Politica de marketing Antibiotice SA Iași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6630
Mărime: 156.71KB (arhivat)
Publicat de: Petrina Petrache
Puncte necesare: 7
Universitatea Transilvania Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. 1. Cuprins pag. 2
  2. 2. Prezentarea firmei pag. 3
  3. 3. Mediul de marketing pag. 6
  4. 3.1 Micromediul pag. 6
  5. 3.2 Macromediul pag. 7
  6. 4. Mixul de marketing pag. 9
  7. 4.1 Politica de produs pag. 9
  8. 4.1.1 Scurt istoric pag. 10
  9. 4.1.2 Portofoliul d eproduse pag. 11
  10. 4.1.3 Evoluţia strategică în anul 2012 cu privire la politca de produs pag. 13
  11. 4.1.4 Top cele mai recunoscute mărci ale companiei pag. 14
  12. 4.1.5 Topul medicamentelor pentru care compania este unic producător. Pag. 15
  13. 4.1.6 Evoluţia strategică cu privire la politica de produs în 2013 pag. 15
  14. 4.1.7 Matricea BCG pag. 16
  15. 4.2 Politica de preţ pag. 17
  16. 4.3 Politica de distribuţie pag. 19
  17. 4.4 Politica de promovare pag. 20
  18. 5. Concluzii pag. 22
  19. 6. Bibliografie pag. 23.

Extras din proiect

2.Prezentarea firmei

Compania Antibiotice este cel mai important producător român de medicamente generice. Misiunea Antibiotice este de a transforma tratamentele valoroase într-un mijloc mai accesibil de îmbunătăţire a calitţtii vieţii oamenilor.Portofoliul de peste 150 de medicamente acoperă o gamă largă de arii terapeutice, strategia de dezvoltare a produselor fiind concentrată astăzi pe medicamentele din clasele cardiovascular, antiinfecţioase şi sistem nervos central.

Pe piaţa internă, Antibiotice se diferenţiaza ca principal producător de medicamente antiinfecţioase şi singurul producător de substanţe active obţinute prin biosinteză (Nistatina).

Calitatea produselor Antibiotice este atestată de principalele forme de certificare: “Good Manufacturing Practice” pentru toate cele 8 fluxuri de fabricaţie, “Certificatul de Conformitate cu Farmacopeea Europeana“(COS) si autorizaţia “Food and Drug Administration” (FDA) pentru producţia de Nistatina si pentru fabricaţia de produse injectabile.

Scurt istoric

În luna decembrie 1955 a luat fiinţă prima companie farmaceutică din România şi sud-estul Europei, care producea penicilină descoperită de Alexander Fleming.La aceea dată, compania purta numele de Fabrica Chimică nr. 2 Iaşi.Patru ani mai târziu, intră în funcţiune secţia de fabricaţie a streptomicinei şi începea producţia de unguente, creme şi supozitoare.

În perioada 1960-1977, sunt dezvoltate fluxurile tehnologice de fabricare a substanţelor active(eritromicina, oxitetraciclina, tetraciclina, grizeofulvina, sinerdol, lizina). Antibiotice devine în aceastaă perioada singurul producător de produse sterile pentru uz parenteral (injectabile) din România. Obţinerea în anul 1977 a autorizării acordate de organismul regulator american Food and Drug Administration pentru fluxul de Streptomicină deschide porţile pieţei internaţionale.

În anii '80 Antibiotice exportă deja 50% din producţia realizată. Substanţele active fabricate la Iaşi deveneau astfel componenta de bază pentru o gamă largă de medicamente fabricate de producatori atât din ţara cât şi de producători din întreaga lume. In aceeaşi perioadă au fost înregistrate 44 de brevete de invenţii în domeniul farmaceutic şi au fost aplicate în procesul de fabricaţie circa 600 de inovaţii tehnologice.

În 1990, ca urmare a modificarilor survenite la nivel macroeconomic, conducerea companiei

reorientează producţia de medicamente. În portofoliul firmei, produsele finite caştigă astfel locul principal, substanţele active fabricate în aceasta perioadă fiind utilizate pentru dezvoltarea de noi forme farmaceutice. În scurta vreme, se introduc în producţie peste 30 de produse farmaceutice care plasează compania ieşeana în topul producătorilor de antiinfecţioase din România.

În perioada 1993-1997, se fac investiţii majore de peste opt milioane de euro în scopul retehnologizării şi achiziţiei de echipamente moderne şi competitive. Antibiotice urcă în topul primilor cinci producători mondiali de penicilină şi derivaţi de penicilină.

1997-2000 - Preocupată de calitatea produselor sale, compania implementează începând cu 1997, un sistem performant de asigurare a calitaţii ce implică controlul strict al proceselor de fabricaţie. Astfel, în 1999, Antibiotice devine primul producător din România care este certificat Good Manufacturing Practice (GMP) pentru fluxul de pulberi pentru medicamente injectabile. Evoluţia financiară ascendentă a determinat ca firma să înregistreze o performanţă notabila: cotarea la Bursa de Valori din Bucureşti.

2000-2004 - Investiţiile continue în cercetare, în instruirea oamenilor, în calitate, precum şi în modernizarea fluxurilor de fabricaţie şi a spaţiilor de lucru au făcut din Antibiotice o companie profitabilă, dinamică, cu o creştere economică sănătoasă. În ultimii cinci ani de activitate, nivelul profitului brut a ajuns la 5,2 milioane de euro, cu 173% mai mare decât nivelul atins în anul 2000.

2005 – Antibiotice lansează o nouă identitate de brand corporatist, odată cu aniversarea a 50 de ani de activitate. Începând cu luna decembrie a acestui an, compania are un nou logo şi un nou slogan care reflectă transformările masive produse la nivel organizaţional, tehnologic şi cultural în cadrul companiei Antibiotice.

2006 - Sistemul de Management al Calităţii la Antibiotice este certificat ISO 9001/2000 pentru domeniul fabricaţiei de produse farmaceutice de către LLOYD’S REGISTER QUALITY ASSURANCE.Compania Antibiotice şi-a dezvoltat propriul Centru de Evaluare a Medicamentului, în urma unei investiţii de peste un milion de euro. Decizia de a investi în propriul Centru de Evaluare a Medicamentului (CEM) a rezultat din necesitatea de a realiza în cadrul companiei studiile clinice de faza I şi în special studiile de bioechivalenţă.

Valoarea sistemului de calitate implicat în fabricarea substanţei active Nistatină produsă de Antibiotice a fost reconfirmata de autoritatea americană în domeniul medicamentului, Food and Drug Administration (FDA).

Februarie 2007, Compania Antibiotice a obţinut recunoasterea implementarii Sistemul de Management Integrat (calitate, mediu, sănătate şi securitate în muncă), fapt care arată înca o dată determinarea companiei de a se dezvolta durabil, având în plan central orientarea către satisfacţia clienţilor.

Bibliografie

Lector univ.dr.ec. Simona BĂLĂŞESCU, Bazele Marketingului, 2013-2014;

Raport anual 2012 Antibiotice Iaşi

http://www.antibiotice.ro/~antibiotice/UserFiles/Antibiotice_RA2012_RO(6).pdf ;

Raport anual 2011 Antibiotice Iaşi

http://www.antibiotice.ro/investitori.php?sid=20&c=640 ;

Pagina web Antibiotice Iaşi

http://www.antibiotice.ro/index.php ;

Ziarul de Iaşi

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/antibiotice-iasi-analizeaza-deschiderea-de-reprezentante-in-zece-tari--18539.html ;

www.topiaşi.ro

http://www.topiasi.ro/homepage/topiasi/3437-antibiotice-anun%C5%A3%C4%83-c%C4%83-a-devenit-%E2%80%9Clider-mondial-%C3%AEn-v%C3%A2nz%C4%83rile-de-nistatin%C4%83%E2%80%9D-anun%C5%A3ul-vine-fix-%C3%AEnaintea-%C5%9Fedin%C5%A3ei-aga.html ;

Raportul administratorilor pentru semestrul I 2013

http://www.antibiotice.ro/~antibiotice/UserFiles/Raportul%20Administratorilor%20semestrul%20I(1).pdf ;

Ziarul Financiar, Topul producătorilor de medicamente în 2012

http://www.zf.ro/zf-24/topul-producatorilor-de-medicamente-in-2012-11351259/

Preview document

Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 1
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 2
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 3
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 4
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 5
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 6
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 7
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 8
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 9
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 10
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 11
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 12
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 13
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 14
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 15
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 16
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 17
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 18
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 19
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 20
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 21
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 22
Politica de marketing Antibiotice SA Iași - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Politica de Marketing Antibiotice SA Iasi.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza Mixului de Marketing la SC Erdemir România SRL

Introducere Domeniu relativ nou, marketingul s-a impus ca obiect de studiu, fiind cel care poate adăuga valoare produselor sau serviciilor în...

Analiza activităților de marketing la nivelul SC Antibiotice SA

Capitolul 1. PREZENTAREA SI DESCRIEREA ACTIVITATII CURENTE A SC ANTIBIOTICE SA Compania Antibiotice Iasi este producatorul farmaceutic roman cu...

Analiza de Piață a Firmei Michelin România

Cap. 1. Prezentarea firmei 1.1 Denumirea, localizarea Firma la care am realizat analiza de piață se numește S.C MICHELIN S.A și este localizată...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Fundamentarea și Perceperea Veniturilor Bugetare la SC Antibiotice SA

CAP. I. ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONALITATE LA S.C.”ANTIBIOTICE”S.A IAŞI I.1. Scurt istoric Întreprinderea s-a înfiinţat prin Hotărârea Consiliului de...

Auditul în Marketing

CAPITOLUL 1 1. Introducere in auditul de marketing 1.1.Funcţia de audit 1.1.1.Misiunea funcţiei Definirea misiunii auditului intern a...

Cercetare de Marketing

Introducere Se spune ca e inutil să opreşti scurgerea timpului şi că cel mai bine este să înveţi să mergi în aceeaşi direcţie cu el. Succesul...

Managementul Resurselor Umane în Cadrul Antibiotice Iași

CAPITOLUL 1 MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE Resursele umane sunt primele resurse strategice ale unei organizatii (societate comerciala, institutie,...

Studiu de caz la o societate comercială

CAP. I PREZENTAREA SOCIETĂŢII S.C. Antibiotice S.A. Iaşi este unicul producător din România de antibiotice prin biosinteză şi semisinteză, de...

Analiza SWOT a Produsulul Sinopryl

Auditul produsului la S.C. Antibiotice S.A. IAŞI – pe exemplul Sinopryl .1. Prezentarea generală a fimei .1.1 Scurt istoric S.C.Antibiotice S.A....

Analiza activităților de marketing la nivelul SC Antibiotice SA

Capitolul 1. PREZENTAREA SI DESCRIEREA ACTIVITATII CURENTE A SC ANTIBIOTICE SA Compania Antibiotice Iasi este producatorul farmaceutic roman cu...

Așezarea și perceperea veniturilor bugetare la SC Antibiotice SA Iași

Cap. I. Organizare si functionalitate la S.C.”Antibiotice”S.A Iasi I.1. Scurt istoric Întreprinderea s-a înfiintat prin Hotarârea Consiliului de...

Ai nevoie de altceva?