Nokia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 6958
Mărime: 162.51KB (arhivat)
Publicat de: Bebe Ignat
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stefan Ion
Totul despre nokia

Extras din proiect

Nokia este liderul mondial în domeniul comunicaţiilor mobile. Prin adăugarea caracteristicii de mobilitate Internetului, Nokia creează noi oportunităţi companiilor şi îmbogăţeşte în continuare viaţa de zi cu zi a oamenilor.

Nokia în 2003

În 2003, Nokia a înregistrat o profitabilitate excelentă şi un profit operaţional pro-forma de 5,1miliarde EURO. În plus, încasările noastre s-au menţinut la un nivel excelent. Vânzările nete au înregistrat o sumă de 29,5 EUR miliarde (36,2 miliarde USD)

Profitul operaţional pro forma a însumat 5,1miliarde EUR (6,3 miliarde USD)

Profitul operaţional raportat a înregistrat un nivel de 5,0 miliarde EUR (6,1 miliarde USD)

Marginile operaţionale pro forma au fost de 17.3%, iar marginile operaţionale raportate 17.0%

Câştigurile pe acţiune pro forma (diluate) au fost de 0,79 EUR (0,97 USD)

Câştigurile pe acţiune raportate (diluate) au fost 0,75 EUR (0,92 USD)

La sfârşitul anului 2003, Nokia avea 16 unităţi de producţie în 9 ţări din întreaga lume

Centre R&D în 11 ţări până la sfârşitul lui 2003

Nokia avea aproximativ 51.000 de angajaţi

Nokia în trimestrul IV al anului 2003

Nokia a încheiat anul 2003 cu rezultate foarte bune în semestrul patru. Vânzările nete au fost 8,8 miliarde EUR (comparativ cu 8,8 miliarde EUR în semestrul patru al 2002)

Marginile operaţionale pro forma au fost 21.1% (18.7%)

Câştigurile pe acţiune pro forma (diluate) au fost 0,29 EURO (0,26 EURO)

Vânzările nete pe fiecare Business Group Q4 2003

EURm %

Nokia Mobile Phones 7009 80

Nokia Networks 1706 19

Nokia Ventures Organization 108 1

Nokia Group 8 789 100

Personal pe fiecare Business Group Q4 2003

Nokia Mobile Phones 27785

Nokia Networks 15301

Nokia Ventures Organization 1561

Funcţii comune la nivelul grupului 6712

Total 51359

1. Strategie

Pe măsură ce înaintăm în lumea tehnologiei mobile, ne păstram angajamentul pentru o creştere puternică, profitabilă şi responsabilă.

2. Despre organizatie

Noua structură organizaţională

Începând cu 1 ianuarie 2004, compania Nokia şi-a reorganizat structura în scopul alinierii la strategia sa. Noua structură include patru grupuri de afaceri: Mobile Phones; Multimedia; Networks şi Enterprise Solutions.

Noua structură include de asemenea trei grupuri pe o ierarhie orizontală: Customer and Market Operations; Technology Platforms şi Research, Venturing and Business Infrastructure.

Mobile Phones. Mobile Phones produce telefoane mobile pentru toate standardele şi segmentele pieţei în peste 130 de ţări. Se ocupă de activităţile de bază ale Nokia în momentul de faţă în cadrul telefoniei mobile, bazate în principal pe tehnologiile GSM, CDMA şi TDMA.

Pe piaţa globală, Mobile Phones se concentrează în oferta segmentată de telefoane mobile cu multe funcţii. Portofoliul său larg de produse conţine diverse categorii corespunzând celor mai diverse nevoi, stiluri de viaţă şi preferinţe ale clienţilor noştri.

Multimedia.

Multimedia aduce mobilitate multimedia clienţilor săi sub forma dispozitivelor mobile şi aplicaţiilor avansate. Produsele sale au caracteristici şi funcţionalităţi precum imagini, jocuri, muzică, media şi o diversitate de conţinut atrăgător.

Ceea ce noi ne propunem prin Multimedia se reflectă în produse precum dispozitivul media Nokia 7700, dispozitivul pentru imagini Nokia 6600, telefonul 3G Nokia 7600, consola mobilă de jocuri Nokia N-Gage şi dispozitivul muzical Nokia 3300.

Networks. Networks este un furnizor de infrastructură de reţea, platforme pentru livrarea de produse şi servicii legate de operatorii de telefonie mobilă şi furnizorii de servicii. Bazându-se pe familia de tehnologii GSM, grupul îşi propune să devină lider pe piaţă în reţelele radio GSM, EDGE şi WCDMA.

Reţelele noastre au fost instalate în toate marile pieţe globale care au adoptat aceste standarde. Networks este de asemenea un lider în furnizarea serviciilor de acces în bandă largă şi reţele TETRA pentru utilizatorii profesionişti din domeniul serviciilor publice şi securităţii.

Enterprise Solutions. Prin intermediul grupului de afaceri Enterprise Solutions, Nokia caută să promoveze cunoştinţele celor două elemente cruciale în mobilitatea companiilor: niveluri înalte de securitate şi încredere şi abilitatea de a produce dispozitive avansate, de dimensiuni reduse, puternice şi uşor de manevrat.

Enterprise Solutions oferă companiilor o gamă largă de soluţii pentru dispozitive şi conectare mobilă bazate pe o arhitectură mobilă “end-to-end” şi se concentrează pe dispozitive pentru afaceri, zone de securitate a reţelei IP, şi soluţii de conectare mobilă create pentru a ajuta companiile să aducă mobilitate forţei de muncă asigurând în acelaşi timp securitatea şi siguranţa reţelei proprii.

Unitati de productie

Nokia Networks (culoarea galbena de de pe harta) China; Finlanda

Dispozitive mobile şi accesorii Nokia( culoarea albastra de pe harta)Brazilia; China; Finlanda; Germania; Marea Britanie; Ungaria; Mexic; Coreea de Sud; SUA.

Preview document

Nokia - Pagina 1
Nokia - Pagina 2
Nokia - Pagina 3
Nokia - Pagina 4
Nokia - Pagina 5
Nokia - Pagina 6
Nokia - Pagina 7
Nokia - Pagina 8
Nokia - Pagina 9
Nokia - Pagina 10
Nokia - Pagina 11
Nokia - Pagina 12
Nokia - Pagina 13
Nokia - Pagina 14
Nokia - Pagina 15
Nokia - Pagina 16
Nokia - Pagina 17
Nokia - Pagina 18
Nokia - Pagina 19

Conținut arhivă zip

Te-ar putea interesa și

Tehnici de comunicare în situații de criză - cazul Nokia

INTRODUCERE Orice organizaţie sau persoană publică ajunge să se confrunte des cu provocări, să facă faţă unor probleme noi şi să trebuiască să ia...

Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia

CAPITOLUL I - PREZENTAREA GENERALA A COMPANIEI 1.1. – Descrierea firmei Nokia reprezinta la momentul actual liderul producatorilor de terminale...

Nokia - Politici și Stragii de Marketing

Prezentare generală a firmei NOKIA Originea numelui Nokia vine de la un animal micuţ de pradă cu blana neagră care trăia pe malurile râului...

Publicitate Nokia

Rezumat introductiv Acest studiu reprezinta o campanie de promovare a companiei Nokia, companie finlandeză de telecomunicaţii mobile, care la...

Mediul de Marketing al Companiei Nokia

1.Istoria companiei NOKIA De-a lungul ultimilor o suta cincizeci de ani,Nokia a evoluat de la o simpla fabrică de hârtie Riverside,din sud-estul...

Nokia

CAPITOLUL I ISTORIA FIRMEI 1.1 SCURT ISTORIC Istoria firmei Nokia începe în secolul al XIX-lea, cu o fabrică de hârtie. Compania se dezvoltă în...

Merceologie nealimentară - Nokia

Telefonul Nokia 7250 1.Prezentarea firmei Nokia Istoria Nokia înseamnă un secol şi jumătate de inovaţie - de la fabrica de hârtie de pe malul...

Economia Afacerilor - Nokia

1. Prezentarea companiei Nokia se găseşte în avangarda societăţii noastre interconectate, globale, aflate într-o evoluţie rapidă. Viziunea ei,...

Ai nevoie de altceva?