Tehnici promoționale concurs - Nestle

Proiect
7.6/10 (5 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 2230
Mărime: 19.55KB (arhivat)
Publicat de: Septimiu Morar
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1.Analiza pietei

Compania elvetiana Nestlé, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondata în anul 1886 de catre Henri Nestlé si este astazi cea mai mare companie de produse alimentare din lume cu aproximativ 253.000 angajati si 511 unitati operationale în aproape fiecare tara a lumii.

Grupul Nestlé este prezent pe piata din România din anul 1995, prin lansarea pe piata a marcilor Nescafe, Maggi si Nesquik. În anul 2000 a cumparat fabrica de napolitane Joe de la Timisoara, iar de curând Nestlé si-a largit portofoliul de produse distribuite în România odata cu preluarea la nivel international a producatorului de înghetata Delta Ice Cream, care detine o fabrica si în Bucuresti.

Nestlé a început sa comercializeze categoria de cereale pentru mic dejun în anul 1997. Acestea, însa, erau prezente pe piata înca din 1994 prin intermediul unui distribuitor care le importa din Franta. Din 1997 a început importul acestora din Polonia, tara de unde se importa si astazi.

Piata cerealelor pentru micul dejun a evoluat fantastic de la an la an, înregistrând cresteri anuale de pâna la 50%. Diferenta dintre piata româneasca si celelalte piete europene este data de consumul pe cap de locuitor, indicator care în România nu depaseste valoarea de 0,37 de kilograme, în timp ce în Ungaria consumul este de 0,78 kilograme, iar în Marea Britanie de 6,48 kilograme pe cap de locuitor. România se situeaza în fata vecinilor sai bulgari si sârbi, dar cu mult în urma irlandezilor, care sunt campioni mondiali, cu un consum anual de aproape 9 kg pe cap de locuitor. Astazi, piata româneasca de cereale pentru micul dejun se ridica la aproximativ 8.000 de tone, iar profilul consumatorului sufera mereu modificari, acestia fiind din ce în ce mai interesati de alimentele sanatoase.

Nestlé, cu o cota de 35%, detine pozitia de lider pe piata cerealelor, atât în volum, cât si în valoare. Anul trecut divizia de cereale a reprezentat 12% din totalul cifrei de afaceri a companiei.

Concurentul principal a companiei Nestlé, pe piata cerealelor este Luis Group, cu o cota de 25%, care se prezinta prin marca lor de cereale Forza. Productia lor de cereale pentru micul dejun este îndreptata spre satisfacerea pietei interne si într-o mica masura spre export (în tarile vecine). Printre alti concurenti ai companiei se numara: Dobrogea Group care au în portofoliu cinci marci de cereale; compania Dr. Oetker cu produsele din gama Vitalis; Kellogg's; Milupla si altii.

Nestlé România, ca de altfel toate unitatile operationale ale Grupului Nestlé, recunoaste ca oamenii sunt resursa cea mai pretioasa. De aceea, pentru a rasplati implicarea si dedicatia angajatilor, Nestlé România le ofera acestora programe de instruire, în tara sau în strainatate, pentru a-i tine la curent cu ultimele realizari tehnice în domeniul productiei alimentare, marketing-ului, vânzarilor, finantelor, informaticii, logisticii si principiilor de management. Numarul total de angajati care lucreaza pentru Nestlé România în momentul de fata este 600, dintre care 250 la sediul din Bucuresti si 350 la fabrica din Timisoara.

Nestlé respecta legislatia aplicabila în tarile în care este prezenta. Compania este de parere ca legislatia este cea mai eficienta metoda de protectie a comportamentului responsabil, desi, în anumite domenii, instructiunile suplimentare, sub forma de principii voluntare de afaceri, sunt binevenite pentru a asigura si pentru a demonstra ca aceasta organizatie opereaza dupa cele mai înalte standarde.

O distorsiune specific româneasca o reprezinta categoriile de consumatori. Spre deosebire de piata din vest, unde copiii au o pondere de 40%, în România reprezinta aproape 60% din total. Cerealele Nestlé se adreseaza tuturor segmentelor de consumatori, indiferent de vârsta si sex.

2. Obiectivul urmarit

Obiectivul urmarit de compania Nestlé este de a-si mari gradul de recunoastere a brandului pe piata românesca, precum si generarea unei atitudini pozitive fata de acesta, în perioada 15 mai - 20 august 2007.

3. Strategia propusa

Potentialul pietei de cereale este mare, iar pentru acest an Nestlé si-a propus un program de promovare foarte intens pentru a-si consolida pozitia pe acest segment de piata.

Tehnica promotionala pe care compania a hotarât sa o utilizeze, pentru a-si îndeplini obiectivul, este concursul, pentru ca acesta poate atrage atentia si genera entuziasm în legatura cu un brand, iar în unele cazuri poate crea valoare pe termen lung.

Preview document

Tehnici promoționale concurs - Nestle - Pagina 1
Tehnici promoționale concurs - Nestle - Pagina 2
Tehnici promoționale concurs - Nestle - Pagina 3
Tehnici promoționale concurs - Nestle - Pagina 4
Tehnici promoționale concurs - Nestle - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale Concurs - Nestle.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Oferte promoționale - cereale pentru copii

1.1. Analiza Compania elveţiană Nestlé, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondată în anul 1866 de către Henri Nestlé şi este astăzi...

Tombolă cu premii Joe

Napolitane jOE Scurt istoric În ultimii ani, vânzările de napolitane din Romania au înregistrat un trend ascendent, impulsionat fiind de apariția...

Tehnici Promoționale Nestle Chocapic

1.Analiza preliminară a produsului 1.1 Analiza conjuncturii de piaţă a produsului În 1866, in Vevey, Elveţia, Henri Nestlé, un farmacist...

Ai nevoie de altceva?