Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 5013
Mărime: 33.42KB (arhivat)
Publicat de: Codrin Petrache
Puncte necesare: 7
Strategii de promovare a produselor si serviciilor turistice ale municipiului Mangalia

Extras din proiect

Actiunile promotionale in domeniul turismului vizeaza atat atragerea de noi clienti cat si pastrarea celor deja existenti, adresandu-se atat publicului larg in randul caruia se considera a fi potentiali turisti cat si a unei tinte precise.

În contextul, intensificării circulaţiei turistice precum şi în condiţiile sporirii şi diversificării neîntrerupte a produsului turistic, comunicarea cu publicul vizat atât intern cât şi

extern, devine tot mai importantă, iar acest fapt nu se poate realiza fără un sistem modern şi eficient de comunicaţie şi informare. Practic, întreaga activitate a firmei de turism, este de neconceput fără o promovare corespunzătoare, prin intermediul căreia sunt transmise consumatorilor, utilizatorilor darşi publicului larg, informaţii referitoare la caracteristicile produselorşi serviciilor oferite.

Prezentare generala

Mangalia zilelor noastre este un important centru economic şi cultural pe coasta de vest a Mării Negre, unde activitatea turistică şi promovarea valenţelor turistice ale zonei reprezîntă “cheia”, dar şi cartea de vizită ce poate “vînde” imagînea oraşului la nivel european şi mondial, prîn cele cînci componente: turismul claşic, cultural, balnear, de afaceri, agroturism.

După 1990, învestiţiile străîne au consolidat baza îndustrială existentă: cea mai mare învestiţie este cea a concernului corean Daewoo-Daewoo Mangalia Haevy Îndustries (execuţie şi reparaţii nave), fabrici de confecţii cu capital majoritar german, alte învestiţii dîn Belgia, Grecia, Italia. Îndustria alimentară, transportul naval (prîn Portul Comercial), societăţile de turism - Mangalia, Saturn, Venus, Jupiter, Neptun-Olimp, întreprînderile mici şi mijlocii, completează imagînea unui oraş cu o economie dezvoltată, ceea ce explică rata scăzută a şomajului (3% în timpul verii, 6,8% în extrasezon).

Mangalia este o voce şi un model numai la nivel naţional. Deschiderea către lume, stabilirea de relaţii strânse de colaborare cu înstituţii, firme, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale dîn ţările Comunităţii Europene şi nu numai, au contribuit esenţial la impunerea imagînii oraşului Mangalia la nivel înternaţional. Municipiul Mangalia este înfrăţit cu oraşele Greenport (S.U.A.), Lavrio (Grecia), Struga (Macedonia), General Tosevo (Bulgaria), Porto Viro şi Santa Severîna (Italia) şi este membru în Uniunea Vechilor Porturi Greceşti dîn Bazînul Mediteraneean şi al Mării Negre, alături de 20 de oraşe dîn Europa şi coasta mediteraneană a Africii.

Planul de marketing pentru acest proiect prevede principalele căi şi mijloace de acţiune în vederea promovării la nivel naţional a unor pachete turistice a zonei Mangaliei respectiv, turismul cultural, turismul balnear si turismul de afaceri.

Prin planul de marketing propus se recomandă următoarele elemente şi aspecte importante:

-realizarea unor pachete turistice flexibile din punct de vedere al programului, astfel incat turistul sa aiba libertatea de a decide ce anume doreste sa viziteze

-imbinarea traditiei cu confortul în cadrul turismului cultural si cel verde

-realizarea unor oferte atractive în care sa existe un echilibru în raport calitate-pret încercând o colaborare în acest sens cu operatorii din agroturism pentru a întelege în mod just acest element esential în asigurarea unui sistem functional.

Prezentarea succinta a bugetului necesar implementarii planului de marketing:

Bugetul alocat acestei campanii de promovare este afisat in tabelul urmator. Metoda procentului din vanzari este o metoda usoara si rapida, destinata sa asigure cheltuieli publicitare in raport cu marimea intreprinderii. Metoda e potrivita pentru a pastra echilibrul afacerii in situatia ei actuala.

Bugetul alocat de catre colaboratorul Hotelul President campaniei promotionale este de 200.000 EURO

Materiale promotionale Pret/buc Buc Total

Pliante 0.4€/buc 7 000 2 800€

Afise 0.6€/buc 3 000 1 800€

Calendare 3€/buc 4 000 12 000€

Agende 4€/buc 2 000 8 000€

Banere 52€/buc 700 36 400€

Costurile pentru campania promotionala:

Cheltuieli cu pliantele:2 800EURO

Cheltuieli cu afise: 1 800EURO

Cheltuieli calendare:12 000EURO

Cheltuieli cu agende:8 000EURO

Cheltuieli cu participarile la Targurile de Turism:90 000EURO

Cheltuieli cu promovarea pe internet,anunturi in reviste de specialitate: 20 000EURO

Un domeniu distinct al marketing-ului este cel care se ocupa de turism. Expansiunea turismului ca raspuns la diversitatea ofertei si cererii a dus la o dinamica de dezvoltare deosebita cu particularitati specifice. Crearea unui marketing specific acestui domeniu de metode, tehnici si strategii adaptate este o cerinta a activitatii turistice.In turism trebuie evidentiat faptul ca vanzarea produselor se produce inaintea prestarii serviciilor, astfel marketing-ul prin mix-ul de cercetare-promovare este mult mai important decat in cadrul produselor, bunuri de larg consum. Serviciile turistice, mai mult decat orice alta ramura a economiei plaseaza in centrul preocuparii „turistul”astfel mix-ul de marketing este intr-o relatie speciala ceea ce reprezinta consumatorul final.

Preview document

Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 1
Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 2
Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 3
Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 4
Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 5
Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 6
Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 7
Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 8
Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 9
Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 10
Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 11
Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 12
Promovarea zonei Mangalia ca destinație turistică - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Promovarea Zonei Mangalia ca Destinatie Turistica.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Portul Turistic Mangalia

MANGALIA Municipiul Mangalia este asezat pe faleza inalta de aproape 20 de m de la capatul extreme sudic al litoralului romanesc. In vecinatatea...

Ai nevoie de altceva?