Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 6098
Mărime: 47.78KB (arhivat)
Publicat de: Lucia Oprea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: C.Ciubota
Academia de Studii Economice Facultatea de Marketing

Extras din proiect

Capitolul 1:Expunere Introductiva Capitolul 2:Analiza mediului de marketing Capitolul 3:Analiza Pest Capitolul4:AnalizaSwot Capitolul 5:Evaluari si ipoteze Capitolul 6:Obiective de marketing Capitolul 7:Strategii de marketing Capitolul 8:Bugetul de marketing Capitolul 9:Program de marketing pentru lansare Capitolul 10:Revizia si controlul planului de marketing Bibliografia

Capitolul 1:Expunere Introductiva Industria turismului şi călătoriilor a cunoscut în ultimul deceniu o evoluţie spectaculoasa şi o diversificare continuă în concordanţă cu cererea tot mai variată de produse şi servicii turistice. Profilul turistului de azi este mai complicat, mai greu de cuprins într-un şablon, fiind în principiu mult mai experimentat, mai informat şi nu în ultimul rând mai sofisticat, dornic să îşi extindă pretenţiile de la produsele standard ( soare, mare, plajă ) la produse de nişa, produse atipice, în destinaţii mai puţin tradiţionale ( safari, explorare, yachting etc.).

Dezvoltarea turismului ca fenomen de masă a contribuit la apariţia turismului organizat, care se desfăşoară doar pe bază de contracte între prestatorii de servicii turistice şi agenţiile de turism. De aici se desprinde importanţa agenţiei de turism, ce reprezintă o unitate specializată în vânzarea de produse şi servicii turistice ale touroperatorilor, caz în care poartă denumirea de agenţie de turism detailistă, dar care are dreptul de a vinde componente ale serviciilor turistice precum rezervări de bilete de avion, camere hoteliere etc. ale furnizorilor în baza unui comision de regulă de 10% din valoarea produsului vândut, fară a fi nevoie de prezenţa touroperatorilor ca verigă de legatură. De asemenea, agenţia de turism are rol de a consilia şi a asista clientul în legatură cu produsele turistice fie ele ale touroperatorilor sau ale altor furnizori.

Agenţia de turism deţine monopolul vânzării, având două mari avantaje faţă de alte forme de distribuţie: protecţia aproape totală a consumatorului de turism şi garanţiile financiare acordate atât turiştilor, cât şi prestatorilor.

Creşterea circulaţiei turistice, participarea la mişcarea turistică a unor mase tot mai largi, diversificarea motivaţiilor care generează cererea au condus la multiplicarea formelor de turism. Delimitarea formelor de turism, importantă din punct de vedere teoretic şi practic, oferă elemente de fundamentare ştiinţifică a deciziilor privind dezvoltarea şi diversificarea ofertei turistice, alinierea ei la modificările intervenite în structura cererii. Societatea Comerciala Happy TOUR S.R.L. este persoană juridică română, având forma juridică de societate cu răspundere limitată, ale cărei obligaţii sociale sunt garantate numai cu patrimoniul social, asociaţii fiind obligaţi numai la plata părţilor sociale. Societatea îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române şi prevederile actului constitutiv.

În baza licenţei de turism categoria A societatea desfaşoară următoarele activităţi specifice:

- tour-operator în domeniul turismului intern şi international unde organizează pachete de servicii pe care le comercializează prin alte agenţii de turism;

- comercializarea către turişti a programelor şi activitaţilor proprii şi a celor contractate cu celelalte agenţii tour-operatoare.

Misiunea agenţiei nu se limitează doar la vânzarea unor excelente destinaţii turistice! Agenţia îşi propune să ofere tot confortul şi liniştea visate, să rezolve toate problemele clienţilor.

7 zile din 7 personalul agenţiei stă la dispoziţia clienţilor pentru a oferi orice informaţii legate de călătoria lor, pentru a veni în ajutor în situaţia întâmpinării oricăror dificultăţi sau pur şi simplu pentru a asista clienţii în obţinerea de vize.

CAPITOLUL II : Analiza mediului de marketing al firmei

Piata

Piaţa turismului in Romania, a scazut cu 5-10% în 2009 comparativ cu anul trecut.

La nivel naţional, piaţa turismului are o pondere de 64% din totalul industriei.

Investiţiile în industria ospitalităţii în următorii 3 ani va fi de 1,2 miliarde de euro, daca se vor contracta fonduri europene pentru sustinerea turismului si a investitiilor planificate in aceasta industrie.

Sporirea şi diversificarea zonală a capacităţilor de cazare şi a funcţiunilor turistice vor contribui pe termen mai lung şi la reglarea tarifelor hoteliere, eliminând creşterile lor artificiale în vârfuri de sezon în baza caracterului limitat al alternativelor prezente. Cu o capacitate naţională de cazare puţin peste 1% din populaţia României, valoare dramatic inferioară nevoilor şi intenţiilor de călătorie ale turiştilor interni şi străini, opţiunile limitate au efecte similare monopolismului, nu doar în privinţa tarifelor, ci şi a unei limitări forţate a dimensiunii cererii.

Concurenţa

Reprezinta un raport dinamic de forţe între participanţii la operaţiunile de pe piaţă (vânzare – cumpărare), este confruntarea dintre producătorii de bunuri materiale şi prestatorii de servicii pentru a acapara segmente de piaţă, pentru a atrage cumpărătorii de partea lor, sporirea volumului afacerilor, în vederea realizării de câştiguri, profituri cat mai mari şi mai sigure.

Într-o economie pe piaţă se întrepătrund toate formele de concurenţă, aceasta fiind condiţia prealabilă cea mai sigură pentru inovaţie şi progres, procese care constituie un punct de plecare pentru revoluţiile prezente şi viitoare. Concurenţa imperfectă generează fenomene sau procese negative: confruntări neloiale între participanţii la actele de piaţă, risipă de resurse umane, naturale, materiale, energetice şi financiare şi multe alte acţiuni negative pentru prezent şi viitor.

În domeniul turismului se prefigurează o concurenţă acerbă pentru viitor. Însă aceasta deja se simte de câţiva ani, mai ales în perioadele în care se previzionează o cerere mare din partea consumatorilor de turism.

Preview document

Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 1
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 2
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 3
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 4
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 5
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 6
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 7
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 8
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 9
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 10
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 11
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 12
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 13
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 14
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 15
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 16
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 17
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 18
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 19
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 20
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 21
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 22
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 23
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 24
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 25
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 26
Plan de marketing turistic - agenția Happy Tour - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing Turistic - Agentia Happy Tour.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Marketing Turistic

1. Expunere introductivă Zona Maramureşului are o atât de bogată ofertă turistică, încât singurul lucru care nu este disponibil în limitele...

Plan de Marketing Marshal Turism

1.Sumar executiv În România turismul a înregistrat o evoluţie descendentă, în special după 1989. În ultimii ani însă se poate observa o uşoară...

CAMPANIA DE PROMOVARE

Rezumat lucrare Proiectul “Campania de promovare a produsului turistic Tradiţii în Maramureş pe piaţa spaniolă” are o structură compusă din patru...

Ai nevoie de altceva?