Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 10127
Mărime: 95.28KB (arhivat)
Publicat de: Maximilian Scurtu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ciocoiu Petrisor

Extras din proiect

Infiintata la inceputul anului 2008, avand un capital integral privat, compania are ca

activitate de baza transportul intern si international de marfuri si se afla intr-un proces continuu de dezvoltare si imbunatatire a serviciilor oferite clientilor in conditii de operativitate, eficienta si siguranta maxima.

Inca de la inceput scopul propus a fost a oferi clientilor cele mai calitative servicii de transport marfa la preturi cat mai avantajoase si de a raspunde asteptarilor clientilor la un nivel cat mai inalt.A castigat respectul clientilor prin serviciile de calitate pe care le ofera.

Pentru ca in transport cel mai important activ este timpul, iar timpul inseamna bani de aceea trebuie sa se ajunga intotdeauna in timp util la destinatie. Toate aceste standarde occidentale sunt atinse beneficiind de personal inalt calificat si bine organizat pe departamente si divizii, in scopul gestionarii cat mai eficiente a activitatii precum si de un parc auto modern format din autocamioane de 20 t, 10 t, 7,5 t, autoutilitare de 3,5 t, dar si din masini mici pentru transportul rapid de colete si plicuri in orasele extrem de agglomerate. Flota PrimeroTrans este prezenta oriunde, tranzitand in permanenta tara sau in Europa cu orice tip de marfa. Marirea substantiala a flotei de autocamioane, dezvoltarea de servicii noi, planuri de fidelizare a clientilor, modalitati de tarifare flexibile plus o serie de facilitati oferite in premiera pe piata romaneasca de companie. Proiectul in cauza a beneficiat de o promovare intensa, dupa metode occidentale, rezultatele neintarziind sa apara. Camioanele se prezinta in stare buna de functionare, avand reviziile efectuate la zi si fiind echipate corespunzator cu chingi de ancorare marfa, liza, lift (care sporeste siguranta marfii dvs. in timpul transportului), sunt acoperite cu prelata facilitand astfel incarcarea pe deasupra, cu macaraua sau pe lateral. Interfata dintre firma si client o reprezinta angajatii. De aceea salariatii societatii sunt atent selectionati, astfel incat, in relatia cu clientul sa dea dovada de respect, responsabilitate, simtul raspunderii si seriozitate si profesionalism fata de sarcinile pe care le au de indeplinit in cadrul firmei.

In anul 2009 PrimeroTrans lanseaza noile servicii de Transport Mobila, astfel firma iti muta mobila si bagajele fara probleme in Bucuresti sau din Bucuresti catre ori ce destinatie din tara, fiecare mutare facuta beneficiaza de atentie si seriozitate maxima pentru ca mobila si lucrurile clientilor sa ajunga in siguranta la destinatie.

PrimeroTrans lanseaza servicii proprii de transport marfa Local, Transport intern cu autodube si camioane, Transport intern in regim ADR, Transport extern de marfuri generale, Transport intern si extern in regim de Grupaj si Transporturi agabaritice.

II. ANALIZA MEDIULUI INTERN SI EXTERN. ANALIZA SWOT (strenghts, worries,opportunities , threats – puncte tari, puncte slabe, oportunitati si amenintari)

1 Mediul extern

Ca agent economic avand un anumit profil de activitate intreprinderea functioneaza in conditii concrete pe care I le ofera mediul sau extern.Iar daca pentru intreprindere asa cum bine observa Kotler, “mediul de marketing= oportunitati si primejdii”, inseamna ca rezultatele activitatii sale vor depinde, pe o parte,de masura cunoasterii fizionomiei si mecanismului de functionare a mediului iar pe de alta parte de capacitatea si priceperea intreprinderii de a fructifica oportunitatile si de a evita primejdiile pe care aceasta I le furnizeaza.

Intr-un sens larg, mediul in cadrul caruia intreprinderile isi desfasura activitatea cuprinde un ansamblu de factori alcatuind o structura complexa, eterogena;este vorba de factori de natura economica, sociala, culturala, juridical, politica, demografica, ecologica, etc.Intr-o viziune macroeconomica intreprinderile insele fac parte din acest mediu, in primul rand, din componenta economica a acestuia.Coborand insa observatia la nivelul intreprinderii, mediul apare alcatuit dintr-o retea de variabile exogene carora intreprinderea le opune propriile sale resurse-umane, materiale si financiare, respective, un set de variabile endogene. Privind static, la un moment dat, componentele mediului se gasesc in anumite raporturi, alcatuiesc o anumita structura, care reflecta natura societatii, stadiul de dezvoltare atins. Raporturile dintre componente par sa sugereze echilibrul la care a ajuns mediul in momentul respective. In realitate, insa, echilibrul nu este decat o tendinta cu caracter constant, componentele mediului aflandu-se intr-o permanenta miscare, cu consecinte asupra fizionomiei de ansamblu a acestuia ca si asupra raporturilor dintre componentele sale. Intreprinderea se va confrunta, deci, cu un mediu dinamic iar revoluti a mediului rareori este liniara.Aceasta, intrucat componentele sale nu evolueaza in acelasi ritm, in aceeasi maniera. Dupa modul cum se modifica aceste componete, dupa natura raporturilor dintre ele si a efectelor declansate, mediul extern cunoaste mai multe forme, intre care:

mediul stabil, specific perioadelor “linistite”, cand evolutia fenomenelor este lenta si usor previzibila, ridica intreprinderii putine probleme de adaptare. Un astfel de mediu este insa tot mai rar intalnit in economia contemporala;

mediul instabil, caracterizat prin frecvente modificari in majoritate componentelor sale, reprezinta, in perioada actuala, tipul obisnuit de mediu cu care se confrunta intreprinderile din aproape toate sectoarele de activitate.Confruntarea cu un astfel de mediu solicita o atitudine prospectiva, descifrarea directiei si cotei schimbarilor, cresterea capacitatii de adaptare la schimbari a intreprinderilor;

mediul turbulent, este in comparatie cu celelalte doua tipuri, relative ostil intreprinderii, punandu-I probleme dificile, de adaptare sau chiar, de suparvietuire. Intr-un astfel de mediu, schimbarile din evolutia componentelor si a raporturilor dintre ele sunt bruste, in forme si directii intrevizibile conducand uneori la schimbari substantiale insasi fizionomia mediului.

Raportarea eficienta la mediu impune cercetarea atenta a componentelor sale, a ineractiunii dintre acestea precum si a impactului lor asupra pietei si evident, asupra activitatii intreprinderii. Agentii mediului nu actioneaza insa cu aceeasi intensitate si in aceeasi masura asupra activitatii intreprinderii. Cu unii dintre ei, intreprinderea intra in legaturi directe, impuse de necesitatea realizarii obiectului sau de activitate, influentele fiind de regula reciproce; cu altii, relatiile sunt mai indepartate, mai slabe, influenta acestora fiind de cele mai multe ori indirecta.Agentii cuprinsi in prima categorie formeaza micromediul intreprinderii; ceilalti alcatuiesc componentele macromediului intreprinderii.

2 Mediul Intern

Fructificarea ocaziilor oferite de mediul extern ori contracararea amenintarilor acestuia este determinate de potentialul intreprinderii, de capacitatea sa de a realize acest lucru. Un astfel de potential este expresia modului in care s-a angajat. Cunoasterea potentialului presupune deci cunoasterea elementelor care stau la baza desfasurarii activitatii intreprinderii, a modului in care acesta se combina si a efectelor pe care le genereaza in cadrul mediului extern.

Mediul intern al inteprinderii este alcatuit din totalitatea elementelor ce asigura realizarea obiectului de activitate al acesteia.Acesta intra in actiune nu ca o suma aritmetica, ci ca un ansamblu in care componentele “conlucreaza” conditionandu-se reciproc, potentandu-se sau anihilandu-se dupa caz.Rezulta ca mediul intern are deopotriva un continut static si unul dinamic.

Continutul static al mediului este dat de elementele sale componente private izolat, fara surprinderea legaturii dintre acestea si a raporturilor in care se afla unele cu altele.Evidentierea continutului static permite evaluarea dimensiunilor resurselor si descrierea acestora, reprezentand primul pas in cadrul procesului de studiere al mediului intern.

Continutul dinamic al mediului intern este exprimat de efactul synergic produs prin ansamblarea in procesul activitatii a resurselor de care dispune firma.El este pus in evidentade “sinergia” firmei definite de “rezultanta fortelor motrice interne ireductibile ale intreprinderii”.Efectul static depinde , intre altele, de raporturile cantitativ-structurale in care se afla componentele mediului.

Cand raporturile dintre resurse sunt adecvate, iar disponibilitatea lor este maxima, ansamblarea in procesul activitatii poate produce un effect synergic ridicat.Intr-o astfel de situatie mediul intern este echilibrat.In cadrul in care aceste raporturi sunt necorespunzatoare, iar disponibilitatea lor este minima, efectul synergic obtinut este scazut. In aceasta situatie mediul intern este dezechilibrat. Majoritatea firmelor romanesti au in perioada de tranzactie o strategie scazuta datorita faptului ca resursele de care dispun se gasesc intr-un puternic dezechilibru.

Preview document

Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 1
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 2
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 3
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 4
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 5
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 6
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 7
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 8
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 9
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 10
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 11
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 12
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 13
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 14
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 15
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 16
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 17
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 18
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 19
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 20
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 21
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 22
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 23
Proiect de practică - SC Edward Primero Trans SRL - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Practica - SC Edward Primero Trans SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Lucrări practice la marketingul transporturilor

Lucrarea practică nr.1 Tema: Analiza de marketing a întreprinderii de transport Conţinutul lucrării: - Consideraţii generale - Prezentarea...

Te-ar putea interesa și

Analiza SWOT - firmă transporturi

\INTRODUCERE România, în calitate de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene de la 1 Ianuarie 2007, are nevoie de o politică a sectorului...

Ai nevoie de altceva?