Raport cercetare calitativă Pro TV

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 5779
Mărime: 712.30KB (arhivat)
Publicat de: Sandu Romeo Nagy
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Manolica

Extras din proiect

Capitolul 1

Prezentare marcă

ProTV este un post de televiziune privat (comercial) din România, înființat în 1995 operată de compania ProTV SA, care face parte din trustul Media PRO. Începând cu 3 septembrie 1999, compania emite de asemenea un semnal propriu pentru Republica Moldova, sub marca ProTV Chișinău, care difuzează pe lângă programele ProTV București (după o grilă proprie, diferită de cea românească) o serie de jurnale și emisiuni locale și propriile calupuri publicitare pe toată durata zilei.

Începând cu anul 1996 ProTV este unul din principalele televiziuni generaliste din România, având o audiență cu o medie de 2,8% in primul trimestru al anului 2007 (ianuarie-martie). Sediul ProTV se află în București, pe B-dul Pache Protopopescu nr. 109, București

Emisiuni

- "Happy Hour"!, este o emisiune de divertisment prezentată si moderată de Cătălin Măruță; Această emisiune este difuzată de luni până vineri în intervalul orar 17:45-19:00, fiind lider de audiență în acest interval.

- "Dansez pentru tine" este cel mai urmărit show de divertisment din România în ultimii ani conform audiențelor (Cele 17 ediții "Dansez pentru tine" difuzate în 2008 au înregistrat o audiență medie de 7,7%, ceea ce înseamnă că fiecare minut al emisiunii a fost urmărit de peste 400.000 de persoane).

- Românii au talent este o emisiune de divertisment jurizată de Andra, Mihai Petre și Andi Moisescu. Prima emisiune a stabilit un record absolut în domeniul emisiunilor de divertisment din România, peste 4 milioane de telespectatori din întreaga țară urmărind emisiunea.

- "O-la-la" a fost o emisiune concurs de karaoke, prezentata si moderata de Andra, emisiunea este difuzată in fiecare sâmbătă seară, de la ora 20.30;

- "Romania, te iubesc!", este o emisiune jurnalistică marca Știrile ProTV, prezentată de Cristian Leonte;

- Divertis - Land of Jokes și Divertis - Serviciul Român de Comedie sunt două emisiuni de divertisment difuzate duminica.

- "Apropo TV" este o emisiune de divertisment prezentată de Andi Moisescu, în emisiune se "diseaca" ultimele reclame și evenimente din showbiz-ul românesc.

- "Teo-show care a fost difuzat zilnic, de luni până vineri după-amiază din anul 2001 până în 2006, având-o ca protagonistă pe Teo Trandafir.

- "Ce se întâmplă doctore?" este o emisiune medicală prezentată de Oana Cuzino;

- "Omul care aduce cartea", Criticul literar Dan C. Mihăilescu, realizatorul emisiunii "Omul care aduce cartea", prezintă la Pro TV cărți alese din ultimele apariții din spațiul publicistic, de la cărți de filozofie, istorie, beletristică, eseistică și până la dicționare și ghiduri practice.

- "Pro Motor" este o emisiune despre automobile, prezentată de Roxana Ciuhulescu;

Pe 1 decembrie 2007 ProTV a început sa transmită experimental filme, meciuri și alte emisiuni proprii în format HD creând astfel un nou program numit ProTV HD.

Știrile ProTV

"Știrile ProTV" este cea mai urmărită emisiune de știri din Romania cu o medie de 9,3 puncte de rating si 25,1% cota de piața, fiind urmărite de peste un milion de telespectatori din mediul urban.

Știrile ProTV a câștigat în septembrie 2008 "International Emmy Award News pe 2008" pentru campania "Tu știi ce mai face copilul tău?"

Seriale marca ProTV și MediaPro Pictures

Începând cu anul 2002 ProTV a creat în colaborare cu MediaPro Pictures mai multe seriale sută la sută românești, printre care: Vacanța Mare, La Bloc, primul sit-com autohton, Vine Poliția, Băieți buni, La servici, Anticamera, Om sărac, om bogat, Meseriașii, Fete cu lipici, Arestat la domiciliu, Cu un pas înainte.

De-a lungul desfășurării activității sale PRO TV a demonstrat în dese rânduri ca este principalul post de televizune ca audientă din România.

CAPITOLUL 2

Test de asociere

Conform corelațiilor spontane ale 30 de respondenți ai unui studiu efectuat pentru determinarea personalității brandului PRO TV pe baza primelor cuvinte care le-au venit în minte când pronunța cuvântul PRO TV au rezultat urmatoarele informații:

Tabel nr.1

Nr.

Crt. Cuvânt Nr.

asocieri

1 Televiziune 6

2 Știri 6

3 Andreea Esca 4

4 Știrile de la ora 5 3

5 Dansez pentru tine 3

6 Cătălin Măruța 1

7 Divertisment 1

8 Echipă 1

9 Fotbal 1

10 Îl vizionez des 1

11 Mediocritate 1

12 Profesionalism 1

13 Romania te iubesc 1

TOTAL - 30

Conform distribuției procentuale putem observa că primele două cuvinte care apar, fiecare cu 20%, în mintea respondenților sunt televiziune și știri, așadar putem aprecia că activitatea PRO TV-ului este este foarte bine cunoscută în rândul studenților. Putem spune deasemenea că PRO TV a rămas în mintea multor persoane și prin calitatea știrilor pe care le produce.

O a treia asociere, cu 14%, pe care respondenții au făcut-o este cu Andreea Esca, prima persoană care a aparut pe sticlă încă din momentul când PRO TV a început să emită. Un alt lucru important care trebuie precizat este acela că și în momentul de față Andreea Esca este angajată la PRO TV unde este foarte activă. Practic în memoria privitorilor PRO TV a rămas ca prezentatoarea Știrilor de la ora 19. În ziua de azi datorită notorietății pe care o are, au început să apară emisiuni de tip pamflet în care una dintre participante este vedeta postului PRO TV.

A patra asociere este cu Știrile de la ora 5, recunoscute prin violența, prin cantitatea mare de sânge. O altă caracteristică a acestor știri este actualizarea zilnică.

Preview document

Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 1
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 2
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 3
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 4
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 5
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 6
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 7
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 8
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 9
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 10
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 11
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 12
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 13
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 14
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 15
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 16
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 17
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 18
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 19
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 20
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 21
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 22
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 23
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 24
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 25
Raport cercetare calitativă Pro TV - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Raport Cercetare Calitativa PRO TV.doc

Alții au mai descărcat și

Atitudini, opinii și comportamente ale populației brașovene cu privire la tabloide

INTRODUCERE Presa este un mijloc de comunicare cu un impact semnificativ asupra societatii,iar unul dintre efectele perioadei postrevolutionare in...

Cercetare calitativă - Lavazza

Capitolul I: Prezentarea brandului Lavazza Lavazza a fost fondat în Turin, în 1895 şi a luat naştere datorită abilităţilor profesionale şi...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Impactul Publicității în Alegerea Ofertelor Companiei Orange

Comunicarea este cea care face posibilă coexistenta oamenilor. Desfăşurarea vieţii într-o comnunitate implică automat o comunicare între membrii...

Efectele Negative ale Televiziunii asupra Formării moral-civice a Copilului din Ciclul Primar

Argument Intr-o societate ca și cea cotidiană in care tehnica a luat o amploare de neînchipuit, mass-media are un rol atat de important încât...

Microeconomie

INTRODUCERE ÎN TEORIA ECONOMICA CONSTITUIREA ECONOMIEI CA STIINTA 3 1. Aparitia stiintei economice 3 2. Obiectul economiei Politice 9 3....

Cercetări Calitative

Săptămâna întâia. CAP.1 CERCETAREA DE MARKETING : CONŢINUT, ROL, TIPURI. 1.1 APARIŢIA ŞI EVOLUŢIA CERCETĂRII DE MARKETING. Cercetările de...

Marketing

Cercetările de marketing asigură legătura întreprinderii cu piaţa şi un feed-back continuu de informaţii privind reacţiile cererii pentru produsele...

Metodologia cercetării în științele socio-umane

1. Metoda. Tehnica. Procedeu. Prin metoda se intelege modul de cercetare, sistemul de reguli si principii de cunoastere si de transformare a...

Ai nevoie de altceva?