Plan de marketing - geantă de voiaj

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2894
Mărime: 2.13MB (arhivat)
Publicat de: Ludmila Biro
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1.Punct de plecare (rezumat din proiectele 1 şi 2)

In urma cercetarii de marketing anterior realizata, Firma Lux Travel a luat decizia de a lansa pe piata un nou model de geanta de voiaj – geanta EasyTravel.

Utilizând diferite criterii de segmentare, am conturat profilul pieţei ţintă pe care se doreşte lansarea noului produs: regiunea Moldovei (judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui), zona urbană, cumpărătorii încadrându-se în categoria persoanelor ce calatoresc foarte des, fie din placere, fie in interes de serviciu, dar si studentilor, cu venituri, medii, cu o vârstă cuprinsă între 18-38 ani.

Din cercetarea de marketing realizată prin intermediul anchetei, folosind drept instrument chestionarul, am obţinut informaţii preţioase pentru departamentul nostru de marketing, informaţii de care ne vom folosi pe parcursul configurării produsului, a preţului, a promovării dar şi a distribuţiei. In urma cercetarii a rezultat ca preţul psihologic al unei genti de voiaj este cuprins intre 200-300 lei; locurile cele mai bune pentru distribuţie, pe care clienţii le frecventează cel mai des, sunt magazinele de articole sportive; calea de promovare a gentilor de voiaj cu cel mai mare impact o reprezintă internetul, cea mai mare parte a clienţilor utilizând această cale pentru a se informa despre aceste produse. Principalele avantaje cautate de utilizatorii gentilor de voiaj sunt – pretul accesibil, usor de transportat , capacitate mare, design placut.

2.Configurarea Produsului

Mixul de marketing reprezintă ansamblul de instrumente tactice de marketing controlabile pe care firma le combină cu scopul de a produce pe piaţa ţintă reacţia dorită.

El reuneşte elemente precum produsul, preţul, promovarea şi distribuţia, sub conceptul “cei 4P”.

Produsul trebuie conceput, executat şi evaluat prin avantajele aduse de el consumatorului, prin utilitatea pe care o asteaptă cumpărătorul de la el. Produsul ca instrument de satisfacere a cererii este un ansamblu de elemente fizice, estetice, emoţionale şi psihologice pe care le cumpără cineva în cadrul procesului schimbului, în vederea satisfacerii unei nevoi materiale sau spirituale.

Atribute şi funcţii ale produsului

Geanta de voiaj EasyTravel este un articol sportiv destinat personelor ce calatoresc mult; este special creata pentru calatorii practici, care au nevoie de libertate de miscare si flexibilitate de a reactiona sub impulsul momentului.

In ceea ce priveste designul gentilor, produsele noastre sunt disponibile in culori vii, tineresti, intrucat sunt adresate in special tinerilor - rosu, galben, albastru, gri, dar si negru.

Preview document

Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 1
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 2
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 3
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 4
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 5
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 6
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 7
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 8
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 9
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 10
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 11
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 12
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 13
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 14
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 15
Plan de marketing - geantă de voiaj - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Geanta de Voiaj.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?