Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 7405
Mărime: 234.07KB (arhivat)
Publicat de: Marcel Scarlat
Puncte necesare: 8
Universitatea Lucian Blaga Sbiu Facultatea de Inginerie Hermann Oberth Master Afaceri Industriale

Extras din proiect

1.Scurtă prezentare a organizaţiei

1860 - 1905

Nestlé, cu sediul central în Vevey, Elveţia, a fost fondată în 1866 de către Henri Nestlé. La mijlocul anilor 1860 Nestlé, un farmacist instruit, a început să experimenteze diferite combinaţii de lapte de vacă, făina de grâu şi zahăr într-o încercare de a dezvolta o sursă alternativă de nutriţie pentru mamele care nu puteau să-şi alăpteze copiii. Scopul lui final a fost de a ajuta la combaterea problemei mortalităţii infantile ca urmare a malnutriţiei. El a numit noul produs Farine Lactée Henri Nestlé.

Primul client a fost un copil care nu putea tolera nici laptele mamei sale, nici alţi înlocuitori, medicii declarând că nu va trăi. Oamenii au recunoscut imediat valoarea noului produs, după ce acesta a salvat viaţa copilului, iar în termen de câţiva ani, Farine Lactee Henri Nestlé a fost comercializat în mare parte din Europa.

Henri a arătat, de asemenea, înţelegerea puterii de brand. El a adoptat haina lui de arme ca o marcă comercială: în dialectul său german, Nestlé înseamnă “cuib mic”. Unul dintre agenţii săi i-a sugerat că ar putea schimba cuibul pentru crucea albă de pavilion elveţian. Răspunsul său a fost ferm: “Regret, dar nu pot schimba cuibul meu pentru o cruce elveţienii nu pot avea o marcă diferită în fiecare tară; orice poate face uz de o cruce, dar nimeni nu poate să utilizeze stema mea ”.

Între timp, compania Anglo-Elveţiana de lapte condensat, fondată în 1866 de către americanii Charles şi George Page, a extins linia de produse în 1870 pentru a include brânzeturi şi formule pentru sugari. Compania Nestlé, care în 1874 a fost achiziţionată de la Henri de către Julles Monnerat, a răspuns prin lansarea unui produs propriu de lapte condensat. Cele două companii au rămas concurente până la fuziunea lor în 1905.

Alte premiere importante au avut loc în tot acest timp. Astfel, în 1875, Daniel Peter şi-a dat seama cum să combine laptele praf cu cacao pentru a obţine ciocolată cu lapte. Petru, un prieten şi vecin al lui Henri Nestlé, a început o campanie care în scurt timp a devenit producător mondial de ciocolată, iar mai târziu a fuzionat cu Nestlé. În 1882, firma elveţiană Miller Julius Maggi a creat un produs alimentar utilizând legumele.

1905-1918

În 1905 Nestlé a fuzionat cu compania anglo-elvetiana Condensed Milk. Până la începutul anilor 1900, compania a operat fabrici în Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi Spania. Primul Război Mondial a creat o nouă cerere de produse lactate datorită contractelor guvernamentale. Până la sfârşitul războiului, producţia Nestlé s-a dublat.

1918-1938

După război, contractele cu Guvernul au luat sfârşit iar consumatorii au trecut înapoi la lactate proaspete. Cu toate acestea, managementul Nestlé a răspuns rapid, reducând operaţiunile şi datoriile. Anii 1920 au adus expansiunea Nestlé prin produse noi, producţia de ciocolată devenind activitatea cea mai importantă a Companiei.

1938-1944

Nestlé a simţit imediat efectele celui de-al II-lea război mondial. Profiturile au scăzut de la 20 milioane dolari în 1938, la 6 milioane dolari în 1939. Fabricile au fost stabilite în ţările în curs de dezvoltare, în special în America Latină. În mod ironic, războiul a ajutat la introducerea celui mai nou produs al Companiei, NESCAFÉ, care a fost o băutură de bază în armata americană. Producţia şi vânzările Nestlé au crescut în timpul războiului.

1944-1975

Sfârşitul primului război mondial a fost începutul unei faze dinamice pentru Nestlé. Creşterea economică s-a accelerat şi au fost achiziţionate noi companii. În 1947 s-a realizat fuziunea cu condimentele şi supele Maggi. Au urmat în 1960, Crosse & Blackwell, apoi Findus (1963), Libby's (1971) şi Stouffer's (1973). Diversificarea a venit şi cu o participaţie în compania L'Oréal, în 1974.

1975-1981

Creşterea Nestlé într-o lume în curs de dezvoltare, a fost parţial compensata de o încetinire a companiei pe pieţele tradiţionale. Nestlé a realizat al doilea parteneriat din afara industriei alimentare prin achiziţionarea Alcon Laboratories Inc.

1981-1995

Nestlé cesionează o serie de afaceri între 1980 şi 1984. În 1984, îmbunatăţirile liniilor inferioare ale Nestlé, au permis companiei să lanseze o nouă rundă de achiziţii, cea mai importantă fiind gigantul american din industria alimentară, Carnation.

1996-2002

Prima jumătate a anilor 1990 s-a dovedit a fi favorabilă pentru Nestlé: barierele comerciale s-au prăbuşit iar pieţele mondiale s-au dezvoltat în zonele de tranzacţionare, mai mult sau mai puţin integrat. Din anul 1996 s-au înregistrat achiziţii, inclusiv San Pellegrino (1997), Spillers Petfoods (1998) şi Ralston Purina (2002). Au fost două achiziţii majore în America de Nord, în anul 2002: în iulie, Nestlé a fuzionat divizia de îngheţată americană cu compania Dreyer's, şi în luna august, o achiziţie de 2.6 miliarde de dolari a fost anunţată de Chef America Inc.

2003 +

Anul 2003 a început bine cu achiziţionarea Mövenpick Ice Cream şi consolidarea poziţiei Nestlé ca unul din liderii pieţei mondiale în această categorie de produse. În 2006, Jenny Craig şi Uncle Toby's au fost adăugate în portofoliul Nestlé iar în 2007, Novartis Medical Nutrition precum şi Gerber şi Henniez s-au alăturat Nestlé.

Preview document

Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 1
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 2
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 3
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 4
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 5
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 6
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 7
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 8
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 9
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 10
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 11
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 12
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 13
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 14
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 15
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 16
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 17
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 18
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 19
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 20
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 21
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 22
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 23
Metode și Tehnici Utilizate în Afaceri la Nestle - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Metode si Tehnici Utilizate in Afaceri la Nestle.docx

Te-ar putea interesa și

Tehnici promoționale concurs - Nestle

1.Analiza pietei Compania elvetiana Nestlé, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondata în anul 1886 de catre Henri Nestlé si este...

Nestle

I. Prezentarea companiei Compania elveţiană Nestlé, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondată în anul 1866 de către Henri Nestlé şi...

Ai nevoie de altceva?