Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4597
Mărime: 335.70KB (arhivat)
Publicat de: Alexandru R.
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Daniela Tatiana Corodeanu
Proiectul de fata a fost prezentat in cadrul materiei Management, anul II, al specializarii Relatii Economice Internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi.

Cuprins

  1. CUPRINS 2
  2. CAPITOLUL I - Prezentarea generala a companiei 3
  3. 1.1. – Descrierea firmei 3
  4. 1.2 - Filiale in Romania 4
  5. CAPITOLUL II – INSTRUMENTE MANAGERIALE FOLOSITE 6
  6. 2.1. - Formularea si afisarea misiunii organizatiei 6
  7. 2.2. - Valorile Nokia 7
  8. 2.3. - Codul Etic 9
  9. 2.4. - Structura organizationala 11
  10. 2.5. - Angajatii, relatiile cu partenerii si cu persoanele din exterior 12
  11. 2.6. - Viziune si strategie 14
  12. 2.7. - Organigrama 15
  13. CAPITOLUL 3 – INSTRUMENTE POSIBILE DE UTILIZAT CU SUCCES IN ORGANIZATIE 16
  14. Activitati colegiale extra-program de lucru 16
  15. BIBLIOGRAFIE 17

Extras din proiect

CAPITOLUL I - PREZENTAREA GENERALA A COMPANIEI

1.1. – Descrierea firmei

Nokia reprezinta la momentul actual liderul producatorilor de terminale celulare, pentru comunicatiile mobile. Compania stimuleaza cresterea si dezvoltarea larga a industriei mobilitatii ajutandu-i pe oameni sa comunice unul cu celalalt si sa se pastreze la curent cu informatia ce le este necesara, oferind produse inovatoare si usor de utilizat precum terminale mobile, dispozitive si solutii pentru imagini, jocuri, informatii si afaceri. Furnizeaza echipament, solutii si servicii pentru operatorii de retele mobile si pentru corporatii. In 2004, vanzarile totale Nokia au atins cifra de 29.3 miliarde EUR. Exista 15 fabrici in 9 tari, si filiale de cercetare si dezvoltare in 12 tari, iar sediul principal pentru Europa geografica se afla in Espoo, Finlanda unde a inceput povestea Nokia. La sfarsitul anului 2004, compania a angajat aproximativ 55 000 oameni. Nokia este o companie cu actionariat extins si este listata la 5 din cele mai mari burse ale lumii printre care Helsinki, Stockholm, Frankfurt si New York.

La momentul actual, Nokia se axeaza pe patru domenii de activitate: telefoane mobile, dispozitive multimedia, solutii IT pentru afaceri, si retele.

Sectia telefoane mobile dezvolta aparatele terminale pentru toate retelele cu acoperire si segmentele de piata din peste 130 tari. Se axeaza pe crearea de telefoane mobile cat mai ergonomice si dotate cu facilitati, si are deja un portofoliu pe mai multe categorii, in functie de nevoi individuale, stiluri de viata si preferinte diferite ale clientilor.

Dispozitive Multimedia este sectia care dezvolta si aduce modalitati prin care consumatorului ii sunt oferite aplicatii diverse pe dispozitive mobile. Produsele, au pe langa facilitati de transmisie voce, si facilitati de preluare si transmisie imagini, jocuri, muzica, si alte asemenea atractii.

Prin solutiile sale IT, Nokia incearca a promoveze prin experienta sa, doua dintre cele mai importante elemente ale oricarei organizatii moderne: standarde inalte de securitate si perspectiva, si principiul de a folosi la niveluri din ce in ce mai avansate, dispozitive sofisticate, performate si ergonomice. Aceasta sectiune a Nokia, ofera organizatiilor o paleta larga de dispozitive si solutii mobile de conectivitate, bazate de la un capat la altul pe mobilitate. Toate acestea ajuta companiile sa isi mobilizeze la maxim fortele, fiind asigurate securitatea si gradele de performanta oferite.

Sectia retele reprezinta liderul fabricantilor de infrastructura pentru retele, si produce platforme si servicii pentru operatorii de comunicatii mobile. Axandu-se pe grupa de tehnoligii GSM, sectia tine spre leadership si pe tehnologiile EDGE si WCDMA. S-au instalat platforme produse de Nokia pe toate pietele lumii care au adoptat aceste standarde.

1.2 - Filiale in Romania

Magazinele Nokia Concept Store sunt realizate dupa modelul magazinelor deschise de Nokia in intreaga lume, la standardele de varf ale domeniului si prezinta exclusiv gama completa de terminale si accesorii Nokia. Fiecare dintre produse este insotit de certificatele de garantie corespunzatoare si de manualele de utilizare in limba romana, care certifica provenienta legala a acestora.

In cadrul magazinului Internity din Bucuresti, Calea Mosilor, nr. 306 s-a deschis un nou punct de vanzare Nokia. Jumatate din magazin este dedicat produselor Nokia iar vizitatorii se pot bucura de un spatiu elegant de prezentare a gamei complete de produse Nokia si pot obtine informatii si suport in alegerea celui mai potrivit model de telefon sau accesoriu

Magazinul Nokia din cadrul galeriei comerciale Carrefour Colentina - Sos. Colentina nr. 426 - deschis la 25 februarie 2004, este cel de-al treilea magazin Nokia. O initiativa comuna a Nokia Romania si Avenir Telecom, noul magazin, in care sunt comercializate telefoane si accesorii Nokia originale, este o dovada in plus asupra implicarii active a companiei Nokia in dezvoltarea pietei de specialitate din Romania.

Utilizatorii de telefoane Nokia si cei care sunt in cautarea unui dispozitiv mobil de comunicare beneficiaza acum de un nou spatiu elegant unde vor fi informati despre noutatile aparute si sfatuiti cum sa aleaga varianta cea mai potrivita cu stilul si nevoile individuale. Astfel puteti achizitiona produse originale personalizate si garantia unui nume de incredere: Nokia.

Preview document

Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 1
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 2
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 3
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 4
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 5
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 6
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 7
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 8
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 9
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 10
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 11
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 12
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 13
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 14
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 15
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 16
Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Instrumente Manageriale Folosite in Cadrul Companiei Nokia.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Competitivitatea Internațională a unei Firme și Determinanții săi prin Prisma Teoriei lui Porter

1. Descrierea companiei 1.1. Scurt istoric: Istoria Nokia începe cu fabrica de hârtie a lui Fredrik Idestam, de pe malurile râului Nokianvirta....

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?