi Final Cut Pro care mai târziu urma să fie un semnificant program de editare video cu peste 800.000 de utilizatori înregistraţi la începutul lui 2007. În 2002 Apple scoate pe piaţă şi pachetele software Nothing Real, Shake, Emagic, GarageBand, iPhoto şi iLife.

La 24 Martie 2001, după câţiva ani de dezvoltare, apare sistemul de operare Mac OS X, bazat pe OPENSTEP şi BSD Unix. La 18 mai 2001 se deschide primul Apple Retail Store (magazin oficial pentru vanzarea cu amănuntul, specializat) în Virginia, California, SUA. În acelaşi ani Apple scoate pe piaţă produsul portabil iPod, un audioplayer digital, care a fost un mare succes de piaţă: în 6 ani au fost vândute peste 100 de milioane de unităţi. În 2003 a fost prezentat Apple produsul iTunes Store, o prăvălie online în web, aceasta oferind muzică disponibilă legal pentru download pentru 0,99 $ pe melodie. Serviciul a devenit rapid lider de piaţă, cu peste 5 miliarde de descărcări până în iunie 2008.

Categoria din care aparţine produsul

Cu toţii ştim că iPhone, asemeni lui Nokia N97, a multor modele HTC cum ar fi HTC Hero, Sony Ericsson Satio sau Motorola MILESTONE este un smartphone. Dar ce este mai excact un smartphone?

Un smartphone (cuvânt englez cu traducerea "telefon inteligent"; intelifon) este un telefon mobil multifuncţiona, multimedia, conectat la o reţea GSM sau UMTS. Dispunând şi de o tastatură reală sau virtuală, el oferă funcţionalităţile de PDA, agendă, calendar, navigare GPS, eventual şi e-mail, navigare în Internet, minicalculator, aparat foto, aparat de filmat şi altele. De obicei el dispune şi de un ecran (monitor) sensitiv la atingere (de tip touchscreen). În prezent cele mai multe modele de smartphone pot fi folosite şi pentru făcut fotografii sau pentru înregistrări audio şi video.

Totuşi, cea mai spectaculoasă aplicaţie realizată deja (pentru unele modele de smartphone) este conexiunea la Internet, în cadrul unei reţele rapide de tip UMTS / HSDPA. În acest caz smartphone-ul necesită desigur şi o aplicaţie browser specială.

Funcţiile sunt realizate cu ajutorul aplicaţiilor software, care lucrează sub un sistem de operare specific. Cele mai folosite sisteme de operare pentru smartphone-uri sunt la ora actuală (2008): Symbian OS, iPhone OS, RIM BlackBerry, Windows Mobile, Familiar Lux, Palm OS, etc. În octombrie 2008 Google şi T-Mobile au lansat pe piaţă sistemul de operare Android. Pe un smartphone se pot programa şi instala şi aplicaţii suplimentare care îi lărgesc posibilităţile, numite app, plural: apps.

Preview document

Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 1
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 2
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 3
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 4
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 5
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 6
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 7
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 8
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 9
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 10
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 11
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 12
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 13
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 14
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 15
Marketing - Apple Iphone 3GS - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Marketing - Apple Iphone 3GS.doc

Alții au mai descărcat și

Google Apps

Ce este Google Apps? Google Apps este un pachet de aplicatii de comunicare si colaborare, disponibil online, pe durata nelimitata, pentru membrii...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?