Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2604
Mărime: 47.26KB (arhivat)
Publicat de: Maxim Ioniță
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Date de spre firma
  2. Indentificarea nevoii
  3. Criteriile de selectare
  4. Membrii centrului de achizitie
  5. Etapele procesului de achizitie
  6. Factorii de influenta ai procesului
  7. Concluzii
  8. Bibliografie

Extras din proiect

“ Procesul decizional de achizitie organizationala “

Cargus achizitioneaza tablete in scopul cresterii vitezei de livrare

Istoria Cargus

1991 - Prima companie romaneasca de curierat intern.

Ne mandrim cu aceasta, deoarece sa fii primul, in orice domeniu, nu este niciodata simplu. Iar daca luam in considerare starea conditiilor si a infrastructurii existente in Romania la acea vreme, realizam ca a fost nevoie de mult efort si multa ambitie pentru ca aceasta companie sa prinda viata. Acceptarea provocarii s-a dovedit fructoasa atunci cand cifra de afaceri a crescut si am inceput un proces de dezvoltare si imbunatatire a serviciilor, care se desfasoara si astazi.

1993 - 100% arie de acoperire!

La numai doi ani de la infiintare, Cargus reusea deja sa atinga o arie de acoperire completa, pentru intreg teritoriul Romaniei. Acest fapt se datoreaza intr-o masura cresterii pietei de curierat si innoirii parcului auto, insa diferenta determinanta a fost facuta de cresterea numarului de centre de curierat Cargus si a calitatii serviciilor desfasurate de acestea.

1998 – Cargus, principalul curier rapid din tara, se reinventeaza cu inovatii tehnologice.

Intr-o perioada de evolutie tehnologica masiva, Cargus realizeaza rolul pe care il poate juca un sistem informatic performant pentru imbunatatirea serviciilor din domeniul curieratului si investeste in consecinta. Implementarea serviciilor informatice menite sa simplifice atat procesele companiei cat si ale clientului au devenit o preocupare constanta a companiei Cargus.

2003 - Cargus ofera servicii integrate de logistica si transport.

Inca de la inceput, intampinarea si solutionarea rapida a nevoilor clientilor a fost scopul nostru. Serviciile diversificate de curierat dezvoltate in aceasta perioada si in anii ce vor urma reprezinta baza pe care se va consolida o relatie deosebita cu clientii nostri. Astfel, Cargus realizeaza devreme ca pentru a putea raspunde cu succes celor mai exigente cerinte, trebuie sa dezvolte o gama integrata de servicii, cu solutii personalizate pentru nevoile fiecaruia.

2006 – Clientii au dorit, Cargus a oferit: Matinal

Ca urmare a cererilor existente pe piata, Cargus pune la punct o flota performanta si un sistem competent de transport, pentru a sustine noua gama de servicii dinamice si inovative:

* Matinal - Cargus garanteaza efectuarea expedierii livrarii pana la ora 10 in dimineata urmatoare. In caz contrar se face returnarea intregii sume platite de catre expeditor.

2006 - 15 ani de curierat, 15 ani de siguranta

Grija pe care o acordam clientilor nostri a devenit evidenta in anul 2006, cand s-a constatat ca rata de pierdere a expedierilor Cargus este de doar 0,002%. Asta inseamna ca la 100.000 de expedieri exista doar 2 pierderi. Siguranta a fost mereu unul dintre obiectivele majore ale companiei Cargus iar aceste eforturi au fost apreciate de clienti, cu ajutorul carora am reusit sa implinim 15 ani de activitate in piata de curierat.

2007 - Certificare ISO 9001:2001

Serviciile Cargus au fost certificate conform sistemului de management al calitatii ISO 9001:2001 de catre SRAC si IQNet. Inca o garantie care sta martora calitatii serviciilor Cargus.

2008 – CARGUS a fost achizitionata de DP DHL

Achizitia companiei Cargus face parte din strategia DHL International Romania de a ramane primul jucator pe piata locala de curierat expres.

Inca de la inceput, DHL International Romania a considerat Cargus ca fiind cea mai buna optiune, datorita imaginii impecabile si notorietatii acestui brand pe piata locala, precum si orientarea catre client care corespund perfect valorilor companiei.

2009 – CARGUS - Mai repede

Stim ca in afaceri termenele trebuie respectate cu strictete. De aceea, Cargus a implementat o noua retea de distributie care permite livrarea in 24 de ore in toate orasele din Romania,

indiferent de originea si destinatia expedierii. Astfel, Cargus este prima companie de curierat din Romania care asigura 24 de ore timp de tranzit pentru expedieri intre orasele Romaniei.

2010 – Extinderea certificarii ISO 9000 – 2008 la nivel national

In 2010 Cargus a extins domeniul certificarii ISO 9000 – 2008 la nivelul tuturor localitatilor din provincie.

Astfel, toate activitatile desfasurate la nivel national sunt conforme cu standardul ISO 9001 – 2008.

2011 – 20 DE ANI de experienta in curierat

De-a lungul celor 20 de ani de activitate, Cargus a devenit unul dintre principalii jucatori pe piata de servicii de curierat cu peste 1.500 de angajati, detinand 7 centre nationale de sortare, 42 de centre de expedieri si operationale, avand in portofoliu peste 30.000 de clienti pentru care livreaza peste 6,5 milioane de expedieri anual.

Cargus se mandreste de a fi recunoscut ca “pionier al curieratului din Romania” si ca una dintre cele mai importante companii din acest domeniu. De aceea, priveste spre viitor cu incredere si energie!

Preview document

Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 1
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 2
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 3
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 4
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 5
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 6
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 7
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 8
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 9
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 10
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 11
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 12
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 13
Procesul decizional de achiziție organizațională Cargus - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Procesul Decizional de Achizitie Organizationala Cargus.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?