Plan de Afaceri - Animax

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 3939
Mărime: 219.24KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

CAPITOL I

DESCRIEREA AFACERII

Societatea noastra comerciala poarta numele SC. ANIMAX.SRL, si a fost infiintata in data de 1 noiembrie 2005 si este specializata in productia si comercializarea animalelor si produselor acestora.

SC.ANIMAX.SRL este o ferma zootehnica si este inregistrata in registrul comertului cu nr J15/1543/2005. Sediul unitatii este in localitatea Dragus, nr. 191, str. Principala, judetul Brasov.

Capitalul social al intreprinderii noastre este de 500.000 ron, societatea avand forma juridica pe actiuni cu capital integral privat. Suprafata totala este 37000 m2 suprafata construita si 250 ha de teren arabil.

Intreprinderea este impartita in:

• Un sector bovine, care la randul sau este impartit in bovine

pentru carne si bovine pentru inmultire.

• Un sector porcine, impartit in porcine pentru carne si porcine

pentru inmultire.

• Un abator pentru sacrificarea animalelor si pentru prepararea

produselor din carne

Avem in dotare 300 vaci pentru inmultire si 500 pentru sacrificat iar porcinele sunt in numar de 1500 pentru sacrificat si 750 pentru inmultire.

Desi este o intreprindere infiintata relativ recent, SC. ANIMAX.SA a atras multi parteneri din tara si din strainatate prin produse de calitate si conditii avantajoase de livrare. Astfel in decursul celor 4 ani de activitate, unitatea noastra cu profil zootehnic si-a diversificat si dezvoltat continuu programul de productie prin extinderea si imbunatatirea gamei sortimentale.

Firma noastra prezinta o buna adaptabilitate si mobilitate la modificarile ce intervin permanent in structura si volumul cererii pietei.

Acest plan de afaceri este intocmit pentru obtinerea unui credit bancar necesar achizitionarii unui teren agricol, care este amplasat in imprejurarile fermei noastre.

Acest teren are o suprafata de 300 ha si pentru achizitionarea lui avem nevoie de 150.000 Ron.

Valoarea totala a investitiei este de 150.000 Ron din care 50.000 Ron vor fi asigurati de catre noi din surse proprii, si vor fi destinati amenajarii terenului pentru cultura ce urmeaza a fi cultivate, iar 100.000 Ron vor fi asigurati printr-un credit bancar, acestia vor fi utilizati strict pentru achizitionarea terenului.

Activitatea proiectata va asigura un grad bun de lichiditate ( rata curenta a lichiditatii va fi de 1.18 in primul an si va creste pana la 22.16 in al- V- lea an de functionare). Capacitatea de acoperire a dobanzii este foarte buna : de la minim 4.32 in primul an , aceasta va creste pana la 32.96 in anul al-V-lea.

Investitia in valoarea de 150.000 ron va putea fi acoperita integral din profitul net pana la sfarsitul celui de-al patrulea an de activitate. Rata de recuperare a investitiei va fi de 93.87%, ceea ce demonstreaza ca avem o profitabilitate buna de-a lungul perioadei analizate. Activitatea prevazuta va aduce un profit net raportat la vanzari de 8.26 % in primul an ajungand pan la 16.38 %.

Rata interna de rentabilitate este de 65% iar valoarea neta analizata este de 325.000 ron pe o perioada de 5 ani analizata.

Comparand rata interna de rentabilitate cu dobanda acordata creditelor pentru proiecte de investitii de catre banci in present este de circa 45% , putem considera ca proiectul nostrum este rentabil.

La sfarsitul perioadei de cinci ani pe care s-a facut analiza proiectului de investitie, activitatea va genera un surplus de numerar de 80.000 ron, care va fi utilizat pentru dezvoltarea afacerii.

Estimarea acestor rezultate s-a facut in conditiile unei marje largi de siguranta si anume:

• Utilizarea capacitatii de productie in proportie de numai 75% in

primul an de functionare si 95% in urmatorii ani.

• Nivel minim al veniturilor considerate si cheltuie maxime luate

in calcul

• Un regim de lucru de numai 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana.

• Preturi de vanzare cu cel putin 10% sub nivelul mediu a celor

practicate in momentul actual pe piata.

Achizitionarea terenului agricol este din punctul nostru de vedere o afacere profitabila deoarece se pot cultiva mai multe cereale, care ne asigura hrana animalelor si ne scuteste de cheltuielile necesare pentru hrana.

CAPITOLUL II

DESCRIEREA INTREPRINDERII SI A PRODUSELOR OFERITE

Ferma noastra zootehnica produce peste 200 de produse sub diferite forme: crude, semicrude, afumate si prospaturi din carne. Stam la dispozitia clientilor nostri printr-o logistica performanta si moderna, un serviciu complet si promt in domeniul distributiei si a retelei de magazine. Calitatea produselor este principalul nostru deziderat iar consumatorii sunt pe primul plan.

Echipa noastra tanara, dar foarte competenta si bine instruita este oricand la dispozitia clientilor, raspunzandu-le cu promptitudine si amabilitate cerintelor si intrebarilor acestora.

Sub conducerea unui lider profesionist, personalul societatii are grija ca aceasta companie- devenita un simbol al prosperitatii, succesului si unicitatii – prin emblema sugestiva, sa evoluam in permanenta catre perfectiune obtinand in fiecare zi noi succese profesionale.

Preview document

Plan de Afaceri - Animax - Pagina 1
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 2
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 3
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 4
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 5
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 6
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 7
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 8
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 9
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 10
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 11
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 12
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 13
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 14
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 15
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 16
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 17
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 18
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 19
Plan de Afaceri - Animax - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Animax.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?