Marketing prin E-mail

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 5811
Mărime: 33.14KB (arhivat)
Publicat de: Svetlana Pătrașcu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sorin Popa
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. 1. Avantajele marketigului prin e-mail 3
  2. 2. Provocările marketingului prin e-mail 5
  3. 2.1 Spam-ul 5
  4. 2.2 Probleme de confidenţialitate 6
  5. 2.3 Fişierele ataşate 6
  6. 3. Listele cu adrese e-mail 7
  7. 3.1 Opţiunile listei cu adrese de e-mail 7
  8. 3.2 Administrarea unei liste cu adrese cu ajutorul programului de e-mail 8
  9. 3.3 Programe cu plată de administrare a listelor de adrese de e-mail 9
  10. 4. Cum scrii un e-mail 9
  11. 5. Newsletter electronic 12
  12. 6. Studiu privind promoţiile prin e-mail în detrimentul reţelelor sociale 12
  13. Bibliografie 14

Extras din proiect

Marketing prin e-mail

Când oamenii se gândesc la internet, ei au în minte în general website-urile. Adevărul este, totuşi, că website-urile reprezintă numai unul din instrumentele de marketing electronic la dispoziţia unei firme. Specialiştii în e-marketing dispun acum de o altă modalitate total diferită, de a ajunge la clienţii potenţiali. Le este oferită de e-mail şi de grupurile de ştiri(bazate pe e-mail sau pe web). În acelaşi timp, aceasta consolidează relaţiile cu clienţii actuali. Website-urile depind de iniţiativa sau efortul de a le vizita. În cazul e-mail-urilor şi al grupurilor de ştiri, lucrurile stau altfel. Mingea este în terenul specialistului în e-marketing, deoarece acestea furnizează un mijloc de a lua contact direct cu oamenii.

Aproape fiecare, care ştie cum să folosească internetul are un cont de e-mail. În cunoştinţa acestui fapt devine mai simplu de a începe sau a menţine o afacere. Sunt o gramadă de cai pentru o afacere de a prospera, şi in zilele noastre pot să spun, că email-ul este cea mai bună cale.

Cu miliarde de e-mailuri scrise pe internet in fiecare an, lumea intreaga, utilizatorul tipic petrece mai mult de o treime din timpul sau online ocupandu-se de e-mail. E-mailul cu referire la marketing reprezinta 22% din inbox-ul unui utilizator tipic de internet, dintre care jumatate reprezinta spam.

1. Avantajele marketingului prin e-mail

E-mail-ul este privit tot mai mult ca un instrument de vârf al marketingului direct. Folosit cu responsabilitate, poate aduce tipul de răspuns doar visat pe vremea formelor mai tradiţionale ale marketingului direct. Multiplele lui avantaje, atât pentru firme, cât şi pentru clienţi, includ:

• Cost. E-mail-ul este un instrument ieftin. Aceasta în comparaţie cu metode mai tradiţionale. Printre ele se numară mesajele publicitare trimise prin postă sau apelurile telefonice, adresate celor care nu sunt clienţi ai firmei.

• Caracter imediat. Întrucât mesajele prin e-mail pot fi transmise şi primite în timp de câteva secunde, e-mail-ul oferă rezultate imediate.

• Evaluare. Datorită naturii de “autodocumentare” a internetului, rezultatele unei campanii prin e-mail pot fi măsurate. Se poate evalua numărul celor care au deschis mesajul sau au vizitat website-ul. Se mai poate determina şi numărul celor care au făcut o tranzacţie sau au expediat mesajul unui prieten.

• Disponibilitate. Mesajele prin e-mail pot fi transmise sau primite la orice moment al zilei sau în orice zi a anului. Mai mult decât atât, poţi transmite oricâte mesaje oricâtor persoane doreşti. Şi asta oricând sau oriunde te-ai afla.

• Fără impact negativ asupra mediului. În general, publicul acordă o imprtanţă tot mai mare atitudinii domeniului afacerilor faţă de mediu. De aceea, marketingul prin e-mail poate îmbuăatăţi statutul tău de firmă nepoluantă. În definitiv, singura resursă pe care o foloseşte e-mail-ul este energia electrică.

• Răspuns. Campaniile de marketing prin e-mail au mai multe şanse de a genera un răspuns decât echivalentul lor prin poştă. Conform unor sondaje, aceste şanse pot fi de până la de 10 ori mai mari.

Întrucât utilizarea internetului continuă să crească în mod exponenţial, avantajele de mai sus încep să devină mai evidente ca oricând. Ca urmare, e-mail-ul are o prioritate tot mai mare faţă de metodele tradiţionale de marketing.

Marketingul prin e-mail a fost cea mai inovativă strategie pe internet în ultimii ani. Într-o cercetare facută de Asociaţia de Marketing Direct a ieşit că două treimi din companiile întrebate erau de acord cu faptul că vânzările lor au crescut după ce au început să folosească e-mail-ul ca unealtă de marketing. Şi 63% din aceleaşi companii au spus că aceasta este cea mai bună metodă de a ţine legatura cu clienţii.

Lucrând cu e-mail-ul nu este doar o plimbare în parc. Cunoaşterea bazei de strategie este primul lucru pe care trebuie învăţat. Mai jos am pregătit câteva informaţii, care te vor conduce în aventura numită marketing prin e-mail:

Să fii direct şi simplu

Simplitatea este cheia. Sunt o gramadă de reclame e-mail pe internet pe care oamenii de obicei le şterg fără să se gândească de două ori. Prin a fii direct şi simplu, mai ales în linia de subiect, oamenii observă diferenţa. Probabilitatea ca e-mail-ul tau va fi citit este mai mare comparat cu acele mesaje care conţin laude. Detaliile simple oferă avantajele. Să fii direct prin toate căile posibile. Şi desigur, să nu uiţi de link-ul de comandă. Este o metodă veche, dar folositoare de a momi clienţii.

Importanţa creativitătii

Fiind simplu nu înseamnă să nu fii creativ. Creativitatea este una dintre cele mai bune căi de a găsi clienţi. Chiar dacă ai un subiect simplu dar creativ, audienţa ta va citi. În acelaşi timp şi corpul mesajului trebuie să fie interesant. Folosinţa unui design interesant este un plus.

Fă cunoaştintă cu clienţii

Ca şi pe alte pieţe, trebuie să fii capabil de a determina demografia clienţilor tăi. Să ştii cine sunt şi ce ii place. Să nu uiţi să evaluezi competitorii. Dacă eşti începător în afaceri, cel mai bun lucru este să te uiţi la pretul şi stilul de promoţii al rivalilor. Să dai pachetului tău un preţ mai bun decat competitorii.

Tehnologie maximă

Învaţă să foloseşti unelte folositoare. Unul dintre cele mai bune unelte este Autoresponder-ul. Caută pe internet după acest subiect şi învată despre el cât mai mult. Cele mai bune lucruri pe care poate face un autoresponder este urmărirea clienţilor, confirmarea comenzilor sau personalizarea mesajelor. În acest fel nu numai că salvezi timp, dar poti să fii sigur că clienţii sunt la curent cu toate informaţiile necesare. Pe langă programele de autoresponder învaţă să foloseşti şi programe de editare imagine pentru a da un feeling personal mesajelor tale.

Construieşte un nume

Unul dintre metodele cele mai bune ca o afacere să aibă succes este construirea numelui, sau altfel zis a brandului. Să faci timp pentru a cerceta şi a învăţa despre afacerea respectivă. Faptul că au scris despre afacerea ta într-un magazin sau o publicaţie online este un pas mare către un nume cunoscut şi de încredere. Să ai grijă nu cumva să fii implicat în strategii ieftine de construire de brand ca Spam-ul, pentru că poţi să pierzi încrederea în ochii potenţialilor clienţi. Toata lumea ştie că un brand prost face afaceri proaste.

Preview document

Marketing prin E-mail - Pagina 1
Marketing prin E-mail - Pagina 2
Marketing prin E-mail - Pagina 3
Marketing prin E-mail - Pagina 4
Marketing prin E-mail - Pagina 5
Marketing prin E-mail - Pagina 6
Marketing prin E-mail - Pagina 7
Marketing prin E-mail - Pagina 8
Marketing prin E-mail - Pagina 9
Marketing prin E-mail - Pagina 10
Marketing prin E-mail - Pagina 11
Marketing prin E-mail - Pagina 12
Marketing prin E-mail - Pagina 13
Marketing prin E-mail - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Marketing prin E-mail.doc

Alții au mai descărcat și

E-marketingul Serviciilor de Telefonie Mobilă

INTRODUCERE Influenţa Internetului ca piaţă în societatea informaţională şi recunoaşterea importanţei valorii bunurilor (activelor, assets)...

Marketing publicitar pe Facebook

INTRODUCERE Astăzi, când tehnologia Internet a pătruns în majoritatea domeniilor prin avantajele pe care le pune la dispoziţie, acces rapid la...

Pixul Logan - analiză în vederea fabricării și comercializării

I.PIATA 1.Descriere Obiectul de activitate al firmei „Byro” este productia si comercializarea pixurilor. Activitatea firmei se va desfasura în...

Tehnici de Marketing Direct

Marketingul direct poate fi definit ca un ansamblu de concepte, tehnici şi instrumente de marketing, concretizate într-un demers orientat direct,...

Analiza comparativă a strategiilor de marketing Google vs Yahoo

Capitolul 1: Descrierea firmelor 1.1 Google Misiunea Google este de a organiza informaţiile lumii şi de a le face accesibile şi utile la nivel...

Comportamentul consumatorului

Introducere Proiectul are ca subiect central consumatorul, element important căruia orice întreprindere acordă o importanţă sporită. Am urmărit...

Comportamentul consumatorului - lame de ras

Capitolul 1 În zilele noastre, aparatul de ras este o necesitate pentru marea majoritate a oamenilor şi mai ales a bărbaţilor, acesta fiind un...

Responsabilitatea Socială Corporativă

Responsabilitatea etică şi socială în marketing. Un marketing intern eficace trebuie să fie dublat de un pronunţat simţ al responsabilităţii...

Te-ar putea interesa și

Analiza comunicării prin marketingul direct în scopul creșterii economice

INTRODUCERE Probabil că mulţi dintre noi am trăit experienţe din genul apelurilor telefonice neaşteptate, în care o voce mai mult sau mai puţin...

Lucrare de licență - marketingul direct - o alternativă în politica de promovare a firmei

CAPITOLUL 1 –BAZELE MARKETINGULUI DIRECT Explicarea continutului conceptual al comunicÎrii reprezinta o misiune destul de spinoasã pentru cÎ...

Instrumente de Marketing Direct Utilizate de Oriflame

Introducere Într-o epocă în care totul evoluează cu o rapiditate nu foarte uşor de urmat pentru întreprinderile existente, în care progresul...

Promovarea și Distribuția Turismului prin Internet

CAPITOLUL I DESCRIEREA PIEŢEI TURISMULUI Factorii economici exteriori au făcut ca în ultimii zece ani piaţa românească a turismului să se...

Marketing publicitar pe Facebook

INTRODUCERE Astăzi, când tehnologia Internet a pătruns în majoritatea domeniilor prin avantajele pe care le pune la dispoziţie, acces rapid la...

Piața virtuală - implicații și tendințe

INTRODUCERE Lucrarea de fațǎ vizeazǎ o analizǎ a situației industriei textile românești trecute și actuale, precum și a metodelor de dezvoltare pe...

Campania de Promovare On-line a unui Brand

Preliminarii Am ales ca temă de licență “Campania de promovare on-line a unui brand” a unui brand din industria wellness sub numele de...

Promovarea Firmei Dinamic Construct printr-un Site Web

CAPITOLUL I 1. CONŢINUTUL ŞI EVOLUŢIA MARKETINGULUI ELECTRONIC 1.1. INTRODUCERE ÎN MARKETINGUL ELECTRONIC ŞI LOCUL SĂU ÎN MARKETINGUL...

Ai nevoie de altceva?