Proiect tehnici promoționale - condimente Cosmin

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1988
Mărime: 271.81KB (arhivat)
Publicat de: Petronela Coman
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihai Andrei
prezentat la FEAA Iasi

Extras din proiect

Condimentele au fost folosite încă din antichitate, atât ca adaosuri care să dea aroma şi gust diverselor preparate culinare, cât şi ca remedii de sănătate, datorită proprietăţilor lor medicinale incontestabile.

Bucătăria traditională românească, foloseşte o serie întreagă de condimente sau mirodenii, cultivate atât local, cât şi aduse din Orientul Mijlociu, China şi India: ghimbirul, şofranul, anasonul, mărarul, cuişoarele, nucşoara, măghiranul, menta, cimbrul, rozmarinul, lemnul dulce, coriandrul şi chimenul. Odată cu industrializarea, s-au dezvoltat numeroase produse industriale, de sinteză, artificiale, care sunt folosite pe scară largă în industria alimentară pentru a da gust mâncării şi a potenţa gustul preparatelor, un exemplu de astfel de produs este reprezentat de către brandul Fuchs.

Înfiintată în anul 1952, Fuchs este firmă care a scris istoria condimentelor în Europa, devenind lider pe această fascinantă piaţa a gusturilor şi aromelor exotice, partener ideal al celor care doresc nu doar să consume anumite mâncăruri, ci au "pretenţia" de a savura gustul acestora. Fuchs - excelenţa în calitate, pe gustul tuturor.

Compania Fuchs este prezentă în România din anul 2001 şi este principalul furnizor de condimente şi amestecuri de condimente pentru piaţa locală. Produsele companiei se găsesc pe piaţa sub două mărci: Fuchs (pentru produsele premium) şi Cosmin (pentru produsele populare). Gama Cosmin este una populară, cu o vasta adresabilitate, oarecum clasică, gama Fuchs fiind una mai selectivă, mult mai elaborată şi exotică. Lansarea a două game are menirea de a acoperi complet şi complex nevoia de calitate, preţ convenabil şi gustul tuturor potenţialilor clienţi.

Firma Fuchs este cel mai mare furnizor de condimente din Europa şi al doilea din lume. Expert de la cultivare până la ambalare. Beneficiind de o nouă si modernă fabrică în România şi de materii prime atent selectate de la cultură şi până la produsul final, FUCHS oferă produse de o înaltă calitate, asigurând un raport preţ-calitate optim. De-a lungul anilor, brandul şi-a câştigat reputaţia datorită preferinţelor consumatorilor, diversitatea produselor şi prin calitatea deosebită a acestora, un aspect extrem de important în desfăşurarea activităţii sale.

Oferta companiilor care dau gust mâncărurilor românilor este de la an la an din ce in ce mai bogată, atât la condimentele clasice, cât şi la amestecuri pretenţioase pentru reţete exotice. Cuvântul de ordine pentru a caracteriza piaţa condimentelor de la noi este diversificarea maximă.

Pe piaţa de condimente specializate, numărul producătorilor a crescut datorită potenţialului pieţei, în prezent fiind aproximativ 30 de producători monitorizaţi. Majoritatea sunt reprezentaţi de producătorii autohtoni, dar pe piaţă sunt prezenţi şi numeroşi competitori internaţionali. Printre marile companii care domină piaţa românească a condimentelor sunt nume precum: Unilever, Nestle Romania, Podravka, Kamis, Kotanyi. Printre concurenţii directi ai mărcii Cosmin se numără Knorr, Maggi, Vegeta, Adazia , Gastromix, Delikat. Datorită ritmului alert al vieţii de zi cu zi si lipsa timpului a făcut ca perioada petrecută in bucătărie să fie diminuată, astfel, femeile renuntă la alte soluţii de preparare a mâncării, cum ar fi legumele şi verdeţurile proaspete.

Poziţia brandului Cosmin este redată în anexe, ceea ce ne justifică faptul că este pe primul loc în top 5 de condimente şi mirodenii.

Promoţiile anterioare a mărcii Cosmin sunt :

- promoţia desfăşurată în perioada 16/03/2009 - 30/04/2009 presupunea oferirea unei mini râşniţe la cumpărarea oricăror 6 produse sub marca Cosmin, indiferent de gamă (tradiţionale, patiserie, mix, verdeţuri). Această râşniţă oferea dublu avantaj : măcinarea condimentului şi păstrarea acestuia într-un recipient potrivit, deci condimentele pot fi etanşate foarte bine spre deosebire de plastic sau hârtie care permit aerului să intre şi să altereze calitatea condimentului.

-în perioada 12/04/2008 – 15/05/2008 la trimiterea unei poze pe una dintre cele 5 adrese de email disponibile cu combinaţii de legume pentru a crea un mix perfect, s-a putut câştiga una dintre cele 150 de cărţi de bucate. Adresele de email s-au găsit în revistele în care a fost anunţat concursul, precum şi în regulamentul oficial.Tipul promoţiei a fost de genul tragere la sorţi.

Preview document

Proiect tehnici promoționale - condimente Cosmin - Pagina 1
Proiect tehnici promoționale - condimente Cosmin - Pagina 2
Proiect tehnici promoționale - condimente Cosmin - Pagina 3
Proiect tehnici promoționale - condimente Cosmin - Pagina 4
Proiect tehnici promoționale - condimente Cosmin - Pagina 5
Proiect tehnici promoționale - condimente Cosmin - Pagina 6
Proiect tehnici promoționale - condimente Cosmin - Pagina 7
Proiect tehnici promoționale - condimente Cosmin - Pagina 8
Proiect tehnici promoționale - condimente Cosmin - Pagina 9
Proiect tehnici promoționale - condimente Cosmin - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Proiect Tehnici Promotionale - Condimente Cosmin.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?