Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 7661
Mărime: 476.00KB (arhivat)
Publicat de: Adonis Chiș
Puncte necesare: 7
2 companii specializate in productie de mobilier analizate in paralel

Extras din proiect

Capitolul 1

I MOBEXPERT

1.1. Scurt istoric al firmei Mobexpert

Înfiinţat în urmă cu 17 ani, în anul 1993, Grupul Mobexpert este liderul pieţei de mobilier din România. Cu o cifră de afaceri de 152 de milioane EURO ⁄ an, Mobexpert se plasează între primele 12 întreprinderi europene din industria mobilei. Numai în Bucureşti şi în oraşele mari, Mobexpert deţine 18% din piaţa de mobilier de casă şi 30% din cea a mobilierului de birou. Ambele divizii sunt lider pe pieţele de profil din România.

Reacţia pozitivă primită de la clienţi, parteneri de afaceri, publicul larg, a condus la dezvoltarea propriei reţele de magazine de mobilier de casă şi birou. Această dezvoltare a venit ca un pas strategic firesc, iar în momentul de faţă reţeaua Mobexpert numără 23 de magazine deschise în marile oraşe.

Dan Şucu, deţinătorul grupului, a început afacerea în anul 1993, cu un magazin de mobilier de birou. Activitatea de producţie a fost demarată în 1994, odată cu fabricarea scaunelor de birou, fiind apoi dezvoltate secţiile de canapele şi mobilier modern melaminic. În 1995 compania a început să distribuie prin reţeaua proprie de magazine şi mobilier importat de la marii producători europeni. Ulterior, achiziţionând de la Fondul Proprietăţii de Stat pachetele majoritare de acţiuni de la 3 importante fabrici de mobilier - Samus Dej, Ilefor Târgu Mureş şi Mobstrat Suceava, compania şi-a dezvoltat activitatea de producţie şi export. Grupul Mobexpert cuprinde în prezent 7 fabrici în 4 centre de producţie din Bucureşti, Dej, Târgu Mureş şi Suceava, printre acestea numărându-se: Samus Mex, Studio Mex, Ilefor Mex, Modulo Mex, Confo Mex, Ergo Mex, Mureş Mex şi Moldo Mex.

După ce a pornit în 1993 cu 4 angajaţi, în decembrie 2009 Grupul Mobexpert are peste 2.000 de angajaţi (dintre care peste 1.000 în fabrici).

1.2. Activităţi desfăşurate de grupul Mobexpert

a) Activitatea de productie şi export

Grupul Mobexpert deţine 7 fabrici în 4 centre de producţie deschise în Bucureşti, Dej, Târgu Mureş şi Suceava. Fabrica Samus Mex este specializată în producţia de serie de mobilier de casă - living, dormitoare, mic mobilier. Studiile arată că în Franţa piaţa o locuinţă din zece este mobilată cu produse Samus Mex. Moldo Mex produce mobilier din lemn masiv şi scaune destinate unei largi varietăţi de stiluri de amenajare a locuinţei. Ilefor produce în serie mică mobilier de casă din lemn masiv, exportând peste 80% din produsele sale în Franţa, Germania, Olanda, Belgia. Dotată cu linii tehnologice performante, Modulo Mex este cea mai nouă fabrică a grupului Mobexpert, specializată în producţia de mobilier modern de casă din pal melaminat în serii mari. Mobexpert Prod produce mobilier modern pentru living, dormitor şi bucătărie, precum şi mobilier de birou game operaţionale şi directoriale. Fabrica de la Târgu Mureş produce mobilier modern pentru living, dormitor şi bucătărie, precum şi mobilier de birou, game operaţionale şi directoriale, fiind singura fabrică de mobilier din România care are o productivitate per angajat la acelaşi nivel cu fabricile Europene. Ergo Mex este cel mai important producător român de scaune şi fotolii de birou. Confo Mex este cel mai important producător român de canapele şi fotolii din piele şi stofă.

Studio Mex este specializată în producţia de mobilier de living, dining, dormitor, mic mobilier, în stil modern dar realizat cu materiale clasice: lemn masiv şi furnir natural.

În fiecare an grupul investeşte în fabricile sale peste 2 milioane de Euro în utilaje, tehnologii avansate şi în sisteme noi de producţie.

b) Activitatea de retail

Întrucât Mobexpert este o reţea regională de magazine şi hipermagazine specializate în vânzarea de mobilier şi decoraţiuni interioare, destinate consumatorilor care doresc produse de calitate europeană la preţuri accesibile, oferta acesteia include mobilier de living, dining, dormitor, bucătării, băi, mobilier de terasă şi grădină, decoraţiuni, covoare şi corpuri de iluminat. Reţeaua Mobexpert cuprinde 23 de magazine (în Timişoara, Cluj, Constanţa, Târgu Mureş, Călăraşi, Alba Iulia, Deva, Oradea, Galaţi, Bistriţa, Ploieşti, Iaşi, Arad, Dej, Focşani, Râmnicu Vâlcea, Alexandria, Satu Mare, Piatra Neamţ, Brăila, Bacău, Craiova, Slatina) şi 8 hipermagazine (4 în Bucureşti, Braşov, Suceava, Piteşti şi Sibiu). Din septembrie 2007, reţeaua Mobexpert cuprinde şi un hipermagazin deschis în capitala Bulgariei, la Sofia.

Pe termen lung, Grupul intenţionează să consolideze la nivel regional marca Mobexpert. Se are în vedere operarea a 26 de hipermagazine în regiunea balcanică până în 2011. Mobexpert a fost desemnată drept cea mai de încredere marcă în 2005 la categoria „mobilier”, în studiul Most Trusted Brands, pe baza votului publicului.

Preview document

Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 1
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 2
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 3
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 4
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 5
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 6
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 7
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 8
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 9
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 10
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 11
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 12
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 13
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 14
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 15
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 16
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 17
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 18
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 19
Plan de Marketing - Mobexpert și Greenforest - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Mobexpert si Greenforest.doc

Alții au mai descărcat și

Produsul - Scaun Ergonomic

Rezumat introductiv Piata produsului scaun ergonomic este într-o continua dezvoltare aceasta datorându-se inovatiilor din mediul tehnologic dar...

Practică de inițiere - fabricarea mobilei de birou și magazine

INTRODUCERE Actualitatea și importanța temei: Mobila este produsul care asigură cea mai bună valorificare lemnului deoarece contactul “om-produs”...

Comportamentele și Atitudinile Populației Brașovene cu Privire la Produsele de Mobilier Elvila

CHESTIONAR Buna ziua, mă numesc , student a facultăţii de Ştiinţe Economice în cadrul Universităţii Transilvania Braşov şi realizez o cercetare de...

Piața producătorilor de mobilier

Cap. 1. ARIA SI CAPACITATEA PIETEI Fabricile romanesti de mobila au fost proiectate si realizate ca sisteme complet integrate, fara cooperari cu...

Produs - Birou Pentru Computer

I. Analiza Pieței SC MOBILUX SRL este o firmă ce îşi propune să se lanseze pe piaţa mobilierului. 1.1 Identificarea pieţei In ceea ce priveste...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?