Proiect Marketing - Knorr

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3266
Mărime: 25.83KB (arhivat)
Publicat de: Anca Pricop
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. I. Prezentarea firmei 2
  2. I.2. Scurt istoric 2
  3. I.3. Knorr in Romania 3
  4. II. Piata firmei 4
  5. II.1. Produsele firmei 4
  6. II.2 Concurenta 11
  7. III. Micromediul si macromediul 11
  8. IV. Analiza Swot 13
  9. V. Concluzii si propuneri 15
  10. VI. Bibliografie 17

Extras din proiect

Cap.I Prezentarea firmei

Scurt istoric

Istoria companiei K NORR a inceput in Germania in anul 1838 cand Carl Heinrich Knorr si-a construit la Heilbronn propria fabrica pentru a usca si macina cicoarea folosita in comertul cu cafea si pentru a macina grau pentru faina.

Curand, Carl Heinrich Knorr si fiii sai si-au dat seama de perspectivele oferite de piata pentru desfacerea produselor usor de preparat. Asa au inceput sa combine legume deshidratate si condimente care, dizolvate in apa, se transformau in niste supe delicioase.

In 1873, mixturile pentru supa - primele produse din lume din categoria produselor usor de preparat - erau deja disponibile pe piata. In 1884, compania KNORR vindea o gama foarte variata de produse, mergand de la cereale si fulgi de cartofi pana la un fel de tablete comprimate care erau stramosul cuburilor de supa din zilele noastre. In 1889, un nou produs din aceeasi gama a fost lansat pe piata: "Erbswurst", o supa concentrata si condimentata de mazare, intr-un ambalaj asemanator celor de conserve. Dupa ce se adauga apa fierbinte, produsul se transforma intr-o supa delicioasa. Cele doua noi tipuri de produse au revolutionat industria alimentara, fiind primele produse usor de preparat. Acesta au devenit foarte populare datorita pretului convenabil si al gustului lor care dadea savoare mancarii fara sa pretinda calitati gastronomice deosebite din partea celui care le prepara.

C.H. KNORR A.G. a inceput sa fie cotata la bursa incepand din 1899, devenind astfel companie publica. Tot in acea perioada, a inceput si extinderea ariei geografice de desfacere a produselor. In 1907, Elvetia a fost prima tara care a inceput fabricarea principalei game de produse. In 1909, Austria a facut acelasi lucru. Dupa o lunga pauza datorata celor doua razboaie mondiale, Belgia le-a urmat exemplul in 1950, Franta in 1951, Italia in 1952, Marea Britanie si Olanda in 1957. Cu activitati de productie defasurate in opt tari, compania KNORR avea in 1957 vanzari nete de 50 milioane dolari si un venit de 3.5 milioane dolari. Pe langa produsele traditionale, gama de produse includea supe, condimente in forma lichida, cuburi de supa si cateva tipuri de sosuri. In 1958, compania KNORR devenea parte a CPC International, care in 1997 si-a schimbat numele in BESTFOODS. In anul 2000, produsele KNORR sunt vandute in 87 de tari peste tot in lume.

Knorr in Romania

In Romania, BESTFOODS si-a inceput activitatea in 1995, printr-un birou de reprezentanta.

In 1997 a inceput productia locala intr-o fabrica ultramoderna, construita la periferia Bucurestiului, pe drumul spre aeroportul Otopeni. Sesizand potentialul pietii locale, BESTFOODS a fost una dintre primele companii internationale care a facut investitii importante in Romania. In perioada 1997- 2001 BESTFOODS Romania, s-a dezovoltat continuu impunand ca lider de piata pentru toate categoriile sale marcile Knorr si Knorr Delikat. La inceputul anului 2001, BESTFOODS Romania a devenit parte a Unilever South Central Europe. Achizitionata la nivel international de catre Unilever, Bestfoods a fost inclusa, astfel, in divizia Unilever Foods. Ca urmare a achizitiei la nivel international a companiei Bestfoods de catre Unilever, si fiind inclusa in divizia Unilever Foods.

In prezent Knorr are in Romania 53 de retete, 12 categorii de produse, 150 de angajati si vanzari de 30 mil EUR pe an. Respectand traditia culinara romaneasca, produsele KNORR au castigat fidelitatea si increderea consumatorilor romani, devenind preferatele tuturor.

In prezent, toate produsele KNORR ocupa locul intai la categoriile pe care le reprezinta.

Cap. II Piata firmei

Produsele firmei

Knorr pentru mancaruri

KNORR DELIKAT GRANULE

Pentru ca tu sa gatesti gustos si hranitor, dar si mai usor si mai practic, toate ingredientele binecunoscutului Knorr Delikat, legumele deshidratate si condimentele, au prins o noua forma – cea de granule.

KNORR DELIKAT GRANULE

CU GUST DE GAINA

Bogatiei de legume din Knorr Delikat Granule, i-am adaugat acum si savoarea gustului de gaina. Asa s-a nascut Knorr Delikat Granule Gust de Gaina – o noua forma de a gati gustos si aromat.

Preview document

Proiect Marketing - Knorr - Pagina 1
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 2
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 3
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 4
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 5
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 6
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 7
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 8
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 9
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 10
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 11
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 12
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 13
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 14
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 15
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 16
Proiect Marketing - Knorr - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing - Knorr.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?