Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2355
Mărime: 254.82KB (arhivat)
Publicat de: Sandu Miu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maxim Laura
Acest proiect a fost prezentat in anul 2008 la seminarul de marketing din cadrul Feaa Iasi. Acest proiect evidentiaza modul de promovare a unui produs pe piata, in cazul nostru al costumului de baie, si reliefeaza caracteristicile pietei specifice.

Extras din proiect

1.Elementele cheie ale produsului

In centrul mixului de marketing al firmei se afla produsul, celelalte componente fiind conditionate de existenta si particularitatile acestuia.In marketing notiunea de produs semnifica orice ansamblu de elemente care poate declansa cererea pe o piaţa.

Materialitatea si consistenta fizica a produsului, ca si proprietatile sale nu constituie un scop in sine si nu pot fi intelese izolat de nevoile si dorintele consumatorului final.

a. Atribute fizice,chimice si tehnice

Costumele de baie “Arouse” sunt confectionate dintr-un material care contine combinatii de Lycra,Spandex si Neopren, care permit uscarea rapida si nu retine apa,alcatuite numai din doua piese,existand mai multe tipuri de sutiene si slipi care combinate intre ele vor reda varianta optima pentru orice silueta.

Deoarece preferintele sunt din ce in ce mai diversificate se foloseste o paleta larga de culori,incluzand atat culori calde,cat si fluorescente.De asemenea,culorile materialelor din care sunt confectionate costumele de baie nu isi pierd din intensitate in urma expunerii la razele solare si nici in urma contactului cu clorul existent in cantitati mari in apa din piscine.In acelasi timp,costumele de baie “Arouse” nu isi modifica forma in timp(nu se largesc si nu se micsoreaza in contact cu apa),iar materialul din care sunt confectionate costumele de baie nu se scamoseaza.

In lansarea noii linii de costume de baie firma promoveaza 4 stiluri pentru acoperirea unei arii largi de preferinte:

Sport:o linie dinamica conceputa special pentru placerea inotului

Casual:o linie simpla,rafinata,confortabila care ofera femeii moderne placerea de a se simti in largul ei

Luxury:o linie rafinata si sofisticata rezultata in urma combinatiilor elegante de alb si negru

BodyConfort:articole simple destinate persoanelor supraponderale;linia este inca o dovada a faptului ca frumusetea nu are marime.

b.Utilizari principale si secundare posibile

Costumele de baie „Arouse” sunt folosite in principal pentru plaja si inot,dar pot avea si o utilitate secundara:pot fi folosite in prezentari de moda,competitii sportive,concursuri de frumusete ,cumparate ca si cadou.

c. Aspectul produsului(design, marime)

Nu orice costum de baie vine ca turnat pe orice silueta.De aceea costumele de baie sunt disponibile in diferite forme,modele,culori pentru toate gusturile.

MARIMEA

In scopul de a satisface un numar mare de consumatori,pe langa o gama larga de culori, costumele sunt disponibile si in diverse marimi:XS, S, M, L, XL 36, 38, 40, 42, 44 EU.

2. Sistemul de sustinere al produsului

a.Identitatea(nume, logo, culori, forme, fonturi)

Noua gama de costume de baie va fi lansata pe piata purtand semnatura”Arouse”.Marca este o combinatie de doua elemente:numele firmei (Arouse) si simbolul alaturat(femeia moderna).

Logo:sub forma de patrat,numele firmei,femeia-categoria caruia i se adreseaza produsul.

Aceste elemente au fost alese sugestiv intrucat numele denota eleganta,rafinament,stil si feminitate,lucru exprimat si prin folosirea predominanta a vocalelor,iar simbolul exprima tendinta femeii de a fi in centrul atentiei,de a se simti frumoasa si de a fi mereu cu un pas inainte.Fundalul negru,elegant in esenta,pune in valoare nuantele de roz,care exprima tineretea,optimismul si exuberanta femeii de astazi.

b.Ambalajul produsului

Ambalajul,la prima vedere,pentru un cumparator nu semnifica mare lucru,insa daca privim lucrurile mai in detaliu,lucrurile stau cu totul invers.El reprezinta cartea de vizita a produsului si implicit a firmei.

Pentru a oferi unicitate produsului,firma s-a gandit la conceperea unor ambalaje aparte,care sa atraga atentia si care sa fie un punct de inceput in dezvoltarea viitoare a brandului „Arouse”.

Design:Costumele de baie vor fi ambalate individual,in cutii de carton sub forma patratica cu diametrul de 30 cm,care vor purta marca firmei „Arouse” in cele doua culori,in nuante de roz si negru.De asemenea vor fi confectionate si pungi speciale pastrand aceeasi forma a cutiilor si avand imprimata marca firmei.

Rolul ambalajului:Ambalajul ales de firma,transmitand un mesaj promotional foarte puternic, va oferi informatii despre costumul de baie pe care il contine si va reda confortul utilizarii produsului,fiind o garantie a calitatii.In acest sens,s-au ales cutiile de carton pentru a evita deteriorarea acestora in timpul transportului,depozitarii si consumului.

Preview document

Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 1
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 2
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 3
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 4
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 5
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 6
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 7
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 8
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 9
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 10
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 11
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 12
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 13
Promovarea Produsului în Marketing - Costume de Baie - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Promovarea Produsului in Marketing - Costume de Baie.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza de Marketing la Nivelul Firmei Jolidon Import Export

Capitolul 1 Scurta caracterizare a SC. JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L. Societatea comercială S.C. JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L., cu sediul social în...

Proiect Mix Marketing

REZUMAT INTRODUCTIV Proiectul are ca obiect prezentarea activitaţii unui departament de marketing, particularizat pe exemplul unei societaţi...

Hypermarketul Unirea

Hypermarketul UNIREA! Unim cele mai mici prețuri! Hypermarket-ul UNIREA Ne unim la prețuri mici! Prezentare generală Hypermarket-ul UNIREA este...

Confort, senzualitate, plăcere în orice moment - Jolidon

Motivatii Ne-am hotarat sa alegem firma Jolidon pentru acest proiect, deoarece ni s-a parut o firma interesanta ,si datorita faptului ca si noi...

Analiza activității de marketing - Jolidon

Cap. 1 Caracterizarea firmei 1.1 Date de identificare Societatea comercială S.C. JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L., cu sediul social în Cluj-Napoca,...

Jolidon

1 Prezentare firma Jolidon Jolidon are ca obiect de activitate producerea şi comercializarea lenjeriei intime şi a costumelor de baie. Această...

Proiect Marketing - Costume de Baie pentru Femei - Perfect Match

REZUMAT INTRODUCTIV Noua linie de costume de baie PERFECT MATCH este o marcă revoluţionară, capabilă să surclaseze mărcile concurente şi să ocupe...

Proiect Marketing - Costume de Baie

Purtam costume de baie din materiale ultramoderne si ne închipuim ca aceste articole au aparut doar cu o generatie, doua în urma. Adevarul este cu...

Ai nevoie de altceva?