Marketing internațional

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1621
Mărime: 12.77KB (arhivat)
Publicat de: Denis Gherman
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicolae Pop, Ionel Dumitru
ASE-Marketing Marketing International

Extras din proiect

Scurta prezentare a domeniului de activitate

Hyundai Motor Company este un producator de automobile din Coreea de Sud, fondat in 1967. Hyundai, o subdiviziune a Hyundai Kia Automotive Group,este cel mai mare producator Corean de automobile si al cincilea ca marime in lume.

Istoric al companiei

Spre deosebire de ceilalti producatori de autovehicule, istoria companiei Hyundai este una destul de scurta, de doar 37 de ani. Cu toate acestea, compania a adus o nota distincta in mediul de afaceri international prin ambitia si perseverenta de a deveni una dintre cele mai importante companii de automobile din lume.

In decembrie 1967, Compania de Inginerie si Constructii Hyundai, cel mai important pilon al Grupului Hyundai, a luat decizia de a intra pe piata automobilelor, punand bazele Companiei Hyundai Motor.

Primul partener in furnizarea tehnologiei necesare asamblarii autovehiculelor si autocamioanelor a fost celebra companie Ford din Marea Britanie. Primul model de masini, Cortina, a fost produs in 1968 in parteneriat cu Ford.

La inceputul anilor ’70, managerii de la Hyundai Motor au luat decizia de a dezvolta propriile tehnologii si masini, renuntand astfel a se baza in exclusivitate pe contractele de licenta cu Ford. Primul model de productie proprie, Pony, a fost realizat dupa designul lui Giorgio Giugiaro de la ItalDesign si avea la baza tehnologia japoneza Mitsubishi. In urmatorii ani au inceput si exporturile spre Ecuador si tarile Benelux.

In 1986, Hyundai a intrat pe piata Statelor Unite cu modelul Excel, care, datorita accesibilitatii, in scurt timp a obtinut premiul pentru „Cel mai bun produs nr. 10” acordat de revista Fortune.

In 1988, a inceput productia modelului de mici dimensiuni Sonata, dotat cu un motor de productie proprie Hyundai.

Pe piata europeana, marca Hyundai a aparut pentru prima data in toamna anului 1990 prin modelul Lantra, care in doar cinci ani a fost reconceputa pentru a lansa a doua generatie a acestui model.

In 1992, opinia publica, pentru prima data si-a facut o inchipuire despre viitorul marcii Hyundai datorita prezentarii primului concept car HCD-I, care a pus bazele traditiei de productie a automobilelor original conceptuale, inclusiv a seriei HCD.

In aprilie 2000, a avut loc premiera familiei coreene Elantra in a treia generatie.

Hyunda Motor Company si DaimlerChrysler AG au fondat o intreprindere mixta pentru producerea automobilelor comerciale, care va purta numele de Daimler Hyundai Truck Corporation. Din 2004, aceasta companie produce motoare pentru Mercedes-Benz 900.

Cu peste 175 de distribuitori in mai mult de 160 de tari si cu o productie anuala de peste 1.7 milioane de unitati, Hyundai Motor Company este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata auto mondiala, stabilindu-si pentru urmatorii doi ani un target destul de indraznet: locul 5 in lume ca volum al vanzarilor.

Capitalul de imagine dobandit in urma puternicei implicari in activitatile sportive – in special fotbal – isi pastreaza continuitatea cresterii odata cu extinderea pe inca 7 ani – 2007-2014 – a parteneriatului oficial incheiat in data de 02.03.2005 la Geneva, intre Hyundai Motor Company si FIFA. .

In Romania, Compania Hyundai Motor este prezenta din anul 1994 prin distribuitorul unic Hyundai Auto Romania. Compania face parte din grupul Tiriac, una dintre cele mai mari si mai puternice companii romanesti, avand o cifra de afaceri anuala de peste 300 de milioane de dolari. Cu o investitie de peste 3 milioane de dolari si o suprafata de 3000 de mp, dintre care Show Room-ul detine mai bine de 300 mp, Hyundai Auto Romania reprezinta unul dintre cei mai bine echipati importatori auto de pe piata interna.

Perceptia marcii Hyundai – autoturisme moderne, performante, fiabile, confortabile si practice, cu dotari foarte bune si un raport ideal calitate-pret – poate constitui baza unei dezvoltari cu succes a afacerii Hyundai pe piata romaneasca. Hyundai ofera o gama completa de autovehicule care fac din condus o placere, iar garantia de 5 ani oferita de Hyundai Auto Romania este unica pe piata auto romaneasca.

Preview document

Marketing internațional - Pagina 1
Marketing internațional - Pagina 2
Marketing internațional - Pagina 3
Marketing internațional - Pagina 4
Marketing internațional - Pagina 5
Marketing internațional - Pagina 6
Marketing internațional - Pagina 7
Marketing internațional - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Marketing International.doc

Te-ar putea interesa și

Lucrare de licență - strategii de marketing pentru penetrarea pieței internaționale

CAPITOLUL I COORDONATE ALE PIETEI INTERNATIONALE 1.1. Definirea si caracteristicile pietei internationale Piata internationala este locul unde...

Companiile internaționale în contextul globalizării

CAP.1 LOCUL ŞI ROLUL COMPANIILOR MULTINAŢIONALE ÎN CONTEXTUL GLOBALIZĂRII 1.1]-Începutul globalizării Globalizarea economică -ca si concept- a...

Influența diversității culturale asupra strategiei și mixului de marketing

Sectiunea 1: Mediul socio-cultural Afacerile internationale au fost intotdeauna recunoscute ca o activitate care implica decizii de investitii sau...

Influența culturii asupra promovării produselor

Introducere De-a lungul anilor, cultura a fost caracterizată în diferite moduri, dar în esenţă aceasta simbolizează întreaga moştenire a fiecărei...

International marketing plan - launching Fruttia 100% natural juice in United Kingdom

EXECUTIVE SUMMARY International Marketing Plan is concerned with the structuring of the relationship between a business and the global sector. The...

Program de marketing pentru lansarea stațiunii turistice montane Sinaia pe piața turistică a Italiei

Introducere La inceputul mileniului, oportunitatile pe pietele internationale sunt mai mari şi mai diversificate ca niciodata. Au aparut noi...

Marketing internațional - piețe naționale și piețe internaționale - cercetarea de piață

CONCEPTUL DE MARKETING INTERNAŢIONAL Chiar dacă despre marketingul internaţional se vorbeşte începând cu secolul al XX-lea, practicile care ţin de...

Politică de produs în marketingul internațional

1.CONCEPTUL DE PRODUS IN MARKETINGUL INTERNATIONAL In cadrul mixului de marketing , produsul detine locul central.Daca nu ar fi produsul , nu ar...

Ai nevoie de altceva?