Plan de marketing - rame foto digitale

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1657
Mărime: 14.64KB (arhivat)
Publicat de: Denis Anton
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1.Elementele mediului de marketing 1
  2. 1.1 Macromediul 1
  3. 1.2 Micromediul 2
  4. 2.Piata si categoriile de consumatori 2
  5. 2.1.Caracteristicile pietei 2
  6. 2.2 Segmentarea pietei 4
  7. 2.3 Piata tintă 5
  8. 3.Concurenta 5
  9. 4.Tendintele pietei 5

Extras din proiect

Firma Analogic a decis să-si lanseze noua ramă foto digitală ”Analogic” pe piata judetului Iasi. Pentru a lansa acest produs departamentul de marketing al firmei noastre a făcut un studiu de piată în judet.

1.Elementele mediului de marketing

Mediul extern acţionează atât asupra ofertei unei întreprinderi, cât şi asupra cererii care se manifestă faţă de produsele ei, afectând astfel poziţia sa concurenţială.

1.1 Macromediul

Mediul economic influenţează încercarea firmei noastre de a veni pe piaţă cu un produs nou având în vedere că ne aflăm într-o situaţie de criză economică, iar puterea de cumpărare a consumatorilor scade simţitor.Produsul firmei noastre va trebui să intre pe o piaţă în care consumatorii caută produse de bază şi produse ieftine.

Mediul tehnologic nu trebuie neglijat deoarece consumatorii vor produse din ce în ce mai performante, în pas cu noua tehnologie.Firma noastră va trebui să aducă mereu noi îmbunătăţiri produsului pentru a fi în pas cu tehnologia şi asta implică costuri de producţie ridicate.

Mediul social poate influenţa intrarea produsului nostru pe piaţă într-un mod favorabil deoarece românii doresc din ce mai mult să caute şi să încerce lucruri noi, iar tinerii doresc să fie în pas cu moda sau să cumpere lucruri pentru a se putea integra într-un anumit grup.Produsul nostru ar putea să nu fie acceptat de persoanele care ţin la tradiţie şi pentru care clasica ramă foto este cea mai bună.

Factorii politici.O schimbare la nivelul Guvernului poate atrage după sine schimbări în activităţile de comerţ cu produse digitale, iar procesul de reorganizare ar putea întârzia desfăşurarea activităţii în condiţii normale.

Mediul legislativ.Taxele vamale percepute la intrarea în ţară a materialelor necesare fabricării produsului nostru vor creşte preţul de vânzare al acestuia.De asemenea taxele pe care firma noastră trebuie să le plătească pentru a-şi putea expune produsul în magazine sunt mari şi atunci consumatorii vor găsi un produs mult mai scump la raft.De asemenea pentru a putea fabrica produsul firma noastră trebuie să ţină cont de anumite norme legislative care îi interzic să polueze aerul spre exemplu.

Mediul natural.Pentru a putea fabrica produsul nostru va trebui să importăm componente din ţări mai dezvoltate tehnologic iar asta va duce la creşterea preţului produsului.

1.2 Micromediul

Furnizorii firmei noastre sunt companii străine (China) şi de aceea în cazul în care aceştia ar da faliment am putea avea şi noi probleme deoarece schimbarea acestora implică costuri foarte mari.Datorită faptului că furnizorii noştri au o tehnologie foarte dezvoltată produsul pe care firma noastră îl va scoate pe piaţă va fi mult mai modern decât cele aflate deja pe piaţa românească.

Concurenţii nu sunt prea mulţi pe piaţa românească ţinând cont că este un produs relativ nou.O ameninţare din partea acestora ar putea fi lansarea pe piaţă a unui produs mai ieftin şi cu mai multe funcţii.Faptul că piaţa este relativ nouă ne dă posibilitatea de a scoate pe piaţă o ramă foto digitală cu un design nou şi cu conexiune Wi-Fi, astfel concurenţa va pierde din clienţi.

Clienţii.Produsul nostru se adresează exclusiv consumatorilor finali (business to consumer) si de aceea firma noastră va trebui să producă o ramă foto digitală care să corespundă gusturilor acestora.Rama foto digitală oferită de firma noastră este o achizitie nefamiliară pentru clienti deoarece consumatorul nu achizitionează acest produs în mod frecvent, de aceea firma noastră va trebui să producă doar atât cât se cere pe piată pentru nu a avea de suferit.

Preview document

Plan de marketing - rame foto digitale - Pagina 1
Plan de marketing - rame foto digitale - Pagina 2
Plan de marketing - rame foto digitale - Pagina 3
Plan de marketing - rame foto digitale - Pagina 4
Plan de marketing - rame foto digitale - Pagina 5
Plan de marketing - rame foto digitale - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Rame Foto Digitale.doc

Alții au mai descărcat și

Marketingul Produselor Ecologice Vegetale - Studiu de Caz

INTRODUCERE În toate ţările Uniunii Europene se manifestă o reală voinţă de dezvoltare a agriculturii ecologice, care va deţine peste 10 % din...

Marketingul Direct și Comunicarea Promoțională

Introducere Din punct de vedere etimologic, substantivul comunicare provine din latinescul comunicatio care semnifică împărtăşire, conversaţie....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Rame foto

Cap. I. Identificarea firmei : Obiect de activitate, statut, misiune si oboiective Produsele pentru care am realizat mixul de marketing...

Ai nevoie de altceva?