Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional

Proiect
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 6885
Mărime: 404.64KB (arhivat)
Publicat de: Simi Mugur Dima
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Banga Delia
Acest referat a fost sustinut la Disciplina de Marketing International, Facultatea de Business, Cluj Napoca

Extras din proiect

INTRODUCERE

În cadrul strategiei privind mixul de produs al firmei, S.C. EUROPEAN DRINKS S.A. s-a decis introducerea unui nou produs, berea bruna " European Black Beer", în scopul completarii liniei de produse, amenintata de expansiunea liniilor de produse concurente.

Exista la ora actuala multe firme producatoare de bere atât sortimente de bere blonda cât si de bere bruna pe piata din Ungaria. Astfel, putem enumera doar câteva marci sub care se comercializeaza aceste tipuri de produse: bere Premium (Gösser Spezial, Kaiser Premium, Steffl Bier, Zipfer Classic), bere Lights (Arany Hordó, Soproni Ászok, Soproni Kinizsi, Sárkány sör) si bere fara alcool (Schlossgold).

În ultimii ani, se înregistreaza ca tendinta generala lansarea de catre fiecare firma producatoare de bere a unui tip de bere bruna, în sensul completarii liniei de produse.

Noul produs va purta marca: " European Black Beer", fiind un produs nou conceput dupa o reteta originala, apartinând liniei de bere EUROPEAN DRINKS. Lansarea acestuia va fi sustinuta de o campanie publicitara în Mass-Media locala si nationala.

Prezentarea generala a societatii analizate – S.C. EUROPEAN DRINKS S.A

Complexul Industrial de la Rieni concentreaza activitatea firmelor private româno-suedeze S.C. EUROPEAN DRINKS S.A. si S.C. RIENI DRINKS S.A, care, în scurt timp de la înfiintarea lor, au devenit lideri nationali în producerea si ambalarea bauturilor racoritoare si alcoolice în flacoane PET, cutii Tetra Pak , sticle si doze de aluminiu.

Dezvoltarea platformei industriale este fara precedent, suprafata construita depasind de 20 de ori suprafata initiala. În acelasi timp, European Drinks este primul grup de firme românesti din acest domeniu care a primit atestarea internationala a sistemului calitatii prin Certificatul EN ISO 9001, decernat de firma de renume mondial TUV CERT, Germania.

Platforma Scandic Distilleries beneficiaza de o tehnologie ultramoderna, fiind una dintre cele mai moderne si nepoluante distilerii din Europa.

TRANSILVANIA GENERAL IMPORT-EXPORT este o firma privata romano-suedeza a carei activitate de baza este distribuirea produselor fabricate pe platformele industriale EUROPEAN DRINKS, SCANDIC DISTILLERIES si EUROPEAN FOOD.

Reteaua de distributie cuprinde peste 200 de depozite deschise în toata tara, care asigura comercializarea celor peste 200 de sortimente proprii de produse alimentare si bauturi racoritoare si alcoolice, marci proprii create si înregistrate pe parcursul anilor de activitate.

TRANSILVANIA GENERAL IMPORT-EXPORT detine un parc auto propriu cu peste 2.000 de autovehicule de diverse tonaje (Volvo, Renault, Mitsubishi, Dacia, Roman) care asigura transportul si distributia produselor pe întreg teritoriul tarii. Birourile în care îsi desfasoara activitatea angajatii sunt dotate ultramodern si asigura un cadru adecvat muncii în colectiv. Tehnica de calcul avansata se regaseste în dotarea tuturor departamentelor. Sunt peste 5000 de angajati la nivel national, media de vârsta a personalului nedepasind 30 de ani.

TRANSILVANIA GENERAL IMPORT-EXPORT este cu adevarat un profitabil partener de afaceri, al carui nume se asociaza calitatii si competentei în activitatea de comert si servicii. Are peste 150.000 de clienti în tara, datorita seriozitatii dar si a facilitatilor pe care le ofera: transportul si distributia gratuite a produselor, dotarea magazinelor clientilor cu vitrine frigorifice, rafturi de prezentare si diverse materiale publicitare.

Produsele fabricate pe platformele EUROPEAN DRINKS, SCANDIC DISTILLERIES si EUROPEAN FOOD se gasesc, prin intermediul distribuitorilor externi, în tari ca Cehia, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova.

Având în vedere succesul avut pe piata bauturilor alcoolice, societatea are în vedere lansarea pe piata a unei noi game de produse de produse alcoolice care sa se adreseze în special tinerilor, si anume berea.

Asociatia Generala a Actionarilor a hotarât lansarea berii “EUROPEAN BLACK BEER” pe piata Ungariei, deoarece este o piata mai stabila decât cea a României, iar societatea are relatii de parteneriat foarte bune în aceasta tara.

ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING

Contextul macromediului

Reprezinta ansamblul factorilor care actioneaza indirect, pe termen lung si cu o intensitate mai slaba asupra activitatii întreprinderii.

Acesti factori sunt: mediul demografic, mediul natural, mediul economic, mediul tehnologic, mediul politico-legal si mediul socio-cultural.

Mediul demografic

Populatia este principalul purtator al cererii. Ungaria are o populatie de aproximativ 10 milioane locuitori dintre care: între 0-14 ani 16.4%, între 15-64 ani 68,8% , peste 65 ani 14,8%. Rata natalitatii este de 9,70 nascuti vii la 1000 de locuitori, rata mortalitatii este de 13,09 decese la 1000 locuitori, iar speranta de viata este de 72,7 ani conform unor estimari din anul 2006. Densitatea populatiei este de 107,8 locuitori pe km² iar distributia este de 63,7 populatie urbana si 36.3% populatie rurala (2006). Minoritatile nationale din Ungaria sunt: germani, sârbi, slovaci, români.

Preview document

Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 1
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 2
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 3
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 4
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 5
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 6
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 7
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 8
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 9
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 10
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 11
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 12
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 13
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 14
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 15
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 16
Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Promovarea pe Piata Internationala a Produselor Romanesti - Proiect - Disciplina Marketing International.doc

Alții au mai descărcat și

Lansarea Timișoreana pe piața berii din Ungaria

I. Descrierea programului de marketing Piata berii din Romania Brau Union SA, Ursus Breweries, Interbrew si United Romanian Breweries Bereprod...

Lansarea unui produs pe o piață internațională - Zăganu

I. Alegerea produsului Produsul ales pentru a fi lansat pe piata berii din Germania este berea “Zăganu”. Istoria acestei beri este una scurta,...

Studierea Influenței Factorilor Mediului Extern al Bibiotecii Naționale a Moldovei

Studierea influenţei factorilor mediului extern al Bibiotecii Naţionale a Moldovei Introducere: Micromediul bibliotecii cuprinde un ansamblu de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?