Programe de Marketing

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 6419
Mărime: 22.28KB (arhivat)
Publicat de: Anatolie Văduva
Puncte necesare: 7
subiecte rezolvate, an 3,sem 1 marketing fac spiruharet

Extras din proiect

True/False

Indicate whether the sentence or statement is true or false.

__F_ 1. Marketingul este un proces social si managerial prin care grupurile si indivizii obtin ceea ce le trebuie si ceea ce doresc prin schimbul de produse sau valori cu alte grupuri sau indivizi.

__T__ 2. Marketingul inseamna mai mult decat un compartiment in cadrul unei firme.

__F__ 3. Conceptul de marketing a incheiat parcurgerea unui proces de reevaluare conceptuala in raport cu cerintele globale, de ordin tehnologic, economic si social, carora a trebuit sa le faca fata.

__T__ 4. Marketingul poate sa insemna luarea prin surprindere a consumatorului, exploatarea cunostintelor sale deficitare, bazate pe constrangerile sociale in care traieste.

____ 5. Orientarea catre vanzare pleaca de la analiza nevoilor clientilor in special a celor nesatisfacute.

__T__ 6. Compartimentul de marketing modern este rezultatul unei lungi evolutii in dezvoltatea marketingului.

__F__ 7. In evolutia compartimentului de marketing pot fi identificate 6 etape de evolutie.

__T__ 8. Compartimentul de marketing are rol de sinteza.

__T__ 9. Functia de strateg al intreprinderii , indeplinita de compartimentul de marketing, se va materializa in existenta unui program de marketing integrat in programul de dezvoltare de ansamblu a firmei.

__T__ 10. Sumele alocate actiunilor de marketing pot fi considerate investitii care implica risc dar si deschid orizonturi pentru castiguri importante.

__F__ 11. Peter Jewet recomanda sa fie recrutate la departamentul de marketing acele persoane care doresc sa participle la prosperitatea firmei si nu pe acelea care se intereseaza numai de posibilitatile de avansare.

__T__ 12. Efectuarea recrutarii de catre persoane competente, impartiale si obiective constituie unul dintre principiile de baza ale recrutarii resurselor umane.

__T__ 13. Calculul nevoilor directe de recrutare se efectueaza prin compararea efectivului teoretic cu cel real, prin luarea in considerare a vitezei cu care reinnoieste personalul.

__F__ 14. Studiul posturilor se exprima pe baza descrierii caracteristicilor acestora, evidentiindu-se aspectele de personalitate necesare ocuparii postului.

__T__ 15. John Nesbitt preciza ca: “Nu furnizarea informatiilor este problema , ci excesul lor”

__T__ 16. Segmentarea pietei se poate realiza in mai multe feluri, fiecare firma trebuie sa descopere anumite segmente tinta care sa corespunda cel mai bine obiectivelor si resurselor sale.

__F__ 17. O strategie de marketing consta, printre altele, din obiectivele generale ce trebuie formulate si pe de alta parte, din indicarea masurilor ce trebuie adoptate.

___T_ 18. Produsele si serviciile sunt apreciate ca fiind principala "cale de comunicare" intre firma si piata.

__F__ 19. În privinta politicii de pret, intreprinderea poate opta pentru elaborarea : strategiei preturilor scazute, inalte,strategiei preturilor moderate si strategiei preturilor combinate.

__T__ 20. În fundamentarea pretului, compania poate avea in vedere la stabilirea nivelului acestuia: orientarea dupa costuri, orientarea dupa concurenta sau orientarea dupa cerere

__F__ 21. Curriculum vitae este o autobiografie.

__F135__ 22. In fundamentarea unui program de marketing se impune printre altele fundamentarea unui plan operational de 1 an, dupa care fundamentarea unui plan strategic care acopera 3-5 ani.

____ 23. Analiza mediului de marketing presupune analiza rentabilitatii si eficientei economice.

____ 24. Analiza micromediului intreprinderii examineaza printre altele concurentii, distribuitorii, furnizorii si organismele publice.

__T__ 25. Promovarea vanzarilor presupune acordarea de stimulente pe termen scurt cu scopul de a incuraja clientii sa incerce sau sa achizitioneze un anumit produs.

__F__ 26. Relatiile publice presupun utilizarea seviciilor postale, a telefonului sau a oricaror mijloace impersonale de a intra in legatura cu oamenii.

__T__ 27. Universurile (imprejurarile) in care se plaseaza luarea deciziilor pot fi sigure, aleatoare, nedeterminate si antagoniste.

__F__ 28. Componenta informationala externa a SIM cuprinde studii de marketing de la furnizori autorizati si studii de marketing de la Departamentul cercetari de marketing.

__T__ 29. Componenta informationala interna a SIM presupune analiza vanzarilor, a cheltuielilor de marketing si a inregistrarilor financiar-contabile.

__T__ 30. Specialistii in marketing gandesc si orienteaza activitatea pe termen lung, agentii de vanzari gandesc pe termen scurt.

__F__ 31. Specilistii in marketing isi propun sa vanda cat mai mult, in timp ce agentii de vanzari isi propun sa obtina profituri si sa castige o cat mai mare cota de piata.

__F__ 32. Curriculum vitae functional pune accentul pe realizarile obtinute, tinand seama si de cronologia lor.

__T__ 33. Subiectivismul in conceperea anuntului pentru ocuparea postului reprezinta una din cauzele care pot duce la esecul recrutarii.

___T_ 34. Enuntarea prea detaliata a cerintelor postului se inscrie in randul cauzelor cre pot duce la esecul recrutarii.

__F__ 35. Selectia ca proces prin care se alege cel mai potrivit candidat pentru a ocupa un anumit post se efectueaza numai pe cale empirica .

__T__ 36. Programul de marketing se constituie ca punct central al strategiei de piata si instrumentul principal de concretizare si realizare a obiectivelor strategice.

__F__ 37. Mixul de marketing reprezinta setul de instrumente de marketing pe care firma le utilizeaza pentru a-si atinge obiectivele de marketing pe termen lung.

__F__ 38. In functie de caracterul obiectivelor deosebim programe: globale si operationale.

__F__ 39. Distributia selectiva se caracterizeaza prin plasarea bunurilor sau a serviciilor printr-un numar cat mai mare de unitati de desfacere.

__T__ 40. Imaginea este un complex de conceptii, idei si impresii pe care o persoana le asociaza xcu un anumit obiect.

Preview document

Programe de Marketing - Pagina 1
Programe de Marketing - Pagina 2
Programe de Marketing - Pagina 3
Programe de Marketing - Pagina 4
Programe de Marketing - Pagina 5
Programe de Marketing - Pagina 6
Programe de Marketing - Pagina 7
Programe de Marketing - Pagina 8
Programe de Marketing - Pagina 9
Programe de Marketing - Pagina 10
Programe de Marketing - Pagina 11
Programe de Marketing - Pagina 12
Programe de Marketing - Pagina 13
Programe de Marketing - Pagina 14
Programe de Marketing - Pagina 15
Programe de Marketing - Pagina 16
Programe de Marketing - Pagina 17
Programe de Marketing - Pagina 18
Programe de Marketing - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Programe de Marketing.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Program de Marketing de Promovare a Mobilierului din PAL în România

Introducere Prin continutul sau, lucrarea isi propune sa identifice, sa contureze si sa evidentieze cat mai clar aspectele cele mai importante ale...

Program de Marketing - Hotel Europa Eforie Nord

INTRODUCERE Eforie Nord se prezintă astăzi turiştilor ca o staţiune modernă, căutată de numeroşi vilgiaturişi români şi străini. Condiţiile...

Strategia de Dezvoltare a SC Agriam Invest SRL

Introducere Termenul “strategie” are o istorie multimilenară. Utilizat pentru prima dată pentru a defini “arta războiului” în China antică, în...

Program de marketing privind promovarea imaginii postului de radio - Național FM

Introducere Deoarece atât piaţa, privită ca noţiune economică, cât şi societatea în ansamblu, se află într-o continuă şi rapidă schimbare,...

Planificarea Strategică de Marketing a Agenției de Turism

Informatii generale despre turismul românesc România a reprezentat o destinatie turistica importanta pentru piata zonala, promovând, cu precadere,...

Programe de marketing pentru firma SC Osaca SRL

Capitolul 1. Prezentarea firmei SC OSACA SRL. 1.1. Obiectul de activitate Societatea comerciala OSACA SRL, avand sediul la Braşov, str Cocorului;...

Marketing direct și comunicare promoțională

Introducere Din punct de vedere etimologic, substantivul comunicare provine din latinescul comunicatio care semnifică împărtăşire, conversaţie....

Elaborarea programului de marketing pentru lansarea pe piața românească a unui produs

INTRODUCERE Lumea economico-socială cunoaşte, la început de mileniu XXI, transformări radicale. Omenirea se confruntă cu probleme complicate şi...

Ai nevoie de altceva?