Practică de specialitate - Arabesque

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 9263
Mărime: 416.31KB (arhivat)
Publicat de: Ernest Andrei Ion
Puncte necesare: 11

Extras din proiect

Capitolul I

Prezentarea companiei S.C.Arabesque

1.1. Istoricul firmei si activitatea sa

S.C.Arabesque SA s-a infiintat in 1994 avand capital integrat privat romanesc.Obiectul principal de activitateal societatii il reprezinta “materialele de constructii si finisaje”. Pe parcursul activitatii sale societatea si-a marit si consolidate nivelul de clienti, gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluand de la 45% in anul 1994 la aproximativ 90% in anul 2005. ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, firma si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata excelenta. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag un numar important de clienti. De la an la an gama de produse distribuite a fost largita pentru a oferi clientilor majoritatea reperelor de care au nevoie atat pentru constructii cat si pentru amenajari interioare. In acelasi timp a vut loc si o expasiune teritoriala, prin deschiderea periodica de noi puncte de lucru in cele mai mari orase ale tarii. In present depozite ale firmei Arabesque sunt in : Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Timisoara.

Datorita logisticii adecvate, Arabesque poate livra oriunde pe teritoriul tarii in maxim 24 de ore orice marfa comandata de catre clientii sai.

Compania Arabesque este lider national in distributia materialelor de constructie si finisaje.

In prezent valoarea lunara a vanzarilor este estimata undeva la aproximativ 20-22 milioane de euro. Tinta companiei este sa ajunga, pana in perioada 2011-2013, la o cifra de afaceri de circa un miliard de euro.

1.2. Descrierea produselor comercializate si a serviciilor oferite

Compania Arabesque ofera o gam de produse si materiale de finisaje atat interioare cat si exterioare:

• Feronerie, materii prime, materiale, accesorii pentru mobile

• Gips carton, tavane suspendate, profile de aluminiu

• Invelitori, acoperisuri

• Parchet, lambriuri

• Lemn, cherestea binale

• Materiale de finisaj, materiale de placare

• Instalatii termice si sanitare

• Surse , corpuri si instalatii de iluminat

• Chimice, vopseluri si materiale auxiliare

• Ciment, fier beton, caramida, BCA.

Ca urmare a cresterii cererii pe piata a materialelor de constructii s-a hotarat deschiderea unei noi filiale Arabesque in Bucuresti. Anul trecut a fost deschisa o noua filiala care-si are sediul in Catelu, si care cu pasi repezi inceraca sa se ridice la nivelul celei care-si are sediul in Militari. Deoarece deschiderea firmei a fost un real success pe piata romaneasca in acest an s-a deschis o noua filiala in Baneasa.

Serviciile furnizate in cadrul noului centru comercial in Bucuresti sunt: transportul produselor la obiective si la clientii finali(persoane juridice si fizice), consiliere tehnica, mixare vopsele, debitare pal, cantuire si fasonare.

1.3. Imaginea globala a companiei Arabesque

Imaginea sociala

Arabesque trateaza cu seriozitate problema comunicarii sociale, fiind interesata de imaginea pe care o transmite atat in randul angajatiilor actuali, cat si printer potentialii angajati. In acest sens participa la targurile de job-uri organizate in capitala si in orasele in care functioneaza filiale proprii.

Compania s-a dezvoltat foarte mult in ultimii 2-3 ani deschizand 14 filiale in tara si 4 in strainatate. S-au creat astfel aproximativ 4500 de locuri de munca si este in continuare nevoie de forta de munca calificata si necalificata.

Dezvoltarea continua a firmei si conditiile de munca oferite de acesata ( pachet salarial motivant + diverse bonuri) o fac atractiva pentru un numar mare de persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

Imaginea finaciara

Arabesque conduce topul distribuitorilor de materiale de constructii si finisaje din 2007 avand o C.A. de 470 mil. Euro, puterea sa economica iipermite sa colaboreze si cu cei mai importanti agenti economici de pe piata de profil.

Pozitia firmei in mediul de afaceri intern ii ofera credibilitatea necesara obtinerii unor credite bancare.

Cifra de afaceri intr-o continua crestere corelata cu un profit net corespunzator sunt argumente forte ale companiei in mediile finaciare.

Acest trend ascendant al vanzarilor reflecta cresterea gradului de competitivitate a produselor Arabesque si totodata a Departamentului de marketing prin actiuni care sa imbunatateasca imaginea produselor comercializate de companie.

Imaginea tehnologica

Compania se straduieste sa-si construiasca o foarte buna imagine tehnologica. Pentru aceasta a facut investitii massive in compartimentul logistic si a pus la punct un sistem informatic intern si un program director , essential pentru urmarirea permanenta a vazarilor si asigurarea unor stocuri corespunzatoare precum si pentru eficientizarea si promtitudinea livrarilor. Firma dispune de o retea de calculatoare interna de ultima generatie prin care este posibila colaborarea intre filiale si intre departamente ( logistic-vanzari-contabilitate).

Imaginea comerciala

Arabesque este lider in domeniul distributiei materialelor de constructie, materiei prime pentru industria mobilei, a materialelor folosite in amenajari interioare.

Compania colaboreaza cu peste 5000 de agenti economici din toate ramurile economiei ( producatori, constructori, comercianti).

Depozitele Arabesque colaboreaza si cu persoanele fizice care au incredere in produsele comercializate de companie si in sfaturile furnizate de angajatii specializati in comunicarea cu publicul corespunzator. Aceste produse provin din Italia, Germania, Norvegia, Austria, Polonia, Turcia si China, iar calitatea lor satisface in mare parte cerintele consumatorilor avand in vedere raportul favorabil calitate-pret.

Preview document

Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 1
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 2
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 3
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 4
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 5
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 6
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 7
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 8
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 9
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 10
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 11
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 12
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 13
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 14
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 15
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 16
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 17
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 18
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 19
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 20
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 21
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 22
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 23
Practică de specialitate - Arabesque - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Practica de Specialitate - Arabesque.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Introducerea managementului calității totale în cadrul firmei SC Kota Konstruct SA

Capitolul 1. Managementul Calităţii Totale 1.1 Managementul calităţii În contextul actual, în care nevoile consumatorilor cresc şi se diversifică...

Analiza formelor vânzării și a mediului la SC Arabesque SRL

Capitolul 1- Prezentarea generală S.C Arabesque. S.R.L 1.1. Date de identificare: Denumire: SC. ARABESQUE S.R.L Județ: Galați Oraș: Galați...

Ai nevoie de altceva?