Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 6814
Mărime: 89.09KB (arhivat)
Publicat de: Aristide Mocanu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: M. Rosca

Extras din proiect

1. Introducere

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva este persoană juridică, cu sediul central în municipiul Bucureşti, B-dul General Gheorghe Magheru, nr. 31, sectorul 1, şi funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară, exercitând şi atribuţii de serviciu public cu specific silvic şi de autoritate hipică naţională, în conformitate cu prevederile regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin Hotărâre de Guvern.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva are ca obiect de activitate: aplicarea strategiei naţionale în domeniul silviculturii, acţionând pentru apărarea, conservarea şi dezvoltarea durabilă a fondului forestier proprietate publica a statului, pe care îl administrează, precum şi pentru gospodărirea fondurilor de vânatoare şi de pescuit atribuite potrivit legii, pentru recoltarea şi valorificarea, prin acte şi fapte de comerţ, a produselor specifice fondului forestier, potrivit prevederilor legale, în condiţii de eficienţă economică, exercitând şi atribuţii de serviciu public cu specific silvic; coordonează şi implementează Programul Naţional de Ameliorare Genetică a Cabalinelor, Conservarea Patrimoniului Genetic Naţional, constituit din totalitatea populaţiilor de cabaline cu valoare genetică ridicată, creştere, ameliorare, calificare şi perfecţionare a efectivelor de cabaline în rasă pură.

2. Prezentarea produsului/ serviciului

Conceptul de pensiune turistica ,,ecologica’’ este nou pe piata turistica romaneasca. Se urmareste ca, dupa cateva zile petrecute in mijlocul naturii, clientii sa constientizeze importanta ei, sa inteleaga ce efecte negative produc prin poluare si, totodata, sa se relaxeze si sa se simta bine.

Activitatile de agrement sunt excursiile pe munte, echitatie, pescuit si plimbari cu barca pe lacul din apropierea pensiunii, alpinism pentru cunoscatori si nu numai, trasul cu arcul si plimbarile cu caruta - vara - si cu sania - iarna. Aceste activitati sun propuse ca alternative la cele de tipul ATV-urilor, poluante pentru mediu.

Terenul are suprafata de 1600 metri patrati. Constructia va avea living, receptie, sala de mese, bucatarie si baie la parter, la primul etaj vor fi patru dormitoare duble - cu posibilitate de instalare a paturilor suplimentare - , fiecare avand baie proprie, iar la mansarda va fi un dormitor cu sase locuri, o baie si o terasa deschisa. In curte, va fi o fantana ce asigura alimentarea pensiunii cu apa, atat potabila cat si menajera, un grajd si o magazie.

Capacitatea de cazare este de 14 locuri si 4 optionale, in cazul in care se solicita extra bed. Prin reinvestirea profitului se va avea in vedere in primul rand cresterea numarului de locuri.

Noutatea pensiunii e data de iluminarea cu lumanari, nu cu energie electrica, ce are scopul de a micsora consumul de resurse neregenerabile, dar si pentru crearea unei atmosfere relaxante. Totusi, va exista energie electrica pentru pompa ce va transmite apa din fantana la instalatia din casa.

Incalzirea se face prin centrala cu lemne. Lemnul necesar este cumparat de la o firma autorizata sa taie copacii batrani sau dezradacinati din padurile Muntilor Semenic. Astfel, li se va explica clientilor ca, desi utilizam mult lemn, nu risipim resursele naturale.

Mancarea este asigurata de o bucatareasa din zona, dupa retete traditionale, cu produse naturale. Legumele, fructele, carnea si produsele lactate vor fi cumparate de la gospodarii din zona, insa va exista si o gradina proprie cu fructe si legume din care turistii vor putea sa si culeaga; de asemenea, ei vor avea posibilitatea de a lua parte la diferite activitati ce vor reprezenta un interes pentru ei, cum ar fi prepararea mesei.

Dotarile necesare agrementului constau in patru cai, o sanie si o caruta, o barca cu vasle, precum si echipamentul necesar pentru alipinism si tras cu arcul.

Serviciile oferite

Serviciile oferite Ponderea in total vanzari

Cazare 50%

Masa 25%

Echitatie 5%

Alpinism 3%

Tras cu arcul 3%

Plimbari cu caruta/sania 5%

Drumetii montane 6%

Pescuit 3%

Serviciile de agroturism au luat o amploare deosebita, fiind prezente azi pe aproape tot cuprinsul tarii. Majoritatea judetelor cu potential turistic sunt bine reprezentate la acest capitol, insa exista suficiente resurse neexploatate, avand in vedere posibilitatile uriase pe care le ofera teritoriul Romaniei prin varietatea reliefului si prin pitorescul naturii.

Spre deosebire de celelalte sectoare ale pieţei, aflate mai mult sau mai puţin în plină dezvoltare, imobiliarul turistic a fost extrem de puţin exploatat până acum in Romania.

Preview document

Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 1
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 2
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 3
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 4
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 5
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 6
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 7
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 8
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 9
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 10
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 11
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 12
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 13
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 14
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 15
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 16
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 17
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 18
Plan de afaceri. Crearea și dezvoltarea de pensiuni de tip ecologic în Județul Neamț - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri. Crearea si Dezvoltarea de Pensiuni de Tip Ecologic in Judetul Neamt.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?