Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3552
Mărime: 100.58KB (arhivat)
Publicat de: Visarion Farcaș
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. INTRODUCERE
  2. Capitolul 1. Analiza situatiei existente 3
  3. Capitolul 2: Analiza pietei 6
  4. Capitolul 3: Strategia de marketing 9

Extras din proiect

INTRODUCERE

Hotelul Classic Inn din Brasov este reprezentativ pentru conceptul de „boutique hotel”, oferind un numar relativ mic de locuri de cazare, in doar 34 de camere, la standard de lux. Hotelul este mobilat in stil clasic, cu mobilier nobil, ales personal de catre proprietari si cu dotari moderne, adaptate oamenilor de afaceri si turistilor cu venituri peste medie.

Scopul hotelului este de a oferi servicii confortabile si personalizate, de a satisface si anticipa dorintele oaspetilor sai, astfel incat acestia sa isi doreasca sa revina in hotel si sa il recomande si altor clienti.

Restaurantul hotelului, de 100 de locuri, serveste mancare pregatita in bucataria proprie, cu atentie pentru detalii si gust.

Desi a fost deschis de peste un an, hotelul Classic Inn nu a beneficiat pana in prezent de o campanie de marketing, care sa il faca cunoscut clientilor si pietei hoteliere.

Scopul acestui plan de marketing este de a analiza situatia actuala a hotelului Classic Inn, de a intelege contextul concurential, de a analiza piata si de a propune un mix de marketing adaptat specificului Classic Inn, care sa il plaseze in piata si sa il diferentieze de competitorii sai.

Cap. 1. Analiza situatiei existente

Hotelul Classic Inn este unul dintre cele mai noi hoteluri construite in Brasov, un proiect demarat in anul 2008 si finalizat la sfarsitul anului 2009.

Proprietarul hotelului, compania de distributie de carburanti, Petrol Grup LT, a dorit ca prin aceasta investitie sa creasca valoarea unui teren detinut in proprietate intr-una din cele mai pitoresti zone ale Brasovului (Schei, str Tibles 7-9) cu panorama asupra centrului vechi, si in acelasi timp sa isi diversifice afacerile cu o investitie in domeniul hotelier.

Costul total al proiectului s-a ridicat la 4,43 mil EUR si a fost finantat 49% din sursele proprii ale patronilor si 51% dintr-un credit de dezvoltare de la banca Millennium Bank.

Hotelul a fost dat in folosinta in luna februarie 2010 si a devenit cunoscut in scurt timp, mai putin ca urmare a unui plan sistematic de marketing, cat mai mult din vorba in vorba, toti oaspetii apreciind fara rezerve, locatia splendida si atmosfera eleganta a hotelului, serviciile impecabile oferite si solicitudinea personalului.

Hotelul ofera 78 de locuri de cazare in urmatoarele tipuri de camere:

- 2 camere single

- 3 apartamente

- 14 camere duble standard

- 10 camere duble superioare

- 5 suite

Toate camerele sunt dotate cu aer conditionat, televizor LCD de mare diagonala, televiziune prin cablu, telefon in camera si internet wireless gratuit.

Structura hotelului

- Receptie si lobby - hotelul isi intampina oaspetii, inca de la intrare, cu spatii ample, o atmosfera incantatoare unde acestia pot savura in tihna o ceasca de cafea, pe fotoliile comode ce inconjoara semineul;

- Colt de Lectura - este o zona mai retrasa, cu o mica biblioteca de beletristica internationala si romaneasca, reviste si ziare. Alaturi se afla un birou pentru corespondenta, sau pentru navigare pe internet, cu conexiune gratuita;

- Restaurant - are o suprafata generoasa de 150 mp si o capacitate de 100 locuri si poate gazdui diverse evenimente (nunti, botezuri, mese festive, coktailuri). Preparatele sunt realizate in bucataria proprie, cu grija deosebita pentru calitate si detalii. Ambianta rafinata este data de mobilierul clasic, decorurile si tablourile cu care este amenajat restaurantul;

- Sala de Conferinte - Sala de conferinta este situata la parter si are o capacitate de 80 de locuri fiind dotata cu toate facilitatile necesare acestui spatiu;

- Sala de Jocuri - Situata la ultimul etaj, ofera doua mese de biliard, air hockey, fotbal si darts;

Activitate 2010

In cursul anului 2010, de la deschiderea oficiala din luna februarie, hotelul a cazat un numar de 4013 persoane.

Gradul de ocupare a evoluat de la 3,46% in prima luna de functionare pana la 30,67% in luna decembrie, cu un maximum de 104% (70 de persoane) atins in noaptea de 31 decembrie.

Pentru clientii business a fost incheiat in luna iunie 2010 un contract de exclusivitate pe o durata de un an, cu agentia de turism Kron-Tour Lufthansa City Center. In perioada august 2010 - aprilie 2011, numarul de turisti sositi prin agentie a fost de 197.

Primul an de activitate a fost unul dificil si solicitant pentru management, in conditii de piata neanticipate la demararea investitiei. Recesiunea economica a afectat in mod egal bugetele de deplasari ale companiilor si bugetele de vacanta ale turistilor si s-a reflectat negativ in incasarile hotelierilor. In ciuda constrangerilor financiare, Classic Inn a oferit in permanenta servicii exemplare oaspetilor sai, mentinand tarifele la niveluri accesibile, intrucat ne dorim sa permanentizam relatiile cu clientii nostri, dincolo de prima lor sedere in hotel.

Consideram ca in mediul actual de piata, cheia succesului pentru Classic Inn o reprezinta contractele corporate si castigarea loialitatii clientilor. Classic Inn trebuie sa devina un brand cautat de turisti, asociat cu ideea de confort, serviciu impecabil si promisiuni respectate.

Preview document

Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 1
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 2
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 3
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 4
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 5
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 6
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 7
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 8
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 9
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 10
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 11
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 12
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 13
Plan de marketing - hotel Classic Inn Brașov - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Hotel Classic Inn Brasov.doc

Alții au mai descărcat și

Mixul de Marketing la Compania Adidas

1. Introducere Adidas este un brand internaţional, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate din industria echipamentelor sportive. Dupa cum se...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?