Proiect de practică - Top Travel

Proiect
10/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 8487
Mărime: 1.53MB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu Pavel
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: jkmșk
Bacau
TOP TRAVEL

Cuprins

  1. I. Introducere
  2. II. 1. Prezentarea firmei
  3. 1.1.Înființare, formă de proprietate, obiect de activitate
  4. 1.2.Resursele firmei
  5. 1.3.Conducerea firmei
  6. 1.4.Relațiile cu piața
  7. 2. Politica promoțională
  8. 3. Sistemul decizional de marketing al SC „TOP TRAVEL”
  9. 4.Strategia de piață a agenției de turism
  10. 5. Mixul de marketing
  11. 5.1. Politica de produs
  12. 5.2. Politica de preț
  13. 5.3. Politica de distribuție
  14. 5.4. Politica promovare
  15. 5.5. Implicarea umană
  16. 5.6. Procesul de prestare a serviciului
  17. 5.7. Dovezile fizice
  18. III. Concluzii
  19. IV. Bibliografia

Extras din proiect

România este unul dintre cele mai competitive țări din Europa Centrală și de Est, dispunând de un potential turistic major, care nececistă valorificat. Motivul fiind faptul că în turismul românesc se prefigurează toate formele de turism existente în Europa, pornin de la turismul pe litoral și în Delta Dunării, turismul montan - cu practicarea sporturilor de iarnă, turismul istoric, cultural și religios, turismul de afaceri, turismul de vânătoare, turismul speologic, etc Prezentând diversitate pentru clientul român și nu doar, care de altfel are cerințe majore și prentenții și mai mari.

De menționat este faptul că dacă înainte exista potențial, el era valorificat doar într-o mică măsură, uneori neglijându-se aproape total unele baze de cazare, tratament și agrement, adesea chiar menționându-se degradarea și neutilizare acestora, prezentul arată că totuși această ramură a cunoscut o vitalizare semnificativă și mulți din cei angajați în prestarea serviciilor de acest gen au conștientizat necesitatea acestora și în același timp s-a mărit semnificativ numărul locațiilor de agrement, cazare, etc., și acest lucru a contribuit de altfel la dezvoltarea gamei de servicii turistice.

Aportul în activitatea turistică o au în special tour-operatorii din țară, care antrenează și atrag turiști în practicarea uneia sau alteia dintre formele de turism și de modul în care se planifică și se organizează aceștia, fiind niște verigi de legătură între clienți și destinațiile de odihnă, relaxare sau aventură și distracție.

În acest studiu de caz, voi prezenta modul în care și-a elaborat strategia agenția de turism TOP TRAVEL, abordând o prezentare succintă a firmei, apoi etapele necesare pentru fundamentarea politicii sale de marketing, strategia de piață și politica promoțională, analiza sistemul decizional de marketing,urmând să analizez concurența agenției. Finalizez cu o conlcuzie care să genereze impactul agenției de turism asupra societății în care își desfășoară activitatea, dat fiind faptul că analiza acesteia, și mai ales organizarea principiilor sale strategice derviă din efectele turismului în viața economică a unei țări.

Chiar dacă turismul a câștigat importanță și poate mai continuă s-o facă, numărul turiștilor a scăzut semnificatv sub influența efectelor crizei economice, care s-au lăsat mult așteptate.

Sectorul turistic se dezvoltă în pași tot mai aprigi, dorind să atragă un număr cât mai mare de clineți, în condițiile, în care concurența e cât mai acerbă și zilnic apar noi și noi concurenți, chiar dacă insemnificativi. Una dintre multiplele agenții de turism din orașul Bacău este și TOP TRAVEL, din str. 9 mai 52.

1.Prezentarea firmei

1.1. Înființare, formă de proprietate, obiect de activitate

S.C. TOP TRAVEL a fost înființată la 28.04.2005. Agenția este situată în zona centrală a orașului Bacau, în apropierea Prefecturii într-un spațiu modern, având posibilități pentru o informare complexă a turiștilor asupra ofertei turistice. Este o societate cu răspundere limitată, deci forma de proprietate este privată. Societatea este formată prin asocierea a două persoane, cu un capital social de 210 RON subscris la Raiffeisen Bank, atigând astăzi un capital social de 5000 RON.

Principalul obiect de activitate îl reprezintă activitatea de asistență turistică, ale agențiilor de voiaj și a tour-operatorilor. S.C. TOP TRAVEL a obținut licența de turism tur operatoare și desfășoară următoarele activități :

-organizarea de pachete de servicii în domeniul turismului intern și internațional;

- vânzarea către turiști a pachetelor de servicii proprii și a celor contractate și a celor contractate cu alte agenții de turism;

- rezervarea și comercializarea serviciilor de cazare, masă, transport, agrement, tratament și cură balneară;

- asistențăturistică, închiriere de mașini;

- rezervarea și comercializarea de bilete de avion , autocar, tren;

- rezervarea și comercializarea de bilete la spectacole, manifestații artistice, sportive sau alte activitătți de divertisment și agrement.

1.2.Resursele firmei

Agenția de turism TOP TRAVEL dispune de mijloacele materiale necesare pentru buna desfășurare a activității sale Firma are în dotare un spațiu situat central, amenajat ultramodern, mobilier modern și funcțional, telefon, fax, calculatoare, imprimantă, scaner, xerox, aparat radio, calculatoare de birou. Cea mai de preț resursă a societății este, însă, personalul angajat, absolvenți ai Facultății de Turism, cu examen de licență și cu experiență în domeniu.

Personalul își desfășoară activitatea pe baza fișei postului, având atribuții specifice, dar putând oricând să sprijine și realizarea altor activități din cadrul agenției, mai ales în legătură cu cerința de a veni în întâmpinarea turiștilor cu informații despre oferta turistică a agenției.

Fiind o firmă de dimensiuni reduse, S.C. TOP TRAVEL SRL dispune de resursele umane minime necesare, personalul firmei include : director general, director economic, contabil, 2 agenți de turism.

Organigrama firmei este :

Director general

Director economicContabil

Agent turism Agent turism

Aceștia sunt angajații permanenți ai firmei, în afară de ei, societatea apelează și la serviciile unor ghizi autorizați în condițiile în care firma organizează excursii ce urmăresc vizitarea unor obiective turistice.

Activitatea în domeniul financiar constă în încasarea contravalorii serviciilor turistice pe care le intermediază, virarea către prestatorii de servicii a sumelor stabilite cu aceștia prin contract și oprirea de către agenție a comisionului cuvenit.

1.3.Conducerea firmei

Administrarea societății se face de către asociați, prin intermediul Adunării Generale a Asociaților, ce reprezintă organul de conducere a societății, care decide asupra activității acesteia și-i asigură politica economică.

1.4.Relațiile cu piața

Deoarece sfera de acțiune a agenției de turism TOP TRAVEL se situează la nivelul județului Bacău, firmele concurente sunt, în special, agențiile de turism și cele specializate în efectuarea transportului turistic.

Piața este formată din populația județului Bacău, dar are și clienți din alte județe care apelează la serviciile firmei pe de o parte și pe de altă parte, societățile comerciale cu profil turistic ce pot asigura servicii de cazare, masă, agrement, cură balneară precum și de agențiile de turism specializate pe efectuarea transportului turistic cu autocare proprii care, în aceste condiții, trec de la poziția de concurent pe cea de partener de afaceri cu care agenția încheie contracte de închiriere de mijloace de transport.

Societățile prestatoare de servicii turistice de cazare, masă, tratament cu care agenția colaborează sunt numeroase.Cele mai multe contracte sunt realizate în perioadele de sezon : vara, iarna ( perioade de vârf ) - pe litoral sau în stațiunile de odihnă și tratament.

Bibliografie

1.Virgil Balaure, coordonator, „Marketing”,Editura Uranus, București, 2000;

2.Mihai Deju, Eugenia Harja, Ovidiu-Leonard Turcu, Marcela-Cornelia Danu, Laura-Cătălina Țimiraș „Marketing. Concepte. Aplicații și studii de caz”, Editura Alma Mater, Bacău, 2011;

3.http://toptravelbc.ro/

4.http://www.csjbacau.ro/agentii-de-turism.html

5.http://www.desteptarea.ro/agentia-de-turism-top-travel-a-devenit-agentie-asociata-paravion/

6.http://www.turistik.ro/agentia/top-travel/detaliu_circuit/2893

7.http://www.turismmarket.com/tehnologia-si-internetul-in-turism-ota-lansarea-traveo

Preview document

Proiect de practică - Top Travel - Pagina 1
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 2
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 3
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 4
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 5
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 6
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 7
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 8
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 9
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 10
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 11
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 12
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 13
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 14
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 15
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 16
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 17
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 18
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 19
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 20
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 21
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 22
Proiect de practică - Top Travel - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Proiect de practica - Top Travel.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnici de Merchadising în Cadrul SC Domo Retail SA

1. Noţiuni introductive Keppner a definit merchandising-ul ca fiind “ansamblul de activităţi prin care se asigură consumatorului marfa de care are...

Analiza mixului de marketing al companiei Coca-Cola în România

1. Prezentarea companiei Coca-Cola este o băutură răcoritoare, carbogazoasă, produsă de The Coca-Cola Company, cu sediul în Atlanta, Georgia. Este...

Proiect de practică - SC B&B Collection SRL

I. DATE GENERALE DESPRE FIRMA SC B&B Collection SRL s-a infiintat in1999, iar activitatea pricipala a societatii este de comert cu amanuntul a...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?