Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 9941
Mărime: 67.18KB (arhivat)
Publicat de: Ileana-Olivia Lupu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cazacu Vitalie
MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI TINERETULUI UNIVERSITATEA TEHNICĂ A MOLDOVEI Facultatea ,,INGINERIE ECONOMICĂ ŞI BUSSINES” Catedra ,, TEORIE ECONOMICĂ ŞI MARKETING”

Cuprins

  1. Introducere.3
  2. Capitolulul 1
  3. Fundamentarea teoretică și eficiența activității logistice .4
  4. 1.1. Noţiunea activităţii logistice, esenţa activităţii logistice.4
  5. 1.2. Principiile activității logistice.6
  6. 1.3. Esența activităţii logistice.9
  7. Capitolul 2
  8. Analiza tehnico-economică a activităţilor de comercializare la CONSUMCOOP CANIA.14
  9. 2.1. Caracteristica intreprinderii.14
  10. 2.2. Analiza principalilor indicatori economici ai CONSUMCOOP.16
  11. 2.3. Analiza comercială: concurenti, promovare, analiza SWOT .21
  12. Capitolul 3
  13. Măsuri de îmbunătățire a activității logistice la intreprinderea CONSUMCOOP Cania.24
  14. 3.1. Activitatea logistică în cadrul CONSUMCOOP CANIA.24
  15. 3.2. Măsuri de perfecționare a activității logistice la intreprinderea CONSUMCOOP Cania .25
  16. 3.3 Logistica perfectă- succesul intreprinderii CONSUMCOOP. 29
  17. Bibliografie.32

Extras din proiect

Introducere

Un mare filosof spunea ,,S-ar putea ca un om sa aibă mai mulţi bani decît minte, dar asta nu va dura prea mult.’’ Intr-adevăr aflîndu-ne într-o perioadă în care economia se afla în stare de urgenţă, înfiinţarea unei afaceri devine pentru fiecare businessman o problema foarte acerbă, dat fiind faptul că investind o anumită sumă de bani, acestia sa nu fie irosiţi în vînt dar care să aducă nişte venituri cît de cît acceptabile. Dar de fapt care este punctul forte al unei afaceri de succes, care sunt obiectivele prin care putem asigura profitul la o intreprindere?

Desfăşurarea unei activităţi economice este posibilă prin implicarea în acest proces, direct sau indirect, a mai multor actori ai mediului de afaceri. Unii din ei vin cu resurse sau cu servicii, iar alţii vin cu contribuţii proprii pentru crearea unei noi valori de întrebuinţare a întrărilor de resurse (proprietari, angajaţi,statul).

Într-un mediu de afaceri din ce în ce mai competitiv, dar în acelaşi timp turbulent, aşa cum este cel din Republica Moldova, promovarea este un domeniu care prezintă un grad înalt de risc din cauza schimbărilor dese de conjunctură. Or, o planificare adecvată, joacă un rol foarte important în diminuarea gradului de risc şi, respectiv, a incertitudinii. Prin urmare, planul promoţional - elaborat fie pe termen scurt, fie pe termen lung - trebuie revizuit şi adaptat permanent la schimbările pieţei.

Adoptarea unor soluţii logistice adecvate, amploarea şi importanţa activităţilor logistice ale întreprinderii depind în mare măsură de particularităţile produselor realizate sau comercializate, de sectorul de activitate căreia îi aparţine firma, de portofoliul de produse realizate sau comercializate precum şi de poziţia concurenţială dobândită de firma respectivă. Astfel logistica trebuie adaptată la specificul produselor şi activităţilor desfăşurate în cadrul întreprinderii: procesul logistic şi costurile ocazionate de acesta diferă într-o întreprindere producătoare de instrumente IT faţă de o firmă prestatoare de servicii alimentare. De asemenea, procesul logistic al unei întreprinderi transnaţionale cu o poziţie competitivă importantă este mult mai complex decât în cazul unei mici firme locale.

Capitolul 1

Fundamentarea teoretică și eficiența activității logistice în cadrul firmei

1.1Noțiunea activității serviciilor logistice, esența activității serviciilor logistice

Obţinerea satisfacţiei clienţilor este un deziderat şi un obiectiv strategic al oricărei organizaţii, prin care poate fi realizată şi fidelizarea acestora. În condiţiile concurenţiale actuale, conform opticii de marketing, acest obiectiv nu poate fi atins doar prin simpla livrare a unui produs fizic ce prezintă anumite caracteristici, ci presupune oferirea unei game de servicii asociate: garanţie, service-ul în garanţie şi post garanţie, asigurarea pieselor de schimb, transport la domiciliu, montaj şi punere în funcţiune, siguranţă în exploatare, servicii de asigurare a produsului etc. Includerea acestor servicii în oferta unei întreprinderi presupune asigurarea suportului logistic pentru desfăşurarea lor, astfel încât efortul logistic se prelungeşte dincolo de procesul propriu-zis de cumpărare.

Astfel, putem spune că s-a ajuns într-un stadiu de dezvoltare caracterizat prin globalizarea ofertei întreprinderii. Aceasta înseamnă că împreună cu produsul generic sunt furnizate consumatorului o gamă variată de servicii complementare, căutându-se obţinerea avantajului concurenţial prin diferenţierea faţă de oferta competitorilor. Procesul de segmentare a pieţei s-a accentuat din ce în ce mai mult, ajungându-se în cazul anumitor produse la microsegmentare şi la personalizarea produselor în funcţie de cerinţele fiecărui client (vezi industria automobilelor, a echipamentelor informatice etc.). Această diferenţiere prin diversificarea ofertei de servicii asociate produsului şi prin microsegmentare a condus la creşterea importanţei şi a complexităţii procesului logistic al întreprinderii.

In momentul de fata, logistica a devenit un instrument de sporire a competivitatii si de pozitionare pe piata. Pe plan mondial se considera ca logistica a ajuns una dintre ariile estentiale ale activitatii organizatiei

Mutatiile de natura practica si conceptuala s-au concretizat in reorientarea treptata de la focalizarea pe distributia fizica, de la stadiul de suma a operatiunilor de distributie fizica desfasurate in mod separat, de diferite compartimente ale organizatiei, la analiza intregului sistem logistic. În contextul actual, succesul unei companii se construieşte pe principia moderne de management şi marketing.

Numai astfel, o companie poate spera că va reuşi să pătrundă şi să se menţină pe piaţa, naţională sau internaţională, ambele, fără deosebire, puternic concurenţiale.

Activitatea managerială este o realitate cu istorie îndelungată, colectivităţile umane au simţit întotdeauna nevoia unei conduceri care să le asigure coerenţa şi disciplina eforturilor depuse pentru atingerea unor anumite scopuri. Managementul, în literatura de specialitate, este definit ca ştiinţa tehnicilor de conducere a întreprinderilor, dar în acelaşi timp poate fi privit ca un complex de metode şi procedee cu caracter productiv, economic şi social, inclusiv administrativ intern, ce pot fi folosite în activitatea de organizare şi conducere a entităţilor productiv economice şi sociale.

Marketingul răspunde cerinţelor manageriale oferind soluţii pentru crearea de produse noi în acord cu cerinţele pieţei şi a consumatorilor, fundamentarea preţurilor şi respectiv a costurilor de producţie, distribuţia produselor şi, nu în ultimul rând, în privinţa celor mai eficiente metode de promovare a produselor pe piaţă. Prin cercetările de marketing se obţin informaţii valoroase care susţin procesul decizional contribuind la elaborarea alternativelor decizionale supuse atenţiei factorilor de decizie.

Preview document

Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 1
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 2
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 3
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 4
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 5
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 6
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 7
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 8
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 9
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 10
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 11
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 12
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 13
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 14
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 15
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 16
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 17
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 18
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 19
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 20
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 21
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 22
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 23
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 24
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 25
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 26
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 27
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 28
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 29
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 30
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 31
Perfecționarea activității de logistică la Consumcoop - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Perfectionarea Activitatii de Logistica la Consumcoop.doc

Alții au mai descărcat și

Strategii de servire logistică a clienților

1 Strategia de servire logistică a clienţilor Strategia de servire logistică a clienţilor face parte integrantă din strategia logistică a firmei...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?