Mixul de marketing - Pușculița pingu

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2964
Mărime: 1.97MB (arhivat)
Publicat de: Sever Tănasă
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. CONFIGURAREA PRODUSULUI 3
  2. 1.1 Atribute 3
  3. 1.2 Sistem de susţinere 4
  4. 1.3 Diferenţierea mărcii 6
  5. 2. CONFIGURAREA PREŢULUI 7
  6. 2.1 Strategia de preţ 8
  7. 2.2 Nivelul preţului 8
  8. 3. CONFIGURAREA PROMOVĂRII 8
  9. 3.1 Reclama 8
  10. 3.2 Promovarea vânzărilor 10
  11. 4. CONFIGURAREA DISTRIBUŢIEI 12
  12. 4.1 Extinderea teritorială a distribuţiei 12
  13. 4.2 Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor 13

Extras din proiect

1. CONFIGURAREA PRODUSULUI

În prezent, printre produsele firmei Gift’s Land se numără: obiecte decorative şi diverse cadouri. În urma succesului pe care l-au avut personajele din filmele animate „MADAGASCAR 1 şi 2”, dar şi a tendinţei generale a consumatorilor de a alege produse “eco”, ne-am decis sǎ lǎrgim portofoliul de produse prin transfigurarea acestora în puşculiţe. Astfel, vor exista patru modele, fiecare întruchipând unul dintre pinguini, identificarea acestora realizându-se prin asocierea cu numele reale - Skipper, Kowalski, Private şi Rico.

1.1 Atribute

Puşculiţele “PINGU” sunt confecţionate manual, de către persoane specializate, din ratan, un material reciclabil și ecologic, ceea ce îi dă unicitate şi personalitate. Datorită materialului din care este realizat, oferă siguranţă împotriva accidentărilor, în primul rând copiilor, dar şi adulţilor. Avantajele puşculiţei din ratan sunt incontestabile: materialul este rezistent în timp, este uşor, nu se deteriorează şi se curaţă facil.

Produsul nostru este realizat doar în alb şi negru, păstrând astfel aspectul clasic al pinguinilor, iar la cererea clienţilor poate lua culori diferite.

Puşculiţa “Pingu” are o greutate de 100-150 grame. Înălţimea produselor variază între 20-30 cm, iar lăţimea este cuprinsă între 10-20 cm. Aceste dimensiuni variază în funcţie de personaj. În partea superioară sunt prevăzute cu un orificiu prin care se introduc monedele, iar în partea inferioară există un dop de plastic pentru a facilita extragerea economiilor.

Puşculiţa “PINGU” este un bun de consum, deoarece se adresează direct consumatorului final. Produsul nostru este unul comercial şi de uz îndelungat datorită materialului din care este confecţionat (ratan), făcând astfel parte din grupa de mărfuri portocalii.

1.2 Sistem de susţinere

Firma Gift’s Land are următorul slogan: “Share moments, share gifts“ prin care este evidenţiată importanţa momentelor petrecute alături de cei dragi şi valoarea unui cadou oferit din inimă.

Pentru a putea comercializa produsele, firma a cumpărat licenţa de la casa de producţie care a realizat filmul animat, DreamWorks Animation, şi apoi a fost înregistrată de întreprinderea noastră la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci).

Un element important este marca, reprezentată figurativ prin semne, embleme, fotografii, sonor sau verbal. Marca se constituie într-un “garant” al satisfacerii în consum iar literatura de specialitate consideră că este necesară dezvoltarea unei adevărate cunoștințe de marcă în vederea câștigării de noi piețe pentru firmă sau consolidarea celei existente.

Marca “PINGU” este alcătuită din:

- numele de marcă: “Gift’s Land”;

- semnul de marcă (logo-ul): este reprezentat de un element grafic ce simbolizează o cutie de cadouri. Încă din semnificaţia numelui mărcii se poate observa că firma Gift’s Land este locul ideal de unde se pot achiziţiona diverse cadouri.

Am folosit culorile roşu şi lila:

• roşu – captează atenția şi are efectul de a stimula oamenii să ia decizii în mod rapid;

• lila – semnifică delicateţe, eleganţă şi rafinament, caracteristici cu care brandul nostru vrem să fie asociat.

Motto-ul sub deviza căruia gravitează noua colecţie este “Să nu laşi niciodată un bănuţ singur” inspirat din principiul de viaţă al pinguinilor: “Să nu înnoţi niciodată singur”.

Ambalajul este conceput în așa fel încât să păstreze forma produselor pe timpul transportului si sa faciliteze manipularea și depozitarea acestora. De asemenea ambalajul se caracterizează și printr-o funcție promoțională, deoarece acesta are rolul de a atrage atenţia clienţilor.

Preview document

Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 1
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 2
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 3
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 4
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 5
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 6
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 7
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 8
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 9
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 10
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 11
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 12
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 13
Mixul de marketing - Pușculița pingu - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing - Pusculita Pingu.doc

Alții au mai descărcat și

Publicitate și reclamă

Marketingul este o ştiinţă tânără. A apărut la începutul secolului XX, deşi anumite tehnici de marketing se regăsesc în istoria omenirii (exemplu:...

Marketing - biscuiții Oreo

Partea I: Analiza comunicarii de marketing pentru marca Oreo in perioada 2011 – 2012 1. Prezentarea succinta a companiei KRAFT FOODS Kraft Foods...

Construirea unei reclame

Elementele componente ale unei reclame Reclama este un mod de promovare a vânzărilor și de informare a clienților prin intermediul mijloacelor de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?