Plan de Marketing - Academia de Studii Economice

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1848
Mărime: 284.39KB (arhivat)
Publicat de: Sonia Chivu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. Prezentarea Academiei de Studii Economice

Academia de Studii Economice ( ASE ) este cea mai mare institutie de invatamant superior de stat , cu profil economic din Romania. A fost fondata in anul 1913 , de care Carol I sub denumirea de « Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale » . Numele din prezent dateaza insa din anul 1967.

De-a lungul anilor , Academia de Studii Economice a ajutat la formarea si instruirea multor generatii de economisti , contribuind la dezvoltarea economica a tarii si dezvoltarea invatamantului in acelasi timp..

Academia de Studii Economice este atasata traditiei gandirii libere, libertatii academice, recunoasterii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si principiului suprematiei legii.

2. Analiza mediului de marketing

Analiza mediului de marketing reprezinta o etapa deosebit de importanta pentru procesul de planificare strategica, deoarece scopul strategiilor de marketing

consta in dezvoltarea unei legaturi durabile intre institutie si mediul in care ea isi desfasoara activitatea . Trebuie cunoscute informatii cu privire la clienti , concurenta, intermediari si alti agenti de piata, care sa stea la baza fundamentarii proceselor decizionale la toate nivelurile.Auditul de marketing este o evaluare sistematica a modului de utilizare a resurselor de marketing ale intreprinderii si presupune culegerea, masurarea, analiza si interpretarea informatiilor referitoare la mediul extern si intern al institutiei.

Auditul contine atat o componenta de natura interna ce se focalizeaza asupra cercetarii variabilelor aflate sub controlul direct al organizatiei (auditul intern), cat si o componenta de natura externa, cuprinzand analiza ansamblului de factori exogeni organizatiei, ce ii influenteaza activitatea in mod permanent (auditul extern).

Mediul de marketing al Academiei de Studii Economice este format din doua componente : mediul intern si mediul extern.

Mediul extern este si el format din doua parti : micromediul si macromediul.

Macromediul cuprinde mediul general in care Academia de Studii Economice se desfasoara si este format din 4 factori deosebit de importanti in auditul de marketing, ei fiind cunoscuti sub denumirea de factori STEP:

Factorii socio-culturali se refera la modelele de comportament ale clientilor pe piata. Acestia ajuta foarte mult la conturarea unui portret comportamental al clientilor ce apeleaza la serviciile oferite de Academia de Studii Economice prin identificarea unor trasaturi precum : traditii , cultura , religie sau sisteme de valori.

Factorii tehnologici sunt cei care vizeaza amplificarea potentialului economic al universitatii. Odata cu aparitia noii tehnologii , clientii apeleaza la noi surse de informare cum ar fi internetul de aceea , Academia de Studii Economice are disponibila o pagina de internet online pentru a fi gasite mai usor informatiile dorite , biblioteca digitala ce ofera acces usor si rapid studentilor la suporturile de curs / seminar disponibile, stocarea mai usoara a datelor , a arhivelor, a evidentelor . Informatizarea reduce timpul de munca si in cazul personalului , de aceea formarea acestora odata cu aparitia si luarea in folosinta a diferitelor forme de tehnologii IT , este deosebit de importanta pentru productivitate.

Factorii economici se concretizeaza intr-un sistem de fenomene economice si modalitati de alocare a resurselor in societate. Aici pot fi amintite taxele percepute de Academia de Studii Economice pentru invatamantul cu taxa sau diverse alte servicii oferite.

Factorii politico-juridici se refera la mijloacele de control menite sa apere aparare cadrul democratic universitar, bazat pe respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului in statul de drept.

Micromediul face referire la : clienti, concurenta, prestatorii de servicii , organismele publice si diverite institutii ale statului.

Clientii in cazul Academiei de Studii Economice se indentifica cu studentii la programele de licenta, masteranzii sau doctoranzii .Academia are in prezent 47093 de studenti, din care 35173 sunt la licenta, 7792 la programele masterale, 2235 la doctorat, 1893 la scoli academice si la cursuri postuniversitare.

Concurenta este reprezentata de totalitatea institutiilor ce au acelasi domeniu de activitate si care sunt menite sa satisfaca aceleasi cerinte , nevoi ale studentilor.

Institutiile cu care Academia de Studii Economice concureaza in atragerea studentilor se pot enumera : Univeristatea Bucuresti , Universitatea de Politehnica Bucuresti , Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative , Universitatea Tehnica de Constructii , Univeristatea “Spiru Haret” etc.

Preview document

Plan de Marketing - Academia de Studii Economice - Pagina 1
Plan de Marketing - Academia de Studii Economice - Pagina 2
Plan de Marketing - Academia de Studii Economice - Pagina 3
Plan de Marketing - Academia de Studii Economice - Pagina 4
Plan de Marketing - Academia de Studii Economice - Pagina 5
Plan de Marketing - Academia de Studii Economice - Pagina 6
Plan de Marketing - Academia de Studii Economice - Pagina 7
Plan de Marketing - Academia de Studii Economice - Pagina 8
Plan de Marketing - Academia de Studii Economice - Pagina 9
Plan de Marketing - Academia de Studii Economice - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Academia de Studii Economice.doc

Te-ar putea interesa și

Plan de Afaceri al Firmei Expert Catering

INTRODUCERE Este cert faptul că în ultima perioadă se remarcă o evoluţie din ce în ce mai accelerată a economiei în ansamblul ei, evoluţie...

Plan de Marketing

2. ANALIZA MEDIULUI EXTERN SI INTERN 2.1. MEDIUL EXTERN – MICROMEDIUL SI MACROMEDIUL EXTERN MICROMEDIUL întreprinderii – cuprinde...

Alegerea mixului de marketing pentru dezvoltarea unui nou produs bancar

Introducere Pe piaţa bancară concurenţa se intensifică tot mai tare şi tot mai multe bănci străine pătrund cu un portofoliu de produse noi şi cu o...

Studiu de marketing în domeniul serviciilor bancare

CAP. I - Serviciile bancare și comportamentul bancar Un rol determinant în cadrul economiei îl are sistemul bancar, prin instituțiile sale, prin...

Cercetare privind comportamentul consumatorului H&M

H&M este unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria modei. Denumirea completa a acestui brand este Hennes & Mauritz si este conduse de...

Managementul mărcii

I. PREZENTARE GENERALĂ (aspecte relevante cu privire la organizaţie: istoric, notorietatea şi imaginea companiei etc.) A. Prezentare generală a...

Plan de marketing - Brașovul zonă turistică

In urmatoarele pagini o sa va prezentam cateva motive pentru care orasul Brasov este o importanta zona turistica, atat din tara noastra cat si din...

Mixul de Marketing ASE

Academia de Studii Economice din Bucuresti este si doreste sa ramana cea mai prestigioasa institutie de invatamant economic superior si de...

Ai nevoie de altceva?