Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 6523
Mărime: 187.43KB (arhivat)
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. CAP I. Prezentarea firmei
  2. CAP II Micromediu companiei
  3. CAPIII. Macromediu
  4. Analazia SWOT
  5. CAP IV Concluzii si propuneri

Extras din proiect

CAP I. Prezentarea firmei

1) Denumire : Zentiva

2) Forma juridical: societate pe actiuni

3) Sediu societatii:-sediu principal este in Praga

4) Istoricul activitatii: Grupul farmaceutic Zentiva a luat fiinta in August 2003 prin fuziunea companiilor Leciva si Slovakofarma, principalele companii farmaceutice din Republica Ceha si Republica Slovaca.

Comercializarea produselor din portofoliul celor doua companii sub marca Zentiva a inceput la data de 1 Septembrie 2003, in urma aprobarii fuziunii de catre Agentia Antitrust din Slovacia.

Zentiva, a.s. (Praga)

Din 1857 pana in Prezent

De la farmacie la dezvoltarea moderna si orientarea catre client

Istoria celei mai mari companii farmaceutice din Cehia incepe cu farmacia "At the Black Eagle", situata in cartierul medieval Lesser din Praga. Farmacia, considerata cea mai veche din intreaga Boemie, este consemnata in acte datand din 1488.

In 1857, afacerea a fost cumparata de Benjamin Fragner (1824 - 1886). Fiul sau, Dr. Karel Fragner (1861 - 1926), si mai ales nepotul sau, Dr. Jiri Fragner (1900 - 1977), au fost cei care au contribuit la extinderea afacerii. In 1928 Jiri a luat decizia importanta de a construi o noua fabrica de produse farmaceutice chiar in afara orasului Praga, in satul Dolni Mecholupy. Astazi, satul este parte din Praga, iar sediul central al Zentiva a.s. Praga este tot acolo.

Fabrica "Benjamin Fragner" a inceput activitatea in August 1930. Profitabilitatea ei s-a bazat pe prepararea de substante active, iar, mai tarziu, a fost lansat un program extensiv de cercetare.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand universitatile din Cehia fusesera inchise ca urmare a ocupatiei naziste, compasiunea si ajutorul proprietarilor companiei au facut din organizatie un loc sigur pentru expertii de varf. Compania a fost printre primele din Europa care a reusit sa izoleze Penicilina (denumita apoi BF Mykoin 510).

Dupa nationalizarea din 1946, cand decretele Presedintelui Benes de confiscare a proprietatilor au fost implementate, fabrica a fost separata de farmacie. Fabrica Dolni Mecholupy a devenit parte din SPOFA (United Pharmaceutical Plants) si, cu un numar de 750 de angajati, era lider in productia de farmaceutice din Cehoslovacia de dupa razboi.

Ca urmare a cresterii consumului de produse farmaceutice, s-a dezvoltat productia la scara larga. Aceasta perioada de dezvoltare, care a durat pana in 1979, s-a concretizat in facilitati de productie moderne si echipamentului corespunzatoare, in imbunatatirea calitatii proceselor de productie si a produselor finite, si intr-o crestere a productiei finale. La acel moment, compania devenise una dintre cele mai mari fabrici din Europa Centrala si de Est angrenata in productia farmaceutica la scara larga.

Incepand cu 1989, compania a suferit cateva modificari majore, atat in structura operationala, cat si in cea a actionariatului.

Privatizarea companiei a luat sfarsit in 1998, prin exercitarea drepturilor actionarilor. In acelasi an, pachetul majoritar de actiuni a fost achizitionat de catre fondul american de investitii Warburg Pincus.

Anii '90 sunt caracterizati printr-o reinnoire importanta a facilitatilor existente si obtinerea certificatului Good Manufacturing Practice al WTO, odata cu o crestere continua a cerintelor pentru calitate, siguranta, standardizare si integrare in procesele companiei. Nu mai putin semnificativa a fost asumarea responsabilitatii companiei in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator. Prin obtinerea certificatului ISO 14001, Leciva a finalizat procesul de transformare intr-o companie farmaceutica moderna, progresiva si dinamica, care respecta cerintele si regulamente UE in ceea ce priveste productia de medicamente.

Preview document

Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 1
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 2
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 3
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 4
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 5
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 6
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 7
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 8
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 9
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 10
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 11
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 12
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 13
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 14
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 15
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 16
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 17
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 18
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 19
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 20
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 21
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 22
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 23
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 24
Micro și Macromediul Studiu de Caz Zentiva - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Micro si Macromediul Studiu de Caz Zentiva.doc

Alții au mai descărcat și

Mixul de marketing Farmacia Dona

Introducere Am ales farmacia Dona deoarece majoritate produselor din aceste farmacii sunt ieftine şi accesibile pentru toată lumea mai ales că în...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?