Program de continuitate - Spălătoria 24Clean

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 950
Mărime: 28.99KB (arhivat)
Publicat de: Eduard Ivașcu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monoranu Adrian

Extras din proiect

1.Analiza

Serviciile oferite de curatatoriile de haine , se adreseaza oamenilor ocupati care nu au timp sa spele, sa calce hainele acasa ,sau, deoarece au un venit disponibil ridicat apeleaza la acest gen de servicii.Dupa o zi grea de munca este de preferat odihna ,nu spalatul hainelor, indeosebi a celor care nu pot fi spalate la masina automata.Prin apelarea acestor servicii de curatatorie se economiseste timp, care poate fi dedicat altor activitati.

Brandul ales “24CLEAN” ofera servicii de spalatorie profesionala pentru tot felul de haine, groase sau subtiri cum ar fi camasi, tricouri, curatatorie chimica pentru pantaloni, sacouri,paltoane, haine din stofa etc

Spalatoria „24CLEAN” a intrat pe piata spalatoriilor, cu un scop: definirea calitatii serviciilor oferite de o spalatorie curatatorie ecologica.

Piata de referinta a serviciilor oferite de “24CLEAN”, este cea a orasului Iasi( 306.000 locuitori).

La nivel macroeconomic se manifesta prin dinamica si nivelul indicatorilor sintetici macroeconomici(produs national brut si net, produs intern brut si net, venit national) evolutia principalelor domenii de activitate exprimata prin indicatori specifici ai productiei industriale, transporturilor, comertului interior si exterior, modificarea veniturilor reale ale populatiei, credit, inflatie, somaj, exprimand in fapt dorinta de cumparare.Este necesara studierea acestor factori pentru a se determina cu aproximatie segmentul vizat caruia se adreseaza serviciile “24Clean”.

Analiza mediului extern in care opereaza curatatoria “24CLEAN” se refera la:

1.Aspecte ce tin de mediul socio-demografic:

Sex: atat femeile cat si barbatii pot apela la acest gen de servicii, insa in special barbatii (48,8% din pop. orasului Iasi).

Varsta: 25-50 ani.

Venituri: medii si mari: peste 1000Ron

Ocupatia: oameni de afaceri, persoane cu mai multe job-uri sau cu un singur job care le ocupa foarte mult timp.

Situatia familiala: celibatar/vaduv/familie numeroasa;

2.Aspecte ce tin de mediul natural:

-protejarea mediului(cadrului) natural prin infiintarea unei curatatorii ecologice.

Alte brand-uri din orasul Iasi care presteaza servicii de curatatorie de haine cum ar fi : GeoSpring, TantaVas, reprezinta concurenta fata de care trebuie sa ne distingem prin diverse strategii de marketing.

2.Obiective

Obiectivul principal urmarit de “24CLEAN” este acela de a recompensa clientii fideli, si de a-si largi sfera(socio-demografica) in care presteaza servicii.Se urmareste cresterea veniturilor cu 50% , pe o perioada de 8 luni (incepand cu martie 2007).

Dupa anotimpul de iarna, in care hainele au fost purtate si s-au murdarit, oamenii vor dori sa le curete pentru a le pune in sifoniere. Inainte de Paste vor fi aduse cat mai multe haine de primavara la curatat(sacouri, geci de primavara, lenjerii de pat si alte articole vestimentare).Curatenia de vara de asemenea, va implica aducerea anumitor accesorii din industria textila la curatatorie.Deci calitatea serviciilor trebuie sa fie ridicata, pentru a atrage cat mai multi clienti.

Preview document

Program de continuitate - Spălătoria 24Clean - Pagina 1
Program de continuitate - Spălătoria 24Clean - Pagina 2
Program de continuitate - Spălătoria 24Clean - Pagina 3
Program de continuitate - Spălătoria 24Clean - Pagina 4
Program de continuitate - Spălătoria 24Clean - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Program de Continuitate - Spalatoria 24Clean.doc

Alții au mai descărcat și

Planul de marketing al unei firme de curățătorie, spălătorie și călcat

PLANUL DE MARKETING AL UNEI FIRME DE CURATATORIE, SPALATORIE SI CALCAT -S.C. TIME IS MONEY S.R.L- Pentru ca timpul dumneavoastra este pretios!...

Plan de afaceri - o spălătorie ecologică

I.Rezumat Firma infiintata de noi “ SUPER CLEAN” are ca obiect de activitate spalarea si curatarea articolelor de imbracaminte si nu numai ,pentru...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?