Rame foto

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3700
Mărime: 21.71KB (arhivat)
Publicat de: Augustin Sima
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Cap. I. Identificarea firmei : Obiect de 2
  2. activitate, statut, misiune si oboiective 2
  3. 1.1. Prezentarea generala a firmei 2
  4. 1.2. Clienti 3
  5. 1.3. Furnizori 3
  6. 1.4. Intermediari 4
  7. 1.5. Concurenta 4
  8. 1.6. Publicul 4
  9. Cap. II. Piata 5
  10. 2.1. Piata de referinta 5
  11. 2.2. Structura pieţei şi estimarea dimensiunilor pieţei 5
  12. 2.3. Segmentarea pietei 5
  13. 2.4. Piata tinta 6
  14. 2.5. Cercetarea de marketing 6
  15. Cap. III. Produsul 7
  16. 3.1. Descrierea produsului 7
  17. 3.2. Portofoliul de produse 8
  18. 3.3. Analiza ciclului de viata 8
  19. 3.4. Diferentierea si pozitionarea produsului 9
  20. Cap. IV. Promovarea 10
  21. 4.1. Forma de promovare 10
  22. 4.2. Promovarea vanzarilor 10
  23. 4.2. Relatii publice 11
  24. Cap. V. Pretul 11
  25. 5.1. Factorii care influenteaza 11
  26. 5.2. Strategii de pret 11
  27. Cap. VI. Distributia 12

Extras din proiect

Cap. I. Identificarea firmei : Obiect de

activitate, statut, misiune si oboiective

Produsele pentru care am realizat mixul de marketing reprezinta o serie de rame foto ce poarta de numirea de “Digital Memories”. Pentru a realiza acest lucru am infiintat o firma cu numele de “Memories”.

Lansarea produsului a coincis cu lansarea firmei pe piata, imaginea firmei fiind promovata ca producatoare de rame foto digitale.

1.1. Prezentarea generala a firmei

Denumirea firmei : S.C. “Memories”

Forma juridica: S.R.L.

Domeniu de activitate: Productia de rame foto

Principalul produs: Rame foto digitale

Firma noastra urmareste sa acapareze o categorie de consumatori a caror principale caracteristici sunt:

• Situatie economica

• Nivel de trai

• Stil de viata

Cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le detina un eventual client al firmei noastre sunt venitul si faptul ca au nevoie de rame foto digitale respectiv detin un aparat foto digital si/sau un calculator personal.

In urma studierii pietei s-a constatat ca pe plan mondial nu exista firme producatoare de astfel de articole. Cu toate acestea strategia de pret ce se adopta estecea a pretului de penetrare, deoarece firma are de recuperat handicapul reprezentat de concurenta firmelor producatoare de rame foto simple, care fiind mai ieftine deasemenea nu necesita aparat foto digital.

Obiectivul politicii de pret il reprezinta acapararea unei cote de piata cat mai mare. In acest sens se vor folosi canalele de marketing prin care produsele noastre sa ajunga la cat mai multi consumatori la cele mai mici costuri posibile.

Promovarea firmei si a produsului va urmari doua directii principale: cunoasterea pe piata a produsului si crearea in jurul firmei a unei imagini cat mai favorabile. Prima directie se va realiza prin intermediul reclamei (tot ce tine de presa scrisa, ofertele magazinelor specializate pe comercializarea sistemelor de calcul etc.), iar cea dea doua prin participari la diferite evenimente, in special sponsorizari.

In ceea ce priveste realizarea produsului, se va urmari creare de rame foto digitale de o calitate superioara, concepute in special pentru persoane cu venit mediu spre mare, si anume urmarind inlocuirea ramelor foto simple in casele acestora, prin utilitatea , calitatea imaginii si multiplelor posibilitati ce le ofera o rama foto digitala pe langa una simpla.

1.2. Clienti

Clientela constituie destinatia si ratiunea firmei, si se prezinta pe piata efectiva a firmei, in fiecare moment al existentei sale. Desi marketingul afirma ca rolul firmei este de a crea clienti satisfacuti, de nenumaroate ori firmele fac doua greseli decisive :

• Proiectarea si evaluarea produselor lor prin prisma propriilor valori si necesitati si nu acelea ale clientilor;

• Nu reusesc sa-si concentreze eforturile si sa se specializeze în piete bine definite cu o gama distincta de produse si servicii.

Seriozitatea cu care firma noastra va trata clientii, reclama si publicitatea, calitatea produselor, utilitatea lor, preturile concepute pornind de la clienti, vor fi hotarâtoare în alegerea clientilor firmei.

Totodata unicitatea produsului va fi caracteristica care va capta din start atentia consumatorilor si va incerca in a-i determina sa cumpere produsul.0

1.3. Furnizori

Pentru a iesi pe piata cu o anumita gama de produse, firma trebuie sa preia, la intrare, o anumita combinatie de resurse necesare productiei. Agentii de la care firma cumpara resurse de orice natura, repere si parti de produs în cadrul unor relatii comerciale durabile poarta numele de furnizori.

Firma noastra va cerceta mediul economic înconjurator pentru a gasi cel mai bun furnizor pentru necesarul sau de materii prime, materiale, echipamente.

Furnizorii de diferite tipuri influenteaza rezultatele activitatii de marketing prin calitatea produselor oferite, care afecteaza calitatea produsului final. Managerii de marketing trebuie sa selecteze aceste oferte prin prisma consumatorului.

Furnizorii pot exercita influente si presiuni asupra firmei. Pentru resursele de baza se negociaza, de regula, contracte pe termen lung cu un numar mai mare de furnizori pentru a avea un control mai bun asupra preturilor, calitatii, termenelor de livrare, conditiilor de creditare, platii, ca si pentru a garanta cursivitatea aprovizionarii. O regula simpla folosita în negocierea comerciala recomanda ca nici un furnizor sa nu detina o pondere mai mare de 60% din totalul necesarului de resurse de un anumit tip. În caz contrar, puterea sa de negociere creste peste orice nivel acceptabil.

Performantele si reputatia furnizorilor pot fi surse de avantaje concurentiale.

1.4. Intermediari

In ceea ce priveste traiectoria parcursa de la productie la destinatie firma noastra isi propune sa comercializeze produsele prin cat mai putini indermediari. Aceasta strategie deriva din faptul ca din start pretul produsului va fi ridicat (datorita tehnologiei de productie, componentelor costisitoare etc.), si astfel urmarinduse minimizarea cotei de cheltuieli cu intermediarii in pretul final al produsului.

Preview document

Rame foto - Pagina 1
Rame foto - Pagina 2
Rame foto - Pagina 3
Rame foto - Pagina 4
Rame foto - Pagina 5
Rame foto - Pagina 6
Rame foto - Pagina 7
Rame foto - Pagina 8
Rame foto - Pagina 9
Rame foto - Pagina 10
Rame foto - Pagina 11
Rame foto - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Rame Foto.doc

Te-ar putea interesa și

Studiul Mediului Extern și Fundamentarea Strategiei SC Marian Company Impex

CAPITOLUL 1. IMPORTANŢA CUNOAŞTERII MEDIULUI EXTERN AL FIRMEI Evoluţia întreprinderii moderne este marcată, în prezent de amplificarea...

Proiect achiziții - uși de interior

ARGUMENT Motivul pentru care am ales ca produs „uşa de interior” este faptul că în România, în momentul actual, piaţa construcţiilor...

Fundamentarea Strategiei Microeconomice a Firmei SC My Photo SRL

CAP I: ANALIZA CAPABILITĂȚII STRATEGICE A FIRMEI SC MY PHOTO SRL 1.1. Diagnosticul general – Prezentarea firmei SC MY PHOTO SRL este o companie...

Rame foto

In acest proiect este prezentata situatia firmei Remember, producatoare de rame foto pe piata ieseana la sfarsitul anului 2004. In iunie 2005 firma...

Plan de marketing - rame foto digitale

Firma Analogic a decis să-si lanseze noua ramă foto digitală ”Analogic” pe piata judetului Iasi. Pentru a lansa acest produs departamentul de...

Merchandising

”Comerţul este arta de a scoate bani din buzunarul cuiva fără a recurge la violenţă” Caracteristica generală a supermarketului (Conceptul...

Cercetare de marketing ședință foto

Capitolul 1 – Problema decizională Scopul general al echipei ~Artistic Vision~ privind cercetarea concepută pentru studierea motivelor de...

Supermarket Ardilla

NUME SI SEMNIFICAȚIA MĂRCII Numele supermarketului este ”Ardilla” însemnând veveriţă în limba spaniolă. MOTIVAȚIA ALEGERII NUMELUI Veveriţa...

Ai nevoie de altceva?