Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 1889
Mărime: 21.09KB (arhivat)
Publicat de: Iuliu Gal
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Elena Fleaca
Facultatea de Automatica, Politehnica Bucuresti Prin prezentul studiu de caz se urmareste realizarea marketingului unui serviciu turistic al unei agentiei de turism S.C. Discovery Tours S.R.L.

Extras din proiect

1. Definirea functiilor si obiectivelor marketingului

Prin prezentul studiu de caz se urmareste realizarea marketingului unui serviciu turistic al unei agentii de turism S.C. Discovery Tours S.R.L.

Firma urmareste ca prin acest nou serviciu sa satisfaca dorintele unui segment din piata adesea neglijat, format din personane interesate de turism cultural-istoric.

Marketingul cuprinde proiectarea si dezvoltarea unui pachet turistic inedit, integrat in categoria produselor speciale, prin atributele sale unice, disponibilitatea redusa si un volum restrans al cererii. Strategia de marketing se va axa pe conceperea atenta a serviciului si o promovare cat mai eficienta a acestuia, pentru a informa segmentul de piata interesat de existenta serviciului si pentru a favoriza o eventuala extindere a acestui segment.

2. Analiza tehnica si tehnologica a serviciului

2.1. Serviciul dezvoltat este un sejur turistic complet, desfasurat pe o perioada de 11 zile. Sejurul se desfasoara in Japonia in perioada 11-21 iulie. Pachetul turistic propus are ca element central doua festivaluri nipone din perioada 11-20 iulie, incluzand si vizitarea principalelor monumente istorice, culturale si geografice din regiunea Wakayama si Honshu de Sud.

2.2. Ruta selectata este Bucuresti-Paris-Osaka-Wakayama-Kyoto-Tokyo. Pretul pachetului este de 2620 euro si cuprinde toate facilitatile, oferind cazare cu toate acomodarile si mese cu specific local.

2.3. Nu se impune o limita de varsta, singura conditie fiind incadrarea in numarul de locuri disponibile.

2.4. Pentru a participa la aceasta excursie este necesara prezentarea asigurarii medicale obligatorii, intrucat firma nu raspunde pentru eventualele problemele aparute pe parcusul sejurului. Interventiile medicale vor fi preluate de spitalele locale, daca este cazul.

3. lnformatii generale despre piata

3.1. Structura potentialilor cumparatori

Piata potentiala este formata din persoane din clasa de mijloc, cu varste cuprinse intre 20 si 55 de ani si un nivel de educatie mediu – ridicat.

Piata disponibila implica, pe langa atributele pietei potentiale, un nivel de venit peste cel mediu.

Piata tinta cuprinde componenti ai pietei disponibile interesati de turismul tip wanderlust, pregatiti si informati in legatura cu elemente specifice ofertei.

Se preconizeaza un interes mai ridicat in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 30 – 45 de ani, ce locuiesc in capitala sau orase cu peste 200 mii de locuitori. Potentialii consumatori au in general studii superioare sau, eventual, o ocupatie orientata pe contact socio-cultural. Sexul sau starea civila a consumatorilor nu se considera relevante in cazul acestui serviciu.

3.2. Determinarea grupei tinta de consumatori.

Determinarea grupei tinta de consumatori se realizeaza parcurgand urmatoarele etape standard:

I. Identificarea strategiei de segmentare

Se alege o strategie concentrata de segmentare a pietei, prin selectarea din piata totala a grupului tinta mentionat la punctual anterior si dezvoltarea unui mix de marketing unic pentru acesta.

II. Stabilirea variabilelor de segmentare

Variabilele de segmentare utilizate pentru segmentarea pietei de consum sunt varsta, venitul, educatia, ocupatia, clasa sociala (din categoria demografica), localitatea de domiciliu (categoria geografica), stilul de viata (categoria psihografica), beneficii asteptate (categoria comportamentala).

Preview document

Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 1
Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 2
Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 3
Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 4
Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 5
Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 6
Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 7
Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 8
Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 9
Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 10
Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 11
Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 12
Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Marketingul unui Serviciu Turistic - SC Discovery Tours SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri Conspecialist SRL - firmă de sondaj și cercetări de piață

1. Descrierea afacerii 1.1 Date de identificare Numele organizatiei: ConSpecialist SRL Sediul firmei,pentru inceput va fi stabilit in locuinta...

Clean&Clean - Proiect Marketing

Scopul acestui proiect este prezentarea unei firme de servicii din Iasi.Am ales ca obiect de studio intreprinderea S.C. CLEAN & CLEAN Romania...

Plan de afaceri

1.Sinteza planului de afaceri Firma S.C. Perfect Dress S.A are un capital integral de 130.000 euro. O parte din capital provine din Fondurile...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?