Marketing Experential - Comunicare Live

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1675
Mărime: 14.10KB (arhivat)
Publicat de: Cornel Panait Turcu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Serbanica Daniel
Proiectul a fost prezentat pentru un seminar de relatii publice, in cadrul facultatii de marketing. Marketingul Experiential reprezinta o noua forma de abordare a consumatorului, interactiva si care creeaza o experienta personala cu brandul. Academia de Studii Economice Bucuresti

Extras din proiect

Marketing experential – Comunicare live

- Context

Se observa ca în prezent, contextul marketingului global este în plina transformare -caracterizata prin 2 tendinte/fenomene importante:

- Dezvoltarea tehnicilor de marketing care nu se adreseaza maselor, ci unor targeturi mai restranse, strategic alese, cum sunt evenimentele;

- Forta foarte mare a designului ca “purtator” al inovatiei si “mijlocitor” al angajamentului consumatorilor;

Spoturile de 30 de secunde, evenimentele simple, plictisitoare se dovedesc a fi din ce in ce mai mai putin eficace in a transmite valorile unei marci, de a impresiona consumatorul si mai ales de a-l incuraja spre achizitie, asa ca oamenii de marketing si PR sunt fortati sa recurga la alternative. Consumatorii insisi recurg la evitarea mesajelor publicitare prin instalarea de filtre impotriva pop-urilor sau de derulare rapida a DVR-ului (Digital Video Recorder) indiferent de evenimentul prezentat, tocmai pentru ca simpla vizionare a acestuia nu le ofera nici o interactiune directa cu brandul.

In aceste conditii marketingul experiential a fost vazut ca o abordare alternativa de a ajunge la publicul „ evitator” de mesaje publicitare. Consumatorii sunt acum dotati în mod simultan cu tehnologii de ultima ora care îi ajuta sa comunice oriunde s-ar afla, precum si cu tehnologii care filtreaza mesajele nedorite.

De aceea, oamenii de marketing si PR trebuie sa încerce sa ajunga la publicurile lor prin crearea unor experiente complete. Experiente care sa le capteze atentia, sa îi implice activ si sa le inspire actiunea.

- Ce este marketingul experiential?

Marketingul experiential nu este o unealta specifica marketingului sau PR-ului, este o incercare de a crea conexiuni sub forma unor experiente relevante, memorabile, interactive si emotionale din punct de vedere personal.

Comunicarea live sau marketingul experiential, asa cum l-au denumit unii, utilizeaza experiente relevante pentru a facilita interactiunea audientei cu brandul.

Marketingul experiential implica niveluri inalte de interactivitate si impact senzorial si urmareste sa obtina un raspuns emotional din partea targetului.

Marketingul experiential este de asemenea definit ca o experienta a consumatorului, rolul fiind sa comunice esenta brandului printr-o experienta personalizata.

Datorita eficacitatii deja dovedite, majoritatea brandurilor se orienteaza în mod clar spre acest tip de marketing investind din ce în ce mai mult în comunicare directa/live, favorizând în mod evident aceasta componenta a mixului de marketing.

Conform studiilor actuale, peste 70% dintre specialistii de marketingsi PR considera ca experientele brandului sunt cele care încurajeaza cu adevarat loialitatea consumatorului.

Consumatorii aleg un brand anume în functie de experienta. Marketingul experiential are o influenta mai puternica decât alte forme de promovare asupra deciziei de cumparare si actului efectiv al cumpararii;

Interactiunea directa în care publicul e angajat prin marketing experiential satisface trei nevoi esentiale de comunicare ale consumatorilor: nevoia de informatie, nevoia de a cunoaste valorile brandului si cea de relationare pe baza intereselor comune;

Pentru consumatori, participarea la evenimente ale brandului este un indiciu al unui anumit stil de viata.

Comunicarea live ofera o experienta atragatoare, recreativa si interactiva cu brandul, fara pereche in orice alt mediu de comunicare. In ultimii 10 ani marketingul experiential a devenit un subiect dezbatut in lumea brandingului. Cateva din cele mai proeminente branduri, ca: Levi’s, Nokia, Nike, Volkswagen, Harley- Davidson, Toyota si Audi au implementat programe de marketing experiential care si-au atins publicul tinta cu succes.

Marketingul experiential este despre cum sa-i faci pe consumatori sa simta, sa gandeasca, sa actioneze, sa povesteasca despre brandul tau!

Relevanta si aplicatiile marketingului experiential sunt vaste. Avantajele care particularizeaza acest tip de comunicare în raport cu mediile clasice de publicitate sunt:

Preview document

Marketing Experential - Comunicare Live - Pagina 1
Marketing Experential - Comunicare Live - Pagina 2
Marketing Experential - Comunicare Live - Pagina 3
Marketing Experential - Comunicare Live - Pagina 4
Marketing Experential - Comunicare Live - Pagina 5
Marketing Experential - Comunicare Live - Pagina 6
Marketing Experential - Comunicare Live - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Marketing Experential - Comunicare Live.doc

Alții au mai descărcat și

Brand și Strategia Portofoliului de Brand - Studiu de Caz Dove

ARGUMENT Deşi sunt folosite adesea ca şi sinonime, brandingul şi publicitatea nu desemneazã acelaşi produs. Publicitatea oricãrui produs este doar...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?