Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 4363
Mărime: 706.98KB (arhivat)
Publicat de: Adelin Baciu
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA, BRAŞOV FACULTATEA DE SOCIOLOGIE ŞI COMUNICARE COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Extras din proiect

1.Brandingul, o formă de promovare în marketing

„În trecut, foarte mulţi termeni au fost folosiţi în domeniul comunicării de marketing, cei mai adesea întâlniţi fiind „publicitatea” sau „promoţia”. Publicitatea este un termen relativ nou, care desemnează un proces amplu de pregătire al unei strategii de marketing, pentru a putea promova şi vinde un produs/serviciu al unei companii. În sens larg, publicitatea a existat din cele mai vechi timpuri, de pe vremea schimburilor comerciale între popoare, doar că atunci nu existau atât de multe tehnici de „promovare a mărfurilor”.

Cu trecerea timpului, au apărut şi s-au dezvoltat tot mai mult mediile de comunicare, de promovare a serviciilor. Astfel se poate vorbi în prezent, de publicitate în presa scrisă, în radio sau televiziune şi mai nou în mediul online (pe bloguri, pe e-mail, pe reţele de socializare, etc).

Odată cu apariţia unui produs, a apărut şi o firmă, iar odată cu durabilitatea şi succesul produsului pe piaţă a apărut un nou concept: „brandul”. Pe de altă parte, este foarte des întâlnit şi termenul de „branding”. Astfel, este important să subliniem diferenţa acestor doi termeni. Brandul este produsul sau serviciul unei organizaţii, fiind strâns legat de numele şi reputaţia companiei, pe când brandingul reprezintă procesul de concepere, planificare şi comunicare pentru a crea o reputaţie unei companii.

Brandul reprezintă în speţă „Un nume, un termen, un semn, simbol sau design, sau o combinaţie a lor , intenţionează să identifice bunurile sau serviciile unui vânzător sau unui grup de vânzători pentru a le diferenţia de cele ale competitorilor.”

Un brand poate fi compus dintr-un singur produs sau din mai multe produse care pot aparţine mai multor categorii. Noţiunea de „brand” este percepută într-un fel pentru oamenii de marketing şi altfel pentru consumatori. Apariţia unui brand pe piaţă nu este influenţată doar de rezultatul activităţii unor oameni din departamentul de marketing al unei companii, ci şi de reacţia consumatorilor la acele activităti întreprinse de marketeri. Din punctul de vedere al oamenilor din marketing, brandul este perceput ca o promisiune, ca o convenţie, pe când pentru consumatori, brandul reprezintă „un set de asociaţii, percepţii şi aşteptări.” În ultima perioadă conceptul de brand este perceput mai mult din perspectiva consumatorilor şi nu a marketerilor. Devine un brand produsul care este cel mai vândut, apreciat şi cunoscut în rândul cumpărătorilor.

„Brandul este, în prezent, cel mai important aspect al unei afaceri. Fie că este vorba despre o bancă sau un magazin de jucării, brandul afacerii va dicta dacă ea va fi reuşită sau nu, succesul acestuia însemnând succesul afacerii.”

Puterea unui brand stă în capacitatea sa de a influenţa comportamentul de cumpărare. Dar un nume de brand pe un ambalaj nu este acelaşi lucru cu numele unui brand din mintea consumatorului. Altfel spus, „brandul este relaţia între ceea ce am putea să credem despre ceva şi ceea ce ni se încearcă a ni se induce despre acel produs sau serviciu prin forme vizual-auditive concrete, obiectualizate.”

S-ar putea afirma că brandingul şi promovarea (alături de produs, preţ şi distribuţie, care formează cei 4P ai mixului de marketingului) ar fi acelaşi lucru, dar s-ar omite elementele de produs care sunt extrem de importante: nume, design, calitate, ambalaj, etc.

În marketing la fel ca în branding este necesar să se descopere şi să se înţeleagă nevoile consumatorilor. Înainte de a se plasa un produs în mintea consumatorului, acesta trebuie să existe. Marketingul reprezintă legătura dintre produs şi un brand cunoscut.

„Marketingul este ştiinţa de a crea o piaţă prin emiterea unor mesaje alese cu grijă, către un public ţintă corespunzător, prin mai multe canale, într-un anumit interval de timp. Marketingul plasează o serie de mesaje în faţa unui potenţial consumator, folosind diferite metode.”

„Marketingul produce trei nivele de răspunsuri în rândul consumatorilor:

• Gradul de conştientizare (awareness): în momentul în care publicul ţintă intră în contact pentru prima dată cu un mesaj de marketing, în rândul acestora are loc o conştientizare a unui produs şi/sau a publicităţii sale.

• Afinitatea: după multe expuneri a mesajelor de marketing, unii oameni încep să dezvolte sentimente pozitive asupra brandului, chiar şi fără să ştie foarte multe despre produs.” În urma acestor mesaje de marketing, oamenii manifestă o anumită apropiere faţă de produs/serviciu.

• Înţelegerea: în cele din urmă, după ce oamenii au simţit acea apropiere faţă de produs/serviciu, încep să înţeleagă cum şi de ce acel produs este benefic şi potrivit pentru ei.

Preview document

Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 1
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 2
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 3
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 4
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 5
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 6
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 7
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 8
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 9
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 10
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 11
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 12
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 13
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 14
Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii.doc
  • Promovarea Apelor Dorna, Borsec, Izvorul Minunilor prin Intermediul Televiziunii.ppt

Alții au mai descărcat și

Analiza Mediului de Marketing - SC RomAqua Group SA

1. INTRODUCERE România se numără printre cele mai bogate ţări în resurse hidrominerale, deţinând peste 60% din resursele de ape minerale ale...

Mix-ul de marketing la Apa Dorna

1.Istoria Dorna Dorna în trecut • 1410 ­ Apare prima referinţă scrisă despre Dorna, păstrată şi astăzi la Muzeul de Istorie din Bucureşti. La 2...

Planul de Marketing al Firmei Romaqua Grup

PREZENTAREA FIRMEI Apa minerala este, probabil, cea mai complexa substanta pe care a creat-o natura în laboratoarele ei subterane. Ea reprezinta...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Analiza Pieței Apei Minerale

I. Partea teoretică Piaţa întreprinderii este formată din „totalitatea actelor de vânzare-cumpărare privite în unitatea organică cu relaţiile pe...

Ai nevoie de altceva?