Plan de Afaceri CosmoRo

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 7293
Mărime: 49.19KB (arhivat)
Publicat de: Oliviu Adam
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Secara Carmen

Cuprins

  1. 1.Sumar 3
  2. 2.Descrierea initiatorilor 4
  3. 3. Descrierea produsului oferit 5
  4. 4. Descrierea pietei si a concurentei 6
  5. 5. Strategia de marketing propusa 9
  6. 6. Mobilizarea resurselor necesare 12
  7. 7. Conducerea afacerii 14
  8. 8. Ipoteze si riscuri 15
  9. 9. Planul financiar 16
  10. 10.Pontentialul de dezvoltare al afacerii 23

Extras din proiect

1.Sumar

Afacerea pe care doreste sa o implementeze firma noastra are ca obiect editarea unei reviste cu caracter informativ si promotional, in cadrul careia sa fie prezentate si recomandate produse cosmetice realizate de companii romanesti. Succesul prevazut al acestei idei de afacere se bazeaza pe unicitatea conceptului, revista urmand a fi distribuita gratuit potentialilor cititori. Totodata, pentru companiile producatoare de cosmetice romanesti are reprezenta posibilitatea de a-si putea promova produsele intr-un mod eficient si la un cost mult mai mic al publicitatii comparativ cu costurile momentan existente.

Initiatorii acestei idei de afacere sunt:

• Tudose Adelina –manager-, ale carui atuuri sunt creativitatea, simtul organizatoric. Limitele personale ale Adelinei Tudose care ar putea dezavantaja echipa sunt impulsivitatea si perfectionismul exagerat.

• Solomon Cristian –director de marketing-, ale carei atuuri sunt capacitatea de a interactiona usor cu oamenii, atentia sporita la detalii si puterea mare convingere. Ca limite, in cazul lui Cristian Solomon putem identifica lipsa de experienta in domeniul afacerii .

• Tron Adrian –director de finante. Atuurile care o recomanda pentru acest post sunt: atentia la detalii, gandire analitica si capacitatea de a organiza si gestiona cu usurinta datele numerice. Ca si in cazul celorlalti, limitele lui Adrian Tron ar putea fi date de lipsa de experienta in domeniul financiar.

• Pisica Stefania –redactor articole. Atuurile sale sunt cunoasterea temeinica a pietei produselor cosmetice si cunoasterea buna a gramaticii limbii romane. Limitele sale ar putea fi date de faptul ca Pisica Stefania nu a lucrat intr-un mediu jurnalistic si probabil va avea nevoie de o perioada de adapatare la acest tip de scriere.

Clientii vizati de firma noastra sunt principali producatori romani de produse cosmetice, care au facut public, in diferite comunicate de presa, faptul ca nu dispun de un buget suficient pentru a-si putea permite sa-si promoveze produsele in mass-media actuala. Produsul nostru vrea sa le vina in ajutor acestor companii, oferind un tip de publicitate mult mai accesibil decat cele existente la ora actuala.

Totodata, trebuie mentionat ca cifra de afaceri si volumul vanzarilor de produse cosmetice romanesti a inregistrat cresteri importante, chiar si in contextul crizei economice. De aceea, se prevede o crestere a pietei acestor produse si o orientare a mai multor cumparatori catre produsele cosmetice autohtone (pretul produselor cosmetice autohtone este mai mic comparativ cu cel al produselor importate iar in contextul scaderii veniturilor si a crizei economice se anticipeaza aceasta reorientare).

Strategie firmei noastre este una simpla, gandita in asa fel incat cu resurse financiare limitate sa o putem duce la indeplinire. Principalele puncte ale strategiei sunt:

• Infiintarea unei firme care sa aiba ca obiectiv editarea de reviste;

• Achizitionarea de drepturi de autor pentru revista;

• Alegerea unei tipografii si incheierea unui contract cu aceasta pentru tiparirea revistelor;

• Distribuirea va fi facuta de catre membrii echipei personal.

Se preconizeaza un profit lunar cu valori intre 7700 si 10700 ron, care in functie de contextul economic de la momentul respectiv, va fi investit sau distribuit membrilor echipei.

Numerarul necesar pentru primul an va fi de aproximativ 7180 ron si care va acoperi cheltuielile de infiintare a firmei, de achzitionare a celor necesare pentru desfasurarea activitatii firmei (birotica, telefoane) si de intretinere a sediului firmei.

Trebuie mentionat ca intregul necesar de numerar va fi asigurat de membrii echipei, prin aport egal. Nu se va apela la nicio forma de creditare externa.

Resursele umane si managementul afacerii va fi realizat, cel putin in primi doi ani, exclusiv de catre membrii echipei. In acest fel se doreste evitarea influentelor survenite de fluctuatiile pe piata muncii.

Pe termen lung se urmareste cresterea portofoliului de clienti, angajarea de personal calificat si extinderea afacerii in cat mai multe orase-cheie din Romania.

Descrierea initiatorilor

Postul de manager al companiei este ocupat de Tudose Adelina, o persoana cu un puternic spirit de intreprinzator si capacitate de asumare a riscului. Totodata, creativitatea, deschiderea catre nou, viziunea strategica o recomanda pe Tudose Adelina pentru postul mai sus mentionat.

Punctele slabe ale personalitatii sale, printre care se numara perfectionismul exagerat si impacienta vor fi combatute prin formarea unei echipe de lucru care sa contrabalanseze aceste deficiente.

Ocupand postul de manager, Tudose Adelina se va ocupa de indrumarea si organizarea intregii echipe precum si de elaborarea strategiei de derulare a afacerii.

Postul de director de marketing va fi ocupat de Solomon Cristian. Trasaturile care il recomanda pentru aceasta activitate sunt: capacitatea de a interactiona usor cu oamenii, putere de convingere, atentie la detalii.

Printre indatoririle lui Solomon Cristian se enumera: cercetarea pietei, stabilirea strategiilor de promovare, discutarea si negocierea contractelor cu potentialii clienti, facilitarea comunicarii intre clienti si companie.

In cazul Solomon Cristian, lipsa de experienta poate fi considerata principalul punct slab care ar putea sa-i ingreuneze activitatea in domeniul marketingului acestei companii.

Functia de director de finante va fi indeplinita de Tron Adrian. Este persoana cea mai potrivita pentru acest post datorita meticulozitatii si atentiei la detaliu de care da dovada precum si capacitatii sporite de a gestiona si organiza resurse financiare.

Ca puncte slabe, in cazul Tron Adrian ar putea fi mentionate lipsa de experienta pe un post similar, deficienta care poate fii combatuta prin o documentare mai ampla in domeniu si prin participarea la seminarii de perfectionare.

Tron Adrian se va ocupa de gestionarea resurselor financiare pe parcursul desfasurarii activitatii firmei.

Postul de redactor articole al reviste va fi ocupat de Pisica Stefania, o persoana foarte bine documentata in domeniul industriei cosmetice si receptiva la aparitia si promovarea unor produse noi.

Implicarea afectiva prea mare si tendinta de subiectivizare a articolelor pot fi considerate puncte slabe ale Stefaniei in functia de redactor articole, deficiente ce vor fii combatute prin cresterea atentiei si autocontrol din partea Stefaniei, dar si prin consultarea si citirea articolelor de catre ceilalti membrii ai echipei.

Indatoririle Stefaniei constau in: documentarea permanenta asupra noutatilor legate de industria cosmeticelor (componenta chimica, utilizare, contraindicatii-daca exista) precum si in redactarea unor articole atractive si bine structurate menite sa trezeasca interesul cititorului pentru produsul prezentat.

Preview document

Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 1
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 2
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 3
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 4
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 5
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 6
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 7
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 8
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 9
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 10
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 11
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 12
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 13
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 14
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 15
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 16
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 17
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 18
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 19
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 20
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 21
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 22
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 23
Plan de Afaceri CosmoRo - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri CosmoRo.doc

Alții au mai descărcat și

Marketingul unei Edituri - Edograph

Cap. 1. DESCRIEREA PIETEI 1.1 Piata produsului de referinta Piata unui produs reprezinta un grup de cumparatori sau consumatori care, prin...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?