Extras din proiect
CAP.1 Scurtă descriere a firmei
SC FOTBAL CLUB STEAUA SA este unul dintre cele mai importante cluburi de fotbal din România, sediul fiind situat pe Blvd. Ghencea nr. 45 sector 6 Bucureşti.
Domeniul de activitate
Pe lângă participarea în competiţii de fotbal cu echipa, firma are şi alte activităţi. Fc Steaua insiprată dupa modelele marilor echipe europene: Barcelona-FCB, Liverpool-LFC, Anderlecht-RSCA, şi-a creat un brand: FCSB. Clubul vinde peste 150 de produse originale sub marca FCSB, are o revistă oficială FCSB şi are un site unde se găseşte şi un magazin on-line. Fc Steaua a inaugurat de curând muzeul oficial al clubului, amplasat la etajul al doilea al tribunei oficiale de la stadionul Steaua.
Scurt istoric
Fotbal Club Steaua Bucureşti a luat fiinţă pe 7 iunie 1947 printr-un ordin al ministrului Armatei, Mihail Lascar. În vara anului 1946, câţiva generali şi ofiţeri superiori ai armatei romîne au inceput demersurile pentru formarea unui club militar şi a unei echipe de fotbal reprezentative a Armatei. Câteva luni mai tarziu, în primavara lui 1947, s-a constituit Asociaţia Sportivă a Armatei. Primul conducător tehnic al echipei a fost desemnat căpitanul Ştefan Septville, iar echipa abia incropită a plecat, în vara, în primul ei stagiu de pregatire la Sinaia. Deşi urma să susţină un meci de baraj pentru promovarea în Divizia B, AS Armata Bucureşti a fost admisă direct în prima divizie, în locul echipei Carmen, exclusă din activitatea sportivă. Primul antrenor al noii divizionare A a fost Coloman Braun-Bogdan.
Transformată între timp în Casa Centrala a Armatei, Steaua de astăzi a câstigat primul său titlu de campioană în 1951, sub bagheta fostului locotenent din vremurile naşterii echipei, Gheorghe Popescu. Din acel an şi până în ediţia 1960-1961, CCA avea să mai cucerească încă 5 titluri de campioană. Începănd din vara lui 1961, echipa a preluat actuală denumire, Steaua Bucureşti.
Pieţele pe care activează
Fc Steaua activează cu produsele cu brandul FCSB în aproape toată ţara. În principal în Bucureşti, apoi Galati, Braşov, Timişoara etc.
Cap 2 Misiunea firmei
Misiunea clubului se referă la activităţile de relaţii cu publicul, organizaţia încearcă să proiecteze atitudini pozitive şi o imagine de top care va fi preferată de public.
Suporterii clubului vor avea parte de politici de fidelizare şi se vor transforma din fani înrăiţi în clienţi, care plătesc pentru fiecare serviciu al clubului, fiind în acelaşi timp educaţi să trăiască o altfel de experienţă pe stadion. Stadionul în sine va deveni un centru de recreere multifuncţional.
Cap 3. Obiective generale pentru anul 2009
La inceputul sezonului competiţional 2007-2008, Consiliul de Administraţie a stabilit strategia de dezvoltare a Fc Steaua Bucuresti SA, bazată pe princiipile unei structuri corporatiste. În toate componentele ei, strategia nou fundamentată a fost imbinată armonios cu brandul „STEAUA”.
Obiective cantitative
- optimizarea şi maximizarea valorii activităţiilor conexe fotbalului, prin dezvoltarea parteneriatelor cu sponsorii noştrii, implementarea noilor politici de merchandising, precum şi relaţia cu fanii
- achiziţia unui sistem modern de promovare a imaginii partenerilor noştrii, folosind tehnologia LED Display, pentru modernizarea mogazinului oficial de la stadion
- lansarea magazinului online
- achiziţionarea unui sistem performant de ticketing, control, acces şi monotorizarea accesului spectatorilor pe stadion
- planificarea de business, masurarea indicatorilor financiari şi nefinanciari, precum şi monitorizarea rezultatelor
Preview document
Conținut arhivă zip
- Program de Marketing pentru FC Steaua.doc