Mix de Marketing Rachete de Tenis

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4205
Mărime: 56.03KB (arhivat)
Publicat de: Livia Petrescu
Puncte necesare: 7
prezenatat feaa

Extras din proiect

I. Rezumat introductiv

Firma noastră va lansa pe piaţă un model nou de rachete de tenis ce doreşte să atingă standardele căutate de potenţialii clienţi , atât jucătorii profesionişti , cât şi jucătorii amatori . Prin oferta noastră dorim să satisfacem cererea prin care clienţii caută un raport calitate preţ cât mai bun . Produsele noastre se adresează atât persoanelor fizice , cât şi persoanelor juridice pentru a-şi putea atinge obiectivele profesionale sau pentru a-şi întreţine un hobby .

Piaţa produsului se identifică prin toţi consumatorii produselor de acest gen , indiferent de marca utilizată sau de categoria socio-profesională . Identificând mărcile folosite putem pune în balanţă preferinţa pentru acestea şi flexibilitatea prin care utilizatorii se pot reorienta în achiziţionarea produsului nostru . Odată cu pătrunderea noastră pe piaţă dorim să facem cunoscută gama de produse pe care le oferim atât celor ce utilizează alte brand-uri de rachete de tenis , cât şi celor ce sunt interesaţi în practicarea tenisului , dar nu au accesat acest domeniu .

Piaţa ţintă a rachetelor Evolution se concentrează asupra celor care vor să-şi construiască o carieră din tenis şi anume jucătorii profesionişti care au vârste cuprinse între 18 – 32 ani , care duc o viaţă sportivă , care au cunoştinţe şi informaţii cu privire la caracteristicile importante ale rachetelor de tenis , precum şi asupra celor care vor să practice tenisul la nivel de pasiune care au vârste cuprinse între 5 – 65 ani , care duc un stil de viaţă activ şi care sunt mai mult interesaţi de aspectele estetice decât de cele tehnice .

În urma cercetării de marketing întreprinsă am putut trage concluzii privind ceea ce se aşteaptă la achiziţionarea unei rachete de tenis cât şi circumstanţele în care consumatorii apelează la acest gen de produse .

Am identificat prin studiu că potenţialii clienţi sunt reprezentaţi în mare parte de jucători amatori , că tenisul este un sport destul de popular încât să fie jucat de un număr suficient de mare de consumatori astfel încât această afacere să destul de rentabilă pe termen lung .Studiul a arătat că oamenii acordă o atenţie sporită detaliilor tehnici adică greutate , suprafaţă , mod şi tensiunea de racordare care le influenţează în mod direct jocul dar şi elemente ca preţ şi durabilitate ce le influenţează starea materială .Atenţia lor scade în ceea ce priveşte brandul şi designul . Cercetarea pe care am întreprins-o ne-a ajutat să identificăm ca principali concurenţi produsele firmelor Wilson , Head şi Babolat .Pentru a promova produsul nostru vom apela la mijloacele de informare cele mai utilizate în măsura în care acest lucru acest posibil , şi anume : internetul , mass media etc. Încurajaţi de rezultate am adoptat decizia de a promova un model de rachetă de tenis personalizat .În acelaşi timp am vrut să descoperim motivele pentru care un consumator nu ar cumpăra o rachetă de tenis cei mai importanţi factori fiind preţul ridicat şi calitatea scăzută .Totodată am constatat că nivelul de preţ acceptat de o bună parte dintre consumatori se situează între valorile de 100 şi 300 Ron .

II. Configurarea Produsului

II.1 Atribute

În ceea ce priveşte rachetele de tenis Evolution , aceasta prezintă numeroase avantaje . Cu privire la greutatea rachetelor acestea sunt disponibile în două variante şi anume , între 180 – 220 g destinată utilizării de către copii/începători şi între 220 – 360 g destinată utilizării de către profesionişti , cadrul rachetei fiind confecţionat din fibră de carbon . Rachetele usoare au avantajul de a fi mai usor de manevrat pe când rachetele grele 8au avantaje precum : generează mai multă putere în lovituri , vibrează mai puţin , au o zonă optimă de lovire mai generoasă . Şi în ceea ce priveşte suprafaţa rachetelor fabricate sub marca Evolution acestea sunt disponibile în două variante : Midplus 594 – 677 cm cu avantajul unui control mai bun al loviturii în detrimentul unei puteri mai scăzute şi Oversize 678 – 740 cm care generează mai multă putere în lovituri , conferă mai mult confort loviturii , şocurile şi vibraţiile sunt reduse , toate acestea în detrimentul controlului .Un avantaj important este acela că tensiunea de racordare este la un nivel care oferă un echilibru între putere şi control .De asemenea rachetele de tenis Evolution se evidenţiază şi prin antivibratorul inclus prin intermediul unor inserări de plastic în cadrul rachetei şi printr-un nou sistem de prindere a cordajului care oferă o lejeritate mai mare în racordare .

Un alt element ce ţine de caracteristicile fizice ale rachetei îl constituie design-ul prin impactul vizual pe care îl produce. De aceea , rachetele Evolution nu sunt atractive doar din perspectiva caracteristicilor tehnice , ci şi din perspectiva caracteristicilor estetice. Cadrul rachetele noastre de tenis se regăseşte în combinaţii de 2 culori pentru producţia de serie după cum urmează : roşu cu negru , negru cu alb , alb cu roz , portocaliu cu alb şi gri cu albastru ,roşu cu alb, verde cu negru .Mânerul rachetei apare în două variante fie alb , fie negru . În ceea ce priveşte cordajul , prin combinarea alb negru , se poate observa grupul de litere EVO care trimite la numele rachetei .

Acest produs este utilizat pentru a putea practica tenisul , scopul lui final fiind acela de a relaxa , de a socializa pentru jucătorii amatori , iar pentru jucătorii profesionişti oferă confort psihic şi posibilitatea de a atinge un anumit nivel din punct de vedere profesional .

Preview document

Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 1
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 2
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 3
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 4
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 5
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 6
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 7
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 8
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 9
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 10
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 11
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 12
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 13
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 14
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 15
Mix de Marketing Rachete de Tenis - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Mix de Marketing Rachete de Tenis.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Crearea Unui Nou Produs - Rachete de Tenis

În acest proiect vă vom prezenta rachetele de tenis TeenPower și tot ceea ce ține de acestea ca și produs al firmei Power. Va fi analizat tot ceea...

Rachetele de Tenis - Proiect Marketing

REZUMAT INTRODUCTIV In acest proiect va vom prezenta rachetele de tenis FORCE si tot ceea ce tine de acestea ca si produs al firmei ALIMAR SPORT ....

For Hand Products - Ait Palets

REZUMAT INTRODUCTIV Initierea si dezvoltarea unei afaceri in orice domeniu cere trei factori de baza: capitalul, munca si informatia. Capitalul...

Ai nevoie de altceva?